äventyrsmåndag

Jag och Balder har varit ute på äventyr idag. Eftersom han har ont i sin tass åkte vi iväg och träffade uppfödaren Elinor som fick kika lite på honom. Det visade sig att han har lite svamp under tassen, troligtvis p.g.a. att han fått något litet sår som han sen har gått och slickat på väldigt mycket vilket har gjort att det varit väldigt fuktigt under tassen. Ska smeta på lite salva nu under kvällen och se om det hjälper.

Åkte vidare för att träffa Kalle och Fredde, eftersom Balder behöver öva på att låta andra ta i honom och t.ex. titta på hans tänder vilket inte alls uppskattas. Efter mycket om och men fick han titta i lugn och ro och nu följer massor med övning.

Körde hem Kalle som tog hand om grisen ett par timmar medan jag och mamma tog en sväng på stan. Inhandlades en klänning, en tröja, en kalender samt en present till Mia som tar examen på fredag :)


sommarprojekt

Jag och Kalle har fått ett roligt uppdrag. Vi ska nämligen ha som sommarprojekt att göra om i deras gäststuga ute på landet, där jag och Kalle brukar sova när vi är där. Ska bli jättekul men samtidigt väldigt svårt, eftersom rummet är väldigt litet. Utmaning!

Veckan som kommer nu är förövrigt min sista semestervecka... Har ni några tips på något speciellt som jag ska passa på att göra "medans jag kan"?


1 0 0 0

Tusende inlägget här i bloggen, värt att uppmärksammas?
Nja, kanske inte, men jag gör det ändå :)

mors dag

Efter en kort tripp in till köpingen på förmiddagen styrde jag och Kalle tillbaka hem mot Södertälje, eller rättare sagt hem till världens bästa farmor och farfar för lite god mat och tårta, mors dag till ära ♥

gäddfiske

Har spenderat ett härligt dygn ute i Kalles stuga. Igår tog jag, Kalle och Marcus en vända runt sjön och fiskade lite, och gissa vem som fick TVÅ GÄDDOR?! Haha! Har aldrig i hela mitt liv fått någon gädda, men så fick jag plötsligt två stycken inom en halvtimme. Skitkul!


david, kom hem

Mamma och pappa har dragit iväg till lillebror i Linköping och jag sitter här alldeles ensam (förutom grisen då) och väntar på att David ska komma hem så att vi kan åka och handla. Jag är hungrig!

Har suttit och pluggat ett par timmar men efter att ha gjort femtioelva fel har jag insett att det helt inte var läge just nu. Ska ge det hela ett nytt försök efter maten så får vi hoppas på att det går bättre då, för resten av helgen tänker jag vara ledig.

pluggdag

Godmorgon!

Sitter här och kickar igång dagen med det sedvanliga téet samtidigt som jag kollar på gårdagens avsnitt av Bella & Tyra Show. Idag står plugg på schemat och jag ska verkligen försöka komma så långt som möjligt. Tyvärr kommer ju det gå ut över Balder som kommer tycka att jag är världens tråkigaste, så innan jag börjar måste jag ta en långpromenad med honom, vilket jag idag kan känna att jag inte alls vill eftersom det skjuter upp plugget ytterligare. Har jag bestämt mig för något så vill jag liksom göra det NU!, för annars blir det inte av.

Dags att sätta igång!

l.a. gigolo

För ett tag sen gjorde jag mig en stor kopp te och bestämde mig för att titta på filmen L.A. Gigolo med Ashton Kutcher. Den var skitskum och inte alls så som jag tänkt mig. Dessutom störde jag mig hela filmen igenom på att Kalle tror att jag tycker att han (Ashton) är snygg, vilket jag råkade säga i någon sorts sinnesförvirring för typ 2-3 år sen. Jag kommer ihåg att jag inte menade att han var just snygg, utan liksom charmig, men den gubben gick tydligen inte att förklara. Nu garvar han alltid åt mig så fort detta kommer på tal eftersom Ashton är värsta tönten som alltid spelar samma roller. Jag håller faktiskt med.

Tacka vet jag Heath Ledger. RIP.


väninnan

Jag hann precis till badet innan kansliet skulle stänga och lyckades alltså bli av med min lönelapp. Nu gäller det bara att chefen kollar sitt fack i tid så att jag får min lön utbetalad i juni, annars är jag lite småkörd i juli kan man väl säga.

Läste ut en bok av en utav mina favoritförfattare idag. Denise Rudbergs "Vänninnan". Har läst den förut men jag tycker ändå lika mycket om den. Ska nog fortsätta direkt med fortsättningen, "Storlek 37". Även den har jag läst, och sen ska jag försöka få tag på den tredje och sista i samma serie, "O.s.a.". Dessa böcker ger nämligen ett sånt där härligt lyckorus och man kan verkligen inte sluta läsa.

sovmorgon trots allt

Så fort sotaren hade åkt smög jag ner till Balderbus och kröp ner bredvid honom och mös lite. Det slutade självklart med att jag somnade om och sov i två timmar till, hur skönt som helst :)

Nu måste jag försöka fixa lite ärenden. Måste t.ex. till badet och lämna in min lönelapp, men jag vet inte om det är någon där så att jag överhuvudtaget kommer in till facken. Hmm.

sotaren

Inga vettiga människor är uppe så här tidigt. Eller ja, egentligen är det väl tvärtom, att de som faktiskt är vettiga är vakna och säkert dessutom redan på väg till sitt oerhört viktiga jobb och de ovettiga (däribland jag) ligger och snarkar vidare ett par timmar till. Inte idag dock. Sotaren ska nämligen komma, vilket den gör nu!

pics

Vet ni? När jag har fixat iordning ordentligt därnere ska jag försöka ta lite schyssta bilder på de casa la moi! Nån som vill?

vårstädning

Jag har påbörjat projektet "rensa ut vintern" och därmed även flytta tillbaka ner till mig. På grund av vinterns kyla och snöslask har jag nämligen hållit mig här uppe istället för nere i källaren, dels för att det blir väldigt kallt där nere under vintern och dels för att slippa massa blöta ytterkläder och tassar nere hos mig. Men nu så! Ytterkläderna och skorna är organiserade och tillbaka nere vid min dörr, trappan är rensad från diverse vinterskor och väntar nu bara på att dammsugas. Det var dock en liten gris som blev alldeles jättetrött så jag ville inte böka runt för mycket, istället tar jag en liten paus och skriver här samtidigt som jag äter en chokladbit eller två.

wake up call

Jag har kommit på att jag behöver en ordentlig väckarklocka. Antingen det eller en ny telefon. Det är nämligen så att mitt alarm på mobilen ringer lite när det själv vill. Ja, alltså inte olika tider eller sådär utan att det ibland helt enkelt inte ringer. It can't be trusted. Börjar ju jobba om mindre än två veckor (HERREGUD, MINDRE ÄN TVÅ VECKOR!) och då kan jag verkligen inte förlita mig på en klocka som ibland inte ringer.

På tal om jobbet så är det massa saker jag måste försöka fixa innan jag börjar. Måste t.ex. boka en tid för linsundersökning eftersom jag bara har ett par kvar nu (förutom de jag har i ögonen) och jag har lärt mig en läxa från förra sommaren att det kan ta väldigt lång tid ibland att få fram nya. Trögon. Dessutom kan det ju vara bra att ha undersökningen avklarad så att jag inte bestämt behöver göra den innan 8 eller efter 17 på dagarna. Skulle dessutom behöva köpa lite nya kläder som lämpar sig, mamma, snälla följ med?

en halt hund

Efter att förra inlägget hade publicerats tog jag och Balder en långpromenad på en timme. Var riktigt skönt att gå trots att det regnade och kändes lite kyligt. När vi var på väg hem igen började dock Balder plötsligt halta men jag kan verkligen inte hitta vad "felet" är. Har klämt och känt och petat och letat men nada. Efter ett tag verkade det dock gå över men om det är tillbaka imorgon ska jag ringa uppfödaren och höra lite med henne om vad det kan tänkas bero på.

Blev bjuden på mat hemma hos Jack där även Kalle (såklart), Pelle och Kricke var. Jag blir alltid lika förvånad när jag umgås med dessa pojkar. De snackar nämligen lika mycket skit som vi tjejer gör, om inte mer. Åtminstone grövre. Och jag som alltid hellre har umgåtts med killar för att slippa just detta... Hmm. Maten var iallafall god och det blev mycket skratt åt deras dumheter innan jag och Kalle åkte hem till honom och tittade på tv.


bullar

Nu är jag äntligen klar med bullbaket. Sex timmar tog det att baka två olika sorters bullar. Kanelbullarna blev ju bra som vanligt (haha skryt skryt skryt) men karlsbaderbullarna är jag väldigt missnöjd med, de blev inte alls som jag hade tänkt mig. Goda var dem iallafall, även om de inte smakar som de karlsbaderbullar man köper i affären.


ansiktsmask

I påskas fick jag en ansiktsmask i mitt påskägg som jag ikväll smetade på. Delade med mig av hälften till mamma som tydligen aldrig haft någon tidigare och sen satt vi där i soffan med en gegga som stelnade och sen gick att dra bort som någon slags extra hud. Mammas kinder blev superlena men på mig märks det inte särskilt stor skillnad, jag njuter dock istället av mitt nytvättade hår som jag för en gångs skull använde lite inpackning i.

Kollade precis på det senaste avsnittet av One Tree Hill, min favoritserie. Hela avsnittet var supermysigt men så kan det ju tydligen inte få vara, nej nej, istället måste man låta det mest tragiska hända i slutscenen. BAJS!

dan före bullbakardan

Har suttit och hjälpt mamma med lite jobb i ett par timmar och ska nu ta det lite lugnt ett tag innan jag ska försöka köra igång ordentligt med pluggandet. Imorgon har jag tänkt spendera hela dagen i köket med massa massa bullbak! Hade bara tänkt baka karlsbaderbullar men funderar nu på att göra både karlsbader och vanliga kanelbullar, vad tror ni om det? Bullar går ju alltid åt liksom :)

"den sista sommardagen"

Plötsligt har det härliga sommarvädret ersatts med bitter höst. Under hela april månad klagade jag på alla vändningar och fick då dagligen höra att det ju minsann var APRILVÄDER, och att det SKA skifta mellan vinter och sommar, men nu, i maj? Borde det inte vara vår på riktigt nu?

Jag tog åtminstone vara på den "sista" sommardagen igår, genom att först ta en härlig långpromenad med Balder. När jag var ute ringde Kalle och vi bestämde oss för att fixa lite picknick och åka ner till Ragnhildsborg. Köpte med oss grillad kyckling, baguett, vitlöksfärskost, vattenmelon, vindruvor och jättegoda jordgubbar. Hur mysigt som helst. Efter ett par timmar åkte vi vidare till Pierre som hade 30-års kalas och passade på att kika lite på Kenny och Annas lilla bebis. Min stora kärlek blev helt såld (ja okej, jag med) och kunde inte slita ögonen från lillkillen och hörde inte alls vad någon sa. Jag åkte hem efter ett tag och började fixa iordning tacos som jag bjöd Linnéa och Owe på. Satt ute i flera timmar innan myggen började bitas och vi istället bänkade oss i soffan och spelade uno. Underbar dag!

friday, i'm in love

Det blev trots allt inget bad igår. Eller ja, vi var i upp till magen båda två flera gånger men vi busade med Balder istället för att doppa oss helt. Hela tiden hade vi stora, svarta moln som bara kom närmare och närmare så till slut tänkte vi att nej, vi åker nu innan det smäller. Packade ihop grejerna, satte oss i bilen och hann köra ungefär 200 meter innan regnet vräkte ner. TUR eller vad? Åkte hem till mig, åt lite mat, tog en lång och härlig dusch, åt lite glass och åkte sen vidare hem till Kalle. På vägen dit hyrde vi en film och köpte lite godis och sen låg vi i hans soffa och myste resten av kvällen. MYSFREDAG!

tredje gången gillt

Okej, nu skriver jag plötsligt igen!

Tänkte bara meddela att jag och Kalle drar ut och badar igen! Ska köpa med oss lite mackor från Subway på vägen så det kommer bli kalasbra. Måste komma ihåg att ta med lite gottis till Balder bara :)

På tal om Balder så har jag förövrigt löst de två första jobbveckorna. Ringde en tjej idag som har startat en egen hundtjänst så hon ska ta hand om honom de dagar som jag jobbar och så får vi se hur det går! Skönt att ha något bestämt iallafall så att man slipper oroa sig, även om jag har varit lite seg med det. Är ju liksom lite svårt att veta hur dagarna kommer se ut med tanke på att det är ett helt nytt jobb som jag aldrig tidigare har varit på eller hört särskilt mycket om så ja... Men det blir nog jättebra hoppas jag :)

Anyway, nu ska jag plocka ihop lite grejer här och sen start up the car. Hejdå!

sommar

Alltså blä. Jag är så dålig på att skriva här. Även fast jag egentligen har all tid i världen till att blogga hela dagarna så har jag liksom inte tid. Speciellt inte när det är varmt och soligt ute.

Hur som helst så har jag de senaste dagarna roat mig med att sola, bada två gånger (!) och gått runt i härliga sommarkläder. Jag har längtat så förtvivlat mycket efter denna ljuvliga årstid så jag passar verkligen på att njuta så mycket det bara går, eftersom det tydligen ska bli sämre nästa vecka igen.

Nu ska jag gå upp på balkongen och äta glass!

news and shoes



tomorrow i'll be shallow

Imorgon kommer jag (bara sådär en och en halv vecka försent) att visa upp mina inköp som gjordes i Linköping. Inte för att ni kanske bryr er eller så, men ibland är det skönt att få vara lite ytlig. Alla andra inlägg handlar ju om så mycket djupa saker, som kärlek och sånt, så jag känner att det är på tiden. Imorgon som sagt!

mysmorgon

Måste bara förtydliga hur underbart det här med att få vakna upp bredvid den (i det här fallet dem) man älskar är. Känslan är nämligen helt obeskrivlig och det är som att inget i hela världen skulle kunna skada en just där och då. Kalle och Balder, jag älskar er över allt annat.


sammanfattning

Jag har lyckats åka på någon sorts allergi verkar det som. Mina ögon är röda, svullna, svider och rinner och jag har dessutom känt mig jättetrött hela dagen. Hoppas det går över fort fort fort så att jag kan njuta ordentligt av värmen som ska komma i veckan, gårdagen var ju verkligen helt underbar!

I fredags tog jag och Balder tåget hem från stugan. Lilla grisen var helt färdig efter en hel dags bus med småkusinerna + sysslingarna i torsdags och jag ville hem och mysa med Kalle. Vi lagade hemmagjord pizza som blev supergod och kollade sen på film innan vi gick och la oss strax efter 10, helt slut. Vaknade upp många många timmar senare till en alldeles underbar dag, redan klockan 9 var det 18 grader ute och frampå eftermiddagen stod termometern på 25 härliga grader i skuggan. Vi spenderade dagen utomhus och turades om att spraya varann med kallvatten med hjälp av en blomspruta och åt melon. På kvällen grillade vi flintasteg och grönsaker innan jag och Kalle började göra oss klara för att gå på Slagsmålsklubben där vi typ kände oss äldst på stället. Haha. Kul var det iallafall och vi åkte sen hem hit igen och sov i varandras armar hela natten, världens bästa!



bestämde mig lite hastigt och lustigt fö...

bestämde mig lite hastigt och lustigt för att hänga med mor och far till stugan ett par dagar (dvs tills på fredag). De har gått ut med Balder nu, jag ville stanna kvar och titta på lite serier men har inte lyckats få igång varken mammas eller pappas dator, lite segt... Istället ska jag göra dem lite extra glada genom att börja diska. Hejdå!


snyggbalder



lyckan av att vara utvald

Haha, det är så underbart att komma till badet ibland. Speciellt när man möts av en överlycklig Nora som frågar "ska du bada med oss idag?" och man verkligen ser hur mycket hennes ögon lyser när man svarar att "ja, det ska jag". Ännu roligare blev det när hon satte sig i mitt knä, tog tag i mina kinder och pussade mig mitt på munnen ♥ sötunge!

money money money

För en gångs skull blev endel pengar spenderade under dagarna i Linköping. Kanske inte det bästa jag kunde gjort just nu, men det var dock nödvändigt inför sommaren. Känns liksom inte helt bra att bara ha sandaler eller Converse att välja på under de 9 veckor i sommar då jag ska jobba. Det är alltså skor jag har köpt, bilder kommer kanske imorgon!

Har spenderat hela dagen med mina två absoluta favoriter i hela världen; Kalle och Balder. Under kvällen har jag hjälpt mamma att skicka några mail till amerikaner som jag senare ska boka flygbiljetter till. Samtidigt blev jag tipsad om en sida där man kunde ladda ner möbler och grejer till Sims 3, vilket jag har roat mig med emellanåt. Nu ska jag alltså starta spelet och prova alla nya grejer. Wiiiie!

la casa de simgik

Hej!

Imorse fick jag vakna två gånger på två jättebra sätt. Först kom Balder och smög upp i sängen och pussade mig i hela ansiktet, sen fick jag ett sms från Kalle som skrev att han hade köpt en present till mig och frågade om jag ville ha en bild på den. Självklart ville jag det så snart dök det upp ett mms med en bild på Fåret Shaun-dvdn! Hela första säsongen med 40 avsnitt, helt perfekt :)

För en timme sen skjutsade jag Simon och Giken till skolan, så nu är jag och Balderbus själva hemma. Undrar vad man ska hitta på för bus?! ;) Har ni några förslag?

Igår när jag kom hit lagade Gik jättegod wok med nudlar och sen tog vi sällskap bort till Willys och handlade allt som behövs för en ordentlig glassfrossa. Till slut hade vi två olika glassorter, tre olika sorters strössel, tre olika såser och dessutom maränger. Gott! Hittade även (äntligen) den nya Marabouchokladen, med polka, så jag köpte på mig 400 gram för att vara på den säkra sidan. Återigen; gott!

linköping

Efter ett enkelt sms från min lillebror, där han undrade vad jag ska hitta på i helgen, ska jag alldeles strax hoppa in i bilen och köra de 18 bilen till Linköping! Ses snart Simon :)

hundvakt sökes

Eftersom jag börjar jobba om fem veckor kan man plötsligt börja räkna ner dagarna fram tills dess. Under dessa resterande dagar måste jag lyckas hitta på någon dagslösning för lillgrisen som inte kan vara själv hela dagarna. Någon som skulle kunna tänka sig att hjälpa till något?


cleaning up

Jag har ägnat nästan två timmar åt att snygga till badrummet.

Undrar om någon märker något?

självinsikt

Jag vet inte om jag är ovanligt trög eller så men jag förstår verkligen inte var alla får sin enorma självinsikt ifrån. Flera gånger per dag läser jag eller hör något som jag aldrig någonsin skulle kunnat koppla ihop själv, t.ex. att vissa får svullen mage av mjölkprodukter. Jag får också svullen mage ibland, men jag kan inte direkt påstå att det är just från mjölk. Hur kommer ni smarta människor på sånt?

morgonrutiner

Okej, nu är jag lite mer vaken. Somnade trots allt inte om förut utan la mig istället i soffan och kollade på senaste avsnittet av Gossip Girl och drack en stor kopp te, vilket i princip är den enda rutin jag för tillfället besitter. Morgonteet alltså. Tog sen en promenad med Balder och sitter nu och väntar på att mamma ska berätta vad hon vill ha för mat ikväll så att jag kan åka och handla. Har skickat iväg ett viktigt mail under tiden men nu börjar både jag och djuret bli otåliga. Svara då mamma!

tröttmössa

Aaaaaaah jag är så sjukt trött idag... När jag för en gångs skull gick och la mig lite senare än vanligt igårkväll så vaknade självklart Balder tidigt. Måste nog sova ett tag till nu....

vårbalder