snick snack

Förra veckan skickade jag in en registrering av företagsnamn till Bolagsverket, så jag är åtminstone igång med företagandet nu även om det tar mer tid än man tror. Satt och skrev en hel del på affärsplanen igår men än så länge är det mycket, mycket kvar. En marknadsundersökning ska skickas ut (be prepared!) och kalkyler och budgetar ska räknas på. En logga ska designas, en hemsida ska startas... Listan kan göras lång. Har hittat en dagmatte till Balder nu också så två dagar i veckan har jag 100 % fokus på plugg och jobb. Alltid något!

blåvalar

Något som jag tycker är enormt underskattat är blåvalar. Tänk er liksom, det är världens största djur (inte ens dinosaurierna var större) och ändå vet man nästan ingenting om dem. Den enda forskning som gjorts är i princip på döda, strandade valar och hur mycket får man egentligen ut av det? Visste ni att en blåvals hjärta är lika stort som en bil, eller att tungan väger lika mycket som en elefant? Nä, tänkte väl det. Jag vill lära mig mer om blåvalar (klicka!).

alla hjärtans dag

Haft en supermysig dag hemma hos min älskling. Lagat mat, ätit jordgubbar och legat och myst i soffan framför tvn. 17 minusgrader ute och en sjuk pojkvän gjorde att det blev mycket innesittande men Balder har inte klagat. Inte alls. Han har varit nästan oförskämt mysig och gosat som en galning. Nästan så det gör ont att titta på honom, så fin är han.


good to be back

Hektisk dag på jobbet men väldigt kul att vara tillbaka! Finns nog inget ställe man skojar lika friskt på som där så vilket humör man än kommer dit med så går man därifrån med ett leende. Möttes av kramar och komplimanger om hur fin jag var, och vem blir inte glad av sånt?

same old same old

Håret är färgat och det blev ungefär samma färg som tidigare. Känner mig inte helt klar med det bruna än så det får stanna ett tag till. Nu vågar jag åtminstone visa mig på kontoret imorgon. Kommer förmodligen känna mig lite lagom ringrostig imorgon eftersom jag inte är insatt för fem öre i alla ärenden som de har för tillfället, men det ordnar sig förhoppningsvis. Blir nog en hel del lappar till de andra att ta tag i när dagen är slut iallafall. Ska hur som helst bli kul att träffa lite folk, till skillnad mot min annars relativt händelselösa vardag.

to be or not to be

Måste verkligen färga om mitt hår. De ringde mig från jobbet idag och frågade om jag kunde jobba ett par dagar nästa och nästnästa vecka. Blir det så kan jag verkligen inte gå dit så som jag ser ut nu. Brådis! Frågan är bara om jag ska fortsätta med denna bruna nyans eller dra mig mer tillbaka åt det blonda igen. Jag vet inte... Vad tycker ni?

kronblomsvillan







Har hittat ett hus som jag gärna skulle lägga vantarna på!
Denna vackra gård ligger i Torsåker, Hälsingland, och fås för 2 700 000 kr.

Huset byggdes 1905 och innefattar 10 rum och kök.
Boarea är hela 346 kvm och biarean på 187 kvm.

Vill du läsa mer kan du göra det här (klicka!).