28 grader på kontoret

Idag händer det inte mycket på jobbet... Har suttit helt själv ganska mycket och telefonen har den senaste timmen ringt en endaste gång och då var det en kollega. Skulle ju helst av allt sluta nu och åka iväg till nån badstrand men nej, det är en och en halv timme kvar.


På lunchen mötte jag upp mamma på stan och shoppade lite. Kan visa sen! Hann dessutom säga hej till Balder som dock inte riktigt hade tid för mig eftersom han bara hade ögon för en liten 13-veckors valp. Mys!


myggbett

Har ju glömt berätta en grej. I söndags när jag och Kalle var på väg till Ebbes dop missade vi tåget vilket gjorde att vi hade lite extra dötid på perrongen. Han satte därför igång att räkna hur många myggbett jag hade på benen efter ett dygn i sommarstugan, och kan ni gissa hur många det var?!






Rätt svar: 80 stycken. På det vänstra benet hade jag 45 stycken och på det högra 35.

så var man på väg till jobbet igen. Dav...

så var man på väg till jobbet igen. David är supersnäll och passar Balder den här veckan. Fick mitt lönebesked nyligen och för första gången någonsin kommer jag få in en femsiffrig summa på kontot. Ingen kommer vara gladare än jag.


klantarsel

Upptäckte precis att jag har gått med lappen kvar i mitt nya linne hela dagen. Snyggt!

tråkigt

Den här dagen har verkligen gått helt sjukt segt. Absolut nada att göra på jobbet. Passade på att leka kundbesök och sista timmen innan vi stängde tävlade vi i Spindelharpan. Förstår ni? Så upptagna är vi.

Träffade mamma på lunchen och åt supergod mat på Samuraj. Rekommenderas! Kommer definitivt äta där fler gånger. Nu tänker jag avsluta det här inlägget innan det klassas som världens tråkigaste, och istället ta en skön dusch. Hejdå.

himlagott

Det sägs så sjukt mycket roliga saker på kontoret, men så fort man sätter foten utanför dörren har man även lämnat kvar allt på andra sidan. Jag försöker verkligen komma på något roligt som sagts, eftersom jag väldigt många gånger under dagarna som gått har tänkt "åh, det här måste jag berätta för Kalle!" men nix, det är som bortblåst.

Sitter hur som helst och dricker en stor kopp "Himlagott" té nu. Om en stund ska jag borsta tänderna och krypa ner till mig och kanske läsa lite innan jag somnar. Ja, jag går och lägger mig jättetidigt. Och ja, jag vet att många andra sover väldigt mycket mindre än mig men mitt humör om jag inte får sova tillräckligt mycket är inte kul alls. Även om jag kanske inte visar det utåt särskilt mycket så är känslan inuti jobbig så det räcker och blir över. Godnatt!

tuesday

Idag är jag TRÖTT! "Som vanligt" nu när jag jobbar (känns konstigt att säga "som vanligt" i och med att jag faktiskt bara har jobbat fyra dagar hittills) har jag sovit jätteoroligt. Vaknar titt som tätt och tror att jag har försovit mig. Och nu när träden är fällda når solen plötsligt in genom mitt lilla fönster så att jag har solen rätt i ögonen från halv fem till klockan sex ungefär, vilket gör att det känns som att klockan är mer än vad den faktiskt är. Uppe är jag iallafall och håller på att göra mig klar inför dagens bravader. Är inget speciellt på schemat idag på jobbet så jag hoppas att tiden inte går alltför sakta. Det visar sig!

ledig måndag

Måndag morgon och jag är LEDIG! Detta innebär en promenad runt Djurgårn med Linnéa som fyllde tant igår! Haha. Skämt åsido. 22 fyllde hon faktiskt bara, och om ett halvår är det min tur. Jag är nog faktiskt hellre 22 än 21, men jag vill absolut inte bli 23. Hua.

födelsedagsmiddag

Det är lördag och jag håller på att göra mig i ordning för kvällen! Linnéa fyller år imorgon så det blir födelsedagsmiddag ikväll. Både gott och roligt! Jag vet dock inte vad jag ska ha på mig än, men jag har en liten idé i bakhuvudet, kan nog bli bra :)

livet på byrån

Så var även dag tre avklarad! Jag lär mig mer och mer om hur allt fungerar på kontoret för varje dag som går, men det är fortfarande väldigt mycket kvar innan jag klarar av något helt själv. Förutom annonser då. Jag är grym på annonser!

För er som inte visste det så jobbar jag alltså på en begravningsbyrå. Jag kommer därmed inte berätta särskilt mycket om vad jag får göra om dagarna, med tanke på att jag har tystnadsplikt. Jaha, en begravningsbyrå tänker ni, det måste väl vara dödstråkigt (höhö)!, men nej, det är det faktiskt inte. Inne på kontoret har vi så roligt att man mest sitter och fnissar för sig själv hela tiden, för att inte tala om stämningen i fikarummet.

Vad tänker du när du hör ordet "begravningsbyrå"?

i've seen a dead guy!

Så var dag två också avklarad! Som ni märker har jag inte mycket ork till att blogga när jag kommer hem på dagarna. Det är så mycket som snurrar i huvudet då att det är svårt att få ner något till ord att jag hellre låter bli, och låtar allt spännande som händer nå mina näras öron istället för ögon. Jag är liksom alldeles för ivrig för att skriva ner något i såna lägen, det går alldeles för sakta. Jag överlevde alltså andra dagen också, trots att det var väldigt mycket nytt. Och mer ska det bli! Vanan att göra allt som de andra gör ska nötas in ordentligt och jag ska lära mig att hantera vissa situationer lite bättre, för att inte bli alldeles förskräckt jämt. Men det blir nog bra!

ett fullproppat huvud

En dag på jobbet avklarad, och nu är jag redo för nästa! Jag var dock lite väl optimistisk (eller blir det pessimistisk?) med tiden idag, är nämligen helt klar och det är en halvtimme kvar tills jag behöver gå hemifrån... Men men, bättre det än motsatsen :)

Igår fick jag prova på lite allt möjligt. Hade dock sovit jättedåligt natten innan, somnade inte ordentligt förrän 3 nångång och sen drömde jag bara massa mardrömmar fram tills jag behövde gå upp, tre timmar senare. Huvudet är med andra ord en enda röra idag av all information som jag fyllt ett trött huvud med. När jag slutade klockan 5 var det raka vägen hem som gällde, David kom och hämtade mig eftersom jag precis missat tåget. Iväg igen på direkten eftersom jag och Kalle skulle ut till hans jobbarkompis som håller på att bygga ett hus, och jag har fria händer med inredningen! När vi hade tagit massa bilder, både invändigt och utvändigt, styrde vi hemåt igen med ett stopp på Grekiska Kolgrillsbaren där vi åt middag. Åkte sen vidare hem till Kalle och tittade på en film, men jag somnade efter ungefär en kvart med min älsklings armar runt mig. Mys!

deppmåndag

Jag är skitdeppig idag. Har verkligen vaknat på fel sida. Det har såklart att göra med att jag ska jobba hela sommaren och "missar" allt det roliga, och jag vet att jag tjatat jättemycket om det men när man får höra om allt roligt som andra ska göra så är det väldigt svårt att låta bli att känna sig en gnutta utanför... Jag är skitglad att jag har ett jobb i sommar, som jag börjar på imorgon. Jag är skitglad att jag, när jobbet är slut i augusti, kan känna att jag faktiskt har gjort något vettigt och kan se beviset för det på kontot. Jag är skitglad att jag fått den här chansen. Men ändå. Ni vet hur det är. Man vill alltid ha det man inte kan få och gräset är grönare på andra sidan.

Ikväll ska jag iallafall på bio med Linnéa. Längtar!

helgen i stugan

Sådär. Dagmatten har varit här och det gick hur bra som helst, så nu tänkte jag berätta om helgen som varit. 

Vid tvåtiden i fredags packade jag, Kalle och mamma in oss i bilen och styrde norrut. Jag och Kalle släppte av mamma i Uppsala innan vi fortsatte upp till stugan. Stannade till och handlade i Tierp på vägen och hade sen en helt underbar kväll som avslutades nere på bryggan med solnedgång i havet.

Igår tog vi oss ut på en liten utflykt och åkte till Fågelsundet där vi gick runt bland båthusen och tittade. På vägen tillbaka handlade vi plockmat (som vi sen åt nere på bryggan samtidigt som vi metade och ja, jag fick fisk, igen!) samt middag som vi sen åt på verandan. Även den kvällen avslutades nere på bryggan med ytterligare en solnedgång i havet. Hur mysigt låter inte det egentligen?





dagmatte

Har varit lite frånvarande under helgen eftersom jag och Kalle åkte upp till stugan (berättar mer om det senare). Nu kommer alldeles strax Balders dagmatte hit som vi ska träffa för första gången och gå igenom lite om vad som behövs. Spännande!


träd nr. 3

Trädfällaren är här igen för att ta ner det sista av träden, en skitstor tall med grenar lika tjocka som själva stammen. Han verkar dock veta precis vad han gör och jag tycker det är lite spännande att hålla lite koll härifrån fönstret. Sitter samtidigt och ritar på en riktigt dålig skiss över hur vi skulle kunna bygga ut vårt hus, nu när de stora träden är borta. Kul va, pappa? ;)

typical

Nehepp... Förväntningarna sprack ungefär lika fort som dem uppstod. Ska alltså inte alls till Kalles stuga i helgen, eftersom hans syster med familj ska dit, och som ni kanske vet så funkar inte deras hund så bra ihop med våran, + att det blir liiiite tight att få plats allihopa. Inte heller kan vi åka till våran stuga istället, eftersom mamma och pappa tydligen behöver båda bilarna... Så typiskt alltihopa.

helgplaner

Jag och Kalle pratar lite om att åka ut till hans stugan igen i helgen. Direkt, utan att ens ha bestämt nåt helt, börjar jag längta som en tok och vill inget hellre än att åka NU NU NU! Vad skulle kunna vara ett bättre avslut på sista semesterveckan liksom?

trädfällning




sola

Det är onsdag, varmt och jag ligger ute på en filt i solen. Balder tyckte att det var dags att vakna redan tjugo över åtta imorse vilket är tidigt för att vara honom, men vi låg kvar i sängen till strax före nio. Tur var väl ändå att vi faktiskt gick upp, för prick klockan nio ringde mammas kompis som ville ha tag på en nyckel.

Som jag skrivit tidigare är det dags för synundersökning idag. Innan dess ska jag se till att fräscha upp mig lite samt städa här i gästrummet så att Simon och Gik får plats, men än så länge är det ingen brådis. Istället ska jag återgå till min filt och bara njuta medans det går.

you can never be too sure

Är det bara jag i hela världen som ofta väldigt gärna vill skriva något, men inte kommer på vad? Antar att jag har på tok för lite att göra om dagarna för att få ihop något vettigt, och samtidigt väldigt privat av mig och sållar bort väldigt mycket som jag inte anser lämpligt att skriva. Nu är det ju visserligen inte många alls som läser mitt dravvel, men man vet ju aldrig. Man kan aldrig vara tillräckligt mycket på den säkra sidan.

Från och med nästa vecka blir det förhoppningsvis lite mer bilder i bloggen iallafall. Då kommer jag ju plötsligt ha en anledning att göra mig fin varje dag, istället för att, som nu, inte bry mig det allra minsta om ifall kläderna jag har på mig redan har blivit använda inte bara en utan flera gånger under samma vecka. Who cares liksom?!

melon och inredning

Nu har jag bestämt mig för vad jag ska göra idag.

Jag ska ta mig iväg till affären, köpa melon och kanske lite jordgubbar och en bra inredningstidning i ett försök att samla på mig massvis med inspiration! Balder har somnat bakom mig med en leksak som huvudkudde, men så fort han vaknar ska vi ta en liten promenad och sen en sväng förbi Lindboms. Det här ska bli en bra dag!

lugn dag, och första juni!

Usch, jag är verkligen extremt trött idag. Har sovit som en stock hela natten med en liten mysig vovve precis bredvid, men tydligen dög inte det. Förhoppningsvis blir det bättre om ett tag.

Imorgon ska det komma hit en trädfällare och fälla tre stora träd på våran tomt. Spännande! Jag ska dessutom på synundersökning (och troligtvis få det konstaterat att jag ännu en gång har fått sämre syn...) och på kvällen kommer Simon och Gik hem från Linköping! Dock bara för en kort visit, på lördag åker de nämligen till Thailand. Skitkul! Hör ni ironin? Jag är avundsjuk upp över öronen. Blä.

Som ni kanske märker är denna dag väldigt oplanerad. Jag och Balder ska försöka ta det så lugnt som möjligt så att hans tass ska bli bra. Det funkade väldigt bra igår, då han fortfarande var trött efter helgen i stugan, men idag kommer han säkerligen vara väldigt rastlös.

Förresten, idag är det den första juni!