Guitar Hero-problem

"Hemma" i Södertälje igen. Det första jag gjorde när jag klev innanför dörren var att tvinga lillebror att öppna sitt stora paket. Allt var frid och fröjd, tills det helt enkelt inte fungerade. Ja, Guitar Hero alltså, som han fick. Allt funkar prima i menyerna och sådär, men så fort man startar en låt så fattar gitarren ingenting... Trycker man på den gröna knappen så blir det den orange, och trycker man på den orange så blir det den röda. Sen inget. Inga av de andra funkar. Det går altså inte att skrapa ihop särskilt många poäng på låtarna. Varför blir det så? De funkar ju precis som de ska i menyerna?!

Packa packa packa

Jag kom aldrig riktigt igång med packningen igår. Jag tog förvisso fram väskan och vek ihop alla kläder som låg överallt, men det enda jag faktiskt la ner i väskan var kameran. Detta ska jag alltså ta tag i nu. Hej tung väska.

Arga snickaren

Alltså det här med Arga snickaren igen. En kille i programmet är så himla rolig. Som ett litet plus i kanten är han platsansvarig - men helt lost. Kolla här bara:

Killen (platsansvarig): Vem var det som ringde?
Tjejen som äger huset: Det var jag som ringde min syster.
Killen: Jaha. Är det din storasyster eller din lilla...?
Tjejen: Det är min storasyster.
Killen: Okej. Har ni känt varann länge?
Tjejen: Eh, ja, sen jag föddes?!
Killen: Ja just ja, så blir det ja.

Toblerone

Jag har världens bästaste bäste vän som överraskar mig med sånt här:



TACK

När alla nya vårkläder kommer in i affärerna är det svårt att tro att det fortfarande bara är januari...




En suddig bild på en Lollo som längtar till våren.

För att fördriva någon minut eller två

I hopp om att tiden ska gå fortare har jag tänkt börja packa min väska inför Södertäljehelgen nu. Jag har hämtat ut biljetten, som nu sitter uppsatt på kylskåpet. Jag vet på ett ungefär vilka kläder jag vill ha med mig, och jag vet ungefär hur mycket plats jag kommer ha över i väskan. Det enda krångliga är hur jag ska "packa" Davids present, eftersom den varken går ner i väskan eller i någon påse. Mina nya skor ska få följa med, och jag har tänkt inviga dem i helgen. Likaså skinnjackan, även om det kanske är lite för kallt för den fortfarande. Funkar ju faktiskt ändå om man inte ska vara ute någon längre tid, eller om man mestadels ska vara inomhus. Jag vet iallafall att den tillsammans med skorna kommer vara helt perfekt för sitt ändamål.

Nu, packa.

Grattis på födelsedagen lillebror!

Här är din present :)


Facebooktabbe



Både jag och Emelie har gått på Gävle.

Sneakpeaks




Lillebrors present är svår att ta sneakpeakbilder på, även om jag har lyckats få ihop några stycken. Ska fundera lite på hur jag ska göra för att skjuta hans nyfikenhet i höjden och återkomma senare med det. Tills dess får ni nöja er med några hintar om det senaste som hittat in i min garderob.

Oturen personifierad

Alltså jag förstår inte hur jag kan ha så mycket otur. Denna veckas extrema otur har nu slutat med (och jag hoppas verkligen att det här är vändningen) att en flaska med soya vält och läckt i en låda med diverse olika bakgrejer (dvs mjöl, socker, kakao etc som alltså blev förstörda) vilket har gjort att det har behövts endel städning nu på kvällskvisten. Nu har jag nog fått ordning på det mesta, men jag har fortfarande diverse annat att ta itu med i köket. Det får dock bli morgondagens projekt.

Lillebror blev förresten, av hans kommentar på föregående inlägg att döma, väldigt nyfiken på presenten jag har köpt. För att göra honom väldigt mer nyfiken ska jag slå in den imorgon och kanske skicka nån liten sneakpeak till honom, alternativt lägga upp det här. Förväntan och nyfikenhet är ju trots allt roligt, och jag tror att han kan få sig några riktiga funderare :)

För att göra lillebror nyfiken

Igår köpte jag en födelsedagspresent till min lillebror som fyller 17 år på tisdag, vilket jag nu skriver enbart för att reta honom eftersom han gjorde det när han hade köpt present till mig. Det tråkiga är att dock att han inte kommer bli lika tokig som jag och tjata om att han ska berätta (det är inte lätt att vara så pass nyfiken som jag är), utan ta det coolt och koppla bort nyfikenheten tills han får paketet. Blä för honom. Men det gör nog inget, så länge han blir glad för det han får. Och det hoppas jag verkligen att han blir.

Sometimes you just have too much whipped cream

Idag efter middagen kände jag mig fortfarande lite småsugen på nånting, så jag bestämde mig för att äta lite efterrätt. Tog en bit av kladdkakan som står i kylen, in i mikron (så att den blir lite nybakadaktig, dvs varm och kladdig) och sen på med grädde. Dock bestämde jag mig tidigare idag för att jag skulle dricka varm oboy ikväll, så det gjorde jag nyss. Med grädde. Nu känns det som att jag kanske borde skippat grädden på iallafall nån av godsakerna, eller kanske valt att antingen äta kladdkaka ELLER druckit varm oboy....

Äh, jag kan vara gammal och klok imorgon, idag är jag ung och dum.


Visdomständer

Bläää... Jag är helt säker på att min kusin smittade mig igår när hon berättade att hon hade ont i käften pga en visdomstand, för nu har en av mina också satt igång igen... Själva smärtan är helt klart uthärdlig just nu (med tanke på vad jag varit med om, herregud) så det är inte det jag tänker klaga på, utan min läpp. Som alltid när mina visdomständer spökar får jag lätt sår på underläppen (den är alltid jättetorr så när mina tänder sätter igång blir det lätt infektioner som gärna hittar även till läppen), och när jag vaknade imorse var den tre gånger så stor som den brukar vara. Läppen alltså. Så sjukt svullen. Som om inte det räckte så råkade jag dessutom spräcka den nyss (sa jag att den är jättetorr?) och måste nu ha ett tjockt lager salva på...

För den som tycker sånt här är spännande så såg det för en timme sen ut såhär (dvs innan den sprack):



Ser ni? På den vänstra sidan av underläppen, dvs min högra.
Haha... Det ser ut som en misslyckad läppförstoring =P

"Som en jävla Mamma Mu-koja"

Haha. Sitter och kollar på Arga snickaren på femman, och han är verkligen en arg snickare. Så arg att man inte kan låta bli att skratta och mannen i familjen dem arbetar hos är ju tokskön. Helt virrig. Haha.

En spontantripp till Uppsala

Måste ju berätta att jag hade en otroligt rolig dag i Uppsala igår. Överraskade mormor och morfar när jag ändå var i svängarna, och det är ju alltid kul att kunna göra någon glad. Dock var det ju inte lika kul att komma tillbaka till Gävle igen sen och inse vad som behövde göras. Jag städade upp efter fredagens bravader och humöret var i botten. När vissa sen förväntar sig att jag mer än gärna springer deras ärenden rann bägaren över. Kanske inte världens bästa person att vara osams med, men ja...

Har ägnat förmiddagen åt att tvätta sängkläder och täcken, och kollat på reprisen av Let's Dance. Nu sitter jag bara och väntar på att världens bästa Jimmy ska komma tillbaka till Sverige så att han kan ringa och berätta om sin vecka i alperna. Och så får ju även jag en chans att prata av mig lite. Och när man talar om trollen fick jag nu ett sms; "Sverige sverige älskade land...", woho! Detta måste ju betyda att han nu befinner sig på svensk mark.

Det blev inte mycket sömn inatt

Så var det söndag igen. Är helt galet trött eftersom jag knappt fått sova nåt inatt. Grannarna ovanför hade fest. Egentligen är jag inte den som klagar men inatt var det fan outhärdligt. Så sjukt hög musik, skrikande tjejer i trapphuset och så hoppades det så mycket i golven och smälldes i dörrar så att fönstrena och glasen i skåpen skakade. Förfesten höll på till ett då dem drog ut på krogen. Jag lyckades då äntligen somna, men vaknade igen halv sex då dem kom hem, skrek ännu mer i trapphuset och fortsatte festa... Halv sju verkade dem gå och lägga sig så då lyckades jag somna om, och sen fortsatte festen vid halv tio. Suck.

Familjen - Det snurrar i min skalle


Vinter i Boulognerskogen


Vintern är tillbaka

Det är galet kallt här idag, så jag blir väldigt otaggad på att lämna lägenheten
även om det vore skönt med en promenad.
Solen skiner, det är snö överallt (vitt vitt vitt), men det är liksom -11 grader ute... KALLT.

Jag vill ha sena, varma sommarkvällar. Kunna gå ute utan jacka. Sol och bad.



Bild från öfesten utanför Nyköping 15-16 augusti -08 =P

Some things you just never forget



Skärpning

Måste verkligen börja skärpa mig med maten nu. När jag i måndags lagade köttfärsgryta med ris blev det så mycket över att jag har kunnat äta det varje dag sen dess... En himla tur att det är gott och inte alltför onyttigt =P

Pretty Woman



Dags för filmmys i soffan, har tänkt se Pretty Woman eftersom jag aldrig har gjort det.
Kvällen till ära har jag laddat upp med cola, ostbågar och psysalis,
tände även några ljus för att öka mysfaktorn.


Åsa Vilbäcks må-bra-tips

Läste i en tidning igår om Åsa Vilbäcks bästa må-bra-tips, och jag måste säga att dem var riktigt bra. Speciellt ett av dem. Ni kanske förstår vilket?

1. Fuska inte med sömnen.
2. Skaffa hund. (Ja, det var den jag menade!)
3. Börja aldrig röka.

Promenad


Dagens lunch


Jag igår



HAHA =P

En onsdag

Blöh. Jag försökte sitta uppe länge igår, eftersom jag hade gått upp efter 11, men det gick inge vidare. Hade absolut nada att göra, så jag gick och la mig lagom till CSI och kollade på det från sängen, vilket innebär att jag knappt ens var uppe 12 timmar igår. Katastrof. Drömde sen helt sjuka drömmar, som har gjort mig osäker på diverse olika saker =P kanske är en försmak på vad som komma skall? Hoppas inte, blääää...

Nu ska jag fixa fram lite kläder och sen ta en långpromenad i solen. Det är kallare idag så det blir ingen vårjacka som jag hade igår, men desto soligare så pilotisarna får åka på - bara för att reta Linnéa lite. Funderar även på att ta med kameran.

Markus Krunegård - Jag är en vampyr


People change and so do I

Satt och kollade runt lite på facebook nyss och trillade in i en mapp med bilder där många av mina barndomsvänner var med. Helt sjukt vad tiden gått fort sen man var liten, och hur mycket alla har förändrats. De ser precis likadana ut som för 10-15 år sen, men samtidigt så otroligt annorlunda. Kul att se, och man börjar ju fundera på hur andra som känt mig själv en längre tid uppfattar mig.

För några veckor sen träffade jag en kille som gått i min klass i lågstadiet och hans syster, och han frågade henne om hon kände igen mig. Hon tittade först lite tvekande på mig, men efter ett tag tändes glödlampan och hon visste precis vem jag var och sa att jag såg precis likadan ut (okej, inte precis likadan, men ni förstår vad jag menar) som jag gjorde när jag var liten. Jag kunde bara säga detsamma. Senare samma kväll träffade jag min förra granne, som jag inte sett på jag vet inte hur många år. Där hade dock mer ändrats, och även om hon sa precis vem hon var så kände jag inte igen henne ett dugg, så jag blev väldigt förvånad över att hon kände igen mig.

Well, nu tog det slut i huvudet, kommer inte på ett enda ord mer att skriva om ämnet så det blir inget vidare avslut.

The Guru

Sitter och kollar på en film på trean, The Guru.
Verkar helt sjuk men jag har ju inget bättre för mig så whatever.
Har fixat en skål med ostbågar och ett glas cola,
så det går inte direkt någon nöd på mig.

Sällskap hade ju dock inte varit fel...



Två år......


Drömmar om högklackat

Inatt jag drömde något som jag aldrig drömt förut, jag drömde det var fred på jord och alla krig var slut.
Nej men, jag drömde faktiskt ganska konstiga drömmar inatt. Eller inatt och inatt, nu på morgonen efter ett oändligt slit med att försöka somna om när klockan ringde vid 8. Jag lyckades iallafall, och slog upp ögonen igen vid 11:11. Lagom. Hursomhelst, först drömde jag att jag gick sönder på nåt sätt, så jag fick sätta mig i en bil och åka in på något slags lager där det även fanns en verkstad och hämta mig själv efter att ha blivit reparerad. Helt sjukt. Sen drömde jag att jag fick ett par skor, men inte vilka skor som helst, utan ett par bruna stövlar med snörning, med århundradets klack som inte ens satt fast ordentligt. Snygga var dem dock, och det är nästan så jag får ett sug efter ett par skor med hög klack - som jag förvisso inte ens kan gå i. Typiskt.

Vixen - I want you to rock me


Matlagning



Detta står jag och kokar ihop just nu.
Vad blir det?


UPDATE

Nix, ingen tacos :) en slags köttfärsgryta med ris blev det,
och här är resultatet:


Sagts under julen

Under en eftermiddag/kväll hos farmor och farfar i julas sas det några roliga saker.

På tal om spa, och de olika behandlingar som finns. T.ex. bikinivaxning:
"
Jag har ingen bikini, kan ni vaxa mina badbyxor istället?"

På tal om tandläkare och tandhygienister:
"
Det värsta är rökare, dem smakar så illa om händerna!"
"
Men du ska ju inte tugga på dem!"

"
Jag har hört att det är lika svårt att börja med tandtråd som det är att sluta knarka"
(hmm...?)

Jul ut

Första vändan tvätt är nu i maskinerna, och jag har börjat rensa i lägenheten. Ska städa bort julen dessutom (dvs lilla granen, stjärnan i fönstret - som jag dock gärna har jämt för den är så fin, och några julgranskulor) och "klä" mitt nya smyckesträd med diverse olika halsband, armband och ringar. Bild kommer kanske sen när det är klart.

Bild från gårdagens åkning



Jag igår. Så otroligt okvinnlig jag ser ut när jag åker. Haha.

Kungsberget

I fredags kom mina päron hit och hälsade på mig. Det är alltid så bra när dem kommer för då slipper man laga maten själv, haha. Dessutom blir det ju mycket godare. Lite lyxigare än min vardagliga bakade potatis, vilket jag faktiskt har tröttnat på nu... Trodde aldrig att det skulle ske =P

Igår åkte vi upp till Kungsberget och åkte lite i backarna. Jag och snowboarden kom inte riktigt överens (eller så var det snön, jag skyller på snön istället för jag gillar min bräda) så jag ramlade hela tre gånger. Jag som nästan aldrig ramlar annars. Första vurpan blev rätt ner på rumpan, vilket känns idag när jag sitter på något hårt =P andra hade jag helt glömt bort för den var bara mesig och jag gjorde inte illa mig alls. Tredje vurpan var den värsta, ramlade på knäna på isen och gled en bit, så mina knän är lite svullna idag... Men hey, det är sånt man får leva med. Nu känner jag mig iallafall lite mer uppvärmd inför den helgen som Jimmy kommer hit och åker med mig, haha. Fast det är nästan så att jag känner för skidor då, så att man kan hålla jämnt tempo. Dock måste jag hyra då och det pallar jag inte, så det får bli bräda.

Nu ska jag fixa färdigt i köket och plocka undan lite småkraffs, och sen ska jag ta tag i dagen. Och plugga.

Klantarsel

Igårkväll gick jag ner till tvättstugan och bokade en tvättid mellan 11-15 idag. Alldeles nyss kom jag på det. Skit också.

Inomhusträning

Imorse när jag vaknade fick jag ett ryck att gå ut och springa, men efter långt övervägande bestämde jag mig för att stanna inne, eftersom jag inte hade lämpliga kläder för att kuta runt i fem minusgrader. Jag struntade dock inte i det fullständigt, utan drog på mig mina löparbyxor och en sportbh och började träna framför spegeln. Armhävningar, situps och massa andra grejer som jag kom på själv för att det kändes bra. På med den härligt uppiggande musiken, och sen kunde jag inte sluta le, vilket jag fortfarande inte kan. Allt känns plötsligt hur bra som helst. Humöret är på topp och jag känner mig skitsnygg, trots att jag är svettig, osminkad och har smutsigt hår. Allt jag vill just nu är att överta mormors träningscykel, den skulle passa perfekt hemma hos mig.

Ugnsosäker

När jag lagade mat för ett tag sen slutade min fina ugnssäkra form att vara ugnssäker. När jag skulle ta ut den ur ugnen hade den spruckit och gått i två delar. Varför?


Back in Gefle

Det första jag blev tvungen att göra igår när jag kom hit till Gävle var att försöka laga toan, vilket kändes sådär lagom kul. Spolningen funkade inte, absolut ingenting hände. Men eftersom jag är världsbäst på allt (skämt åsido) så fixade jag det. Jag hann skratta lite åt tanken "Lovisa André, rörmokare", men slog snabbt bort det eftersom allt jag gjorde var att trycka på spolningsknappen en sisådär 100 gånger. Duktigt. Hmm.

Nu ska jag vara ambitiös i ett par timmar, så jag återkommer senare.

Tråkigt dagboksinlägg

Blev en lång men väldigt rolig dag igår. Jag och David åkte in till Stockholm, kollade lite jeans och sådär, men tyckte att det var segt och kallt att gå runt så vi tröttnade ganska fort. Vi kände dock inte för att åka hem så istället kom Jimmy och hämtade oss och vi åkte hem till honom. Åt mat, kollade på TopGun (som Jimmy inte hade sett!) och spelade Guitar Hero. På kvällen blev det bio, Australia, och vi trodde alla tre att filmen skulle tagit slut flera flera gånger innan den väl gjorde det. Åkte sen hem, satt och snackade med Jimpa ett tag och sen åkte han hem till sig igen, och så var i princip dagen slut.

Idag har jag mest packat känns det som, inför hemresan till Gävle i eftermiddag. Åkte hem till Kalle en sväng men annars har jag inte gjort något särskilt. Bläää, dagboksinlägg, tråkigt.

Stockholm imorgon

Känns som att jag idag har uppdaterat bloggen så att det räcker och blir över för ett bra tag framöver. Samtidigt är det ganska skönt att skriva av sig lite då och då, även om det inte är något vettigt alls. Kanske inte ens borde publicera allt, men skitsamma, det är min blogg och jag ska alltså inte behöva anpassa mig efter andra vad gäller innehållet. Så, då var det avklarat.

Ska väl typ sova nu, även om jag inte känner mig särskilt trött. Kan dock vara bra att vara ordentligt utvilad imorgon, då jag och lillebror ska upp till Stockholm för lite shopping. Ett par välsittande jeans är jag på jakt efter, trots att plånboken kanske inte blir sådär jätteglad. Behövs dock i garderoben, eftersom jag annars bara springer runt i strumpbyxor. Jag hoppas på ett bra reafynd.

Natti natti.

Mamma Mia

Har precis kollat på Mamma Mia med familjen, typ tredje eller fjärde gången jag såg den. Den filmen får mig verkligen att vilja åka utomlands, och någon grekisk ö vore faktiskt inte helt fel - precis som mamma sa till pappa för en stund sen. Måste verkligen spara ihop lite cash till en resa, och det snarast. Omväxling förnöjer, och lite sol, värme och bad vore definitivt en höjdare.

When you're gone, how can I even try to go on.
When you're gone, though I try, how can I, carry on.

Tidsutfyllnad

För några dagar sen köpte jag fem filmer att begrava mig i när jag kom tillbaka till Gävle ifall det skulle behövas, men av dem finns nu bara två kvar att se... Hur jag ska få tiden att gå däruppe nu har jag ingen aning om, får väl se om några serier från början antar jag, SATC var ett tag sen...

Girls just wanna have fun

Har sprungit runt i diverse olika möbelaffärer med Jimmy idag för att hålla mig sysselsatt, känns dock så himla tomt nu när jag är hemma igen. Vill bara iväg, ut och slänga. Göra saker. Tillochmed Gävle känns lockande, varför vet jag inte. Kanske för avståndets skull. Ja, det är nog därför. Jag vill inte att det här blir fjärde kvällen i rad som jag somnar i soffan runt 9-tiden. Måste ut. Måste göra något roligt.



Tears don't fall, they crash around me

Mina gamla stammisar verkar ha hittat tillbaka, om man kollar på statistiken. Folk verkar tycka att det är kul att läsa så fort jag skriver inlägg med rubriker som "Idag vet jag varken ut eller in", så idag borde de verkligen bli överlyckliga över hur förbannat ledsen jag är... Det tog slut på riktigt med Kalle igår, vilket verkligen känns skit... Har nog aldrig gråtit så mycket som jag gjort de här senaste dagarna efter nyår, som blev pannkaka... Jag vet egentligen inte varför jag skriver det här, kanske är det för att slippa ta emot responsen face to face. Och när jag nu skrev "face" insåg jag att man med dagens teknik även måste ta bort "In a relationship with...." på Facebook. Jävla Facebook. Jag vill inte.....

Boxer





     

             Kom till mig.....

Idag vet jag varken ut eller in




Punkt.