Citat








Tänndalen




See you in a week

Söndag morgon, och snart bär det av. Otroligt nervös att jag inte ska hitta ut till bron (med tanke på gårdagens miss) eller att jag hittar dit men är sen. Enligt mina beräkningar ska jag dock vara där kvart över 9, vilket är 40 minuter innan bussen beräknas gå. Borde väl inte missa den då? :P

Sitter nu och äter frukost - två hamburgerbröd. Det enda jag hade hemma. Skulle egentligen ha gjort hemmagjorda hamburgare igår, men det blev inte så... Istället åt jag upp grönsakerna jag hade hemma och däckade sen i soffan. Kul.

Aja, skulle bara skriva av mig lite innan jag drar. Kommer ju inte ha någon tillgång till internet den här veckan.

Baj(s).

En söndagslördag

Funderar fullt seriöst på att gå och lägga mig. Har absolut noll energi.
Upp tidigt imorgon, igen... Även om det inte alls var länge sen (typ i måndags) så kan jag knappt komma ihåg hur det känns att verkligen sova ut, en sisådär 10-11 timmar, vilket jag inte kommer kunna göra någon gång under den följande veckan heller. Hej bombnedslag.

Skulle ju vara duktig och teståka hur man tar sig till bron, men det gick ju lagom bra. Jocke var snäll och hängde med, men eftersom jag trodde att vi skulle åka till ändhållplatsen blev det inget Gävle bro. Istället hamnade vi mitt ute i ingenstans, och efter att ha gått en bit hamnade vi i Andersberg där en bil brann. Väl där konstaterade vi att vi åtminstone hittat tillbaka till rätt väg, men vi gav upp åkandet och åkte tillbaka in till stan istället där vi tryckte i oss lite mat och sen tvingade jag in Jocke i diverse olika butiker, eftersom han aldrig varit inne i någon här i Gävle. Skum kille det där.

The cheeeeezier snack

Helt otroligt.

I tisdags köpte jag en påse ostbågar, och jag har inte öppnat den förrän nu.
Hur ofta händer det liksom?
Med andra ord inga sötsaker alls sen i typ, måndags eller nåt.
Rekord?

I don't know what I'm doing all I know is I don't wanna stop

 

Saturday

Vaknade upp klockan åtta till solsken och -13 grader ute. Nu är det molnigt och bara nån enstaka minusgrad. Tråkigt. Ska försöka uträtta lite ärenden idag, som att testa hur man tar sig ut till Gävle Bro eftersom det är därifrån bussen till Tänndalen går imorgon bitti och att köpa på mig lite godsaker som jag kan ha på bussen. Familjen var här en liten stund förut och fikade, och lillebror var snäll och lånade ut sin bärbara dvdspelare till mig + några filmer. Bussresan räddad. Kommer dock bli ordentligt segt att bara sitta stilla så pass länge på en obekväm buss.

Apropå gårdagskvällen så var det väl sådär. Började med pizza hemma hos Erik och smet sen över till Fredrik där lite fler folk var och tittade på På spåret. Weird. Blev aningen segt så efter inte så länge drog vi vidare bort till Midgård där stämningen säkert var på topp, men jag passade inte in alls. Alla bara satt runt ett stort bord och pratade medan kass musik skrålade i bakgrunden. Roligare kan man verkligen ha. När alla började dra sig därifrån runt 12-snåret gick jag hem och sov istället.

Kalasfredag

Har packat till och från i några timmar nu, men nu tar jag en paus och ger mig iväg på förförfest på brändströms istället. Därefter födelsedagspartajsförfest på midgård, och när de andra drar ut kilar jag hem och fortsätter packa. Låter som en bra plan.

Freeeeedag

Det som inte fick hända har nu börjat ske. Har sovit jättedåligt inatt p.g.a. en utbrytande förkylning.......Suck... Hoppas verkligen att den ångrar sig och försvinner under dagen, det borde den ju faktiskt göra med tanke på hur pass mycket jag vilat upp mig den här veckan? Faktiskt. Annars vore det inte rättvist.

Har strax ätit upp frukosten och då är det marsch in i duschen som gäller. Det jag ska göra idag är först och främst att packa allt jag behöver ha med mig till fjällen, men jag måste också springa några ärenden på stan. Hämta ut medicin och lite sånt där. Egentligen står det kalas på schemat ikväll för att fira att ekonomernas tenta är över, men jag får se hur det blir med den saken.

Snälla flytta hem till mig


Finaste klänningen.
Frågan är bara om den är värd 599 kr, jag som tycker att 440 kr hos tandläkaren är rena rama rånet.
Detta är ju iofs en superfin klänning som man kan ha i flera år,
och inte en rutten tandläkarundersökning.

Lunchdags

Nu ska jag försöka få i mig lite mat, trots att jag har bomull i munnen som hela tiden kittlar mina kräkreflexer och smakar päckel. Lasagne med köttfärs och kantareller. Gott!


Crappy tandläkare

Tredje "Crappy ..." den här veckan.

En kort fråga: är alla tandläkare dumma i huvudet?!

Visst, mina härliga visdomständer kommer upp som det ska. "Det ser fint ut!"
Visst, dem håller fortfarande på att växa så det kanske inte är så konstigt att det gör ont.
Visst, det kommer in smuts vilket gör att det gör ont.

MEN! Är det så svårt att förstå att hela munnen blir utsatt?! Varenda tand har förflyttats sedan de började komma upp. Det spänner ordentligt hela tiden eftersom de puttar ihop alla andra tänder, vilket har gjort att min nedre tandrad som förut var helt rak och fin har blivit helt missbildad och ser ut ungefär som den övre, dvs att tänderna halvt om halvt ligger över varandra. Är det verkligen meningen? Ska hela munnen bli helt knäpp bara för att jag får mina visdomständer? INTE OKEJ.


Om det nu är någon tandläkare (eller någon som känner en BRA tandläkare) som läser detta och vill bevisa att tandläkare faktiskt visst kan bry sig så säg till, för nu är jag trött på detta.

Nu är det dags

Te och vindruvor, det får vara min frukost idag. Om ungefär en halvtimme är det dags att börja göra sig klar för att gå till tandläkaren, eller ja, tandhygienisten. Jag tog mig iallafall upp i tid så den värsta nervositeten borde vara över, men icke. Kanske är jag nu nervös för att jag inte är helt 100 på vart det ligger?

Nervös

Ja, jag börjar bli riktigt nervös inför morgondagens tandläkarbesök nu. Har ställt klockan, 06:30. Kan inte komma på när jag gick upp så pass tidigt senast. Helt galet. 08:00 ska jag sitta i väntrummet. 07:40, eller åtminstone 07:45 bör jag gå hemifrån. Det känns dock jobbigare och jobbigare för varje minut att det faktiskt inte gör ont längre. Eller ja, lite ont gör det ju, men inte alls som det gjorde i helgen. Jag vet precis vad dem kommer säga - "Men de växer ju så fint! Inte behöver du dra ut dem?!" - JO! Det behövs!

Mera tvätt

Eftersom ingen har haffat tvättiden efter min så gör jag det. Tvätten måste ju faktiskt bli torr vilket har dragit ut på tiden eftersom inte torktumlaren fungerar. Hemskt ändå. Åtta timmar tvätt. Uscha.

Tandläkartid

Glömde ju berätta.

Vaknade med ett ryck imorse när telefonen ringde. Med världens mest extrema morgonröst svarade jag, trots att det var dolt nummer. Jag som i stort sett alltid vägrar att svara när någon ringer med dolt nummer. Hursomhelst så var det ett väldigt efterlängtat samtal - från tandläkaren här i Gävle. En hur go dam/tant som helst som bokade in mig imorgon klockan åtta på morgonen. Det jobbiga är ju dock att varje gång man ska till någon sorts läkare så har ju allt gått över lagom tills man ska dit och det känns då som att man bara mesar bort deras värdefulla (DYRA) tid. Men även om det inte gör lika ont i tänderna nu som det har gjort den senaste veckan så vet jag att det kommer tillbaka. Om inte imorgon så om några månader. Lika bra att få det avklarat. Spolning ska hursomhelst ske imorgon, och vi ska även diskutera huruvida visdomständerna ska dras ut eller inte. Lika bra att ta bort dem tycker jag, då de har sabbat min mun ganska rejält. Hoppas verkligen att de tycker likadant, om inte annat så är det väl ändå upp till mig? Alla andra i släkten på mammas sida har behövt dra ut dem, så varför skulle jag vara ett undantag.

Nu gäller det bara att morgontrötta Lollo kommer upp i tid imorgon och hittar dit.

Crappy tvättstuga

Precis när jag höll på att ta ut den första laddningen tvätt ur maskinerna för att slänga in alla underkläder i torktumlaren upptäckte jag att den var trasig. Helt underbart att behöva hänga upp varenda liten strumpa i torkskåpet istället. Min tvätt kommer aldrig hinna bli torr eftersom alla sex maskinernas tvätt behöver torkas i samma skåp. Hujedamig.

Tacokväll

Dags för en vända till affären. Kylskåpet behöver fyllas på, mestadels inför den stundande tacosen ikväll, men också sånt jag behöver för att överleva tills söndag, då jag återigen lämnar Gävle. Dock inte för Södertälje, utan Tänndalen. En veckas skidåkning (läs: snowboardåkning) väntar. WOHO. Frågan är bara vad jag ska lyckas roa mig med den sex timmar långa bussresan dit. Vad behöver man ha med sig?


Crappy me

Tillbaka i Gävle igen, undrar hur många gånger jag har skrivit det under det senaste halvåret nu. Ett antal.

Även om helgen har varit hur kul som helst med massa lek och stoj har jag kanske inte varit mitt 100 procentiga jag. Mina dumma visdomständer har drivit mig till vansinne. Huvudvärken som de för med sig är verkligen inte att leka med vilket har gjort mig ganska låg de senaste dagarna. Några timmar idag var jag dessutom illamående.

Imorgon ska jag se till att ta det ordentligt lugnt. Om det finns någon tid så ska jag även försöka tvätta, börjar bli lite ont om kläder nu. Kanske lika bra att springa ner och haffa en tid på en gång. Yes yes. Måste även ner på stan och hämta ut lite nya mediciner, men det kan jag lika gärna göra på onsdag. Handla måste jag göra, för imorgon är det dags för tacokväll :) ska bli kul, och gott framför allt. Var ett tag sen.

Aja, dags att hitta tvättid. Hoppas jag slipper möta någon i trapphuset. I look like crap.

Guitar Hero

Har suttit och spelat Guitar Hero i min ensamhet nu ett tag, och känner mig nu redo att spöa skiten ur lillebror på det när han kommer hem, haha. Låter kanske lite rått men ni förstår vad jag menar. Jag klarade tillochmed Tom Morello-bossen som de andra pratade om när vi åt middag igår, även om det tog sin lilla tid. Glad blev jag iallafall, men jag känner att jag börjar få lite kramp i vänsterhanden av allt spelande. Men det går ju faktiskt över så det spelar inte så stor roll.

Om ett par timmar kommer ett efterlängtat besök hit, nämligen Emil och Hilda :) vi ska busa hela dagen idag (eller ja, resten av dagen) och hela dagen imorgon. Snacka om att jag kommer vara helt slut när helgen är över.

Fredagen den trettonde

Godmorgon.
Jag har lyckats ta mig upp ur sängen och dessutom tagit en dusch, men ännu inte pallrat mig ut i köket för frukost. Detta för att det absolut inte känns som att jag kommer kunna tugga nånting idag p.g.a. mina hemska tänder. Har dock äntligen kommit på varför jag har haft ont i ena örat under en tid, och det är just för att det är ganska infekterat vid en av de nedre visdomständerna vilket sprider sig runt lite på den vänstra sidan av min fejja, dvs upp till örat och ner på halsen (bakterierna ramlar ner längs med tandroten och bildar en klump precis under käken). Kul jul. Om någon kunde betala min tandläkare för att dra ut varenda visdomstand i min käft så att min mun kan återgå till det normala skulle jag bli glad.

Södertälyeah

Och här är allt sig likt.

Alter Bridge



Längtar tillbaka

Premiär på kåren

Ska strax äta lite middag och därefter knalla bort till Patrik där det vankas förfest. Årsinvigning på kåren, så det blir lite kalasande ikväll. Imorgon blir det till att gå upp lite tidigare än vanligt för att åka hem till Tälje igen. En hel helg följer sedan fylld med massa bus med småkusinerna. Awesome!

Skrevs igårkväll, men bloggen krånglade så det blev aldrig publicerat

Mina tänder gör ont (som vanligt) och jag tänkte att jag skulle bota det för stunden genom att äta lite glass. Kändes väl ganska bra men jag blev hungrig, så nu har jag gjort varma mackor i ugnen. Alltid lite roligare att äta efterrätten till förrätt. Inte så skönt att tugga dock eftersom jag hela tiden måste tänka på att inte tugga för långt in i munnen för att inte skrika av smärta.


The sun is shining




Medan potatisen kokar (jag ska göra eget potatismos, idag igen) passar jag på att blogga lite.
Tog inte med mig kameran på dagens promenad, men mobilen funkar ju den med :)
Lika fint väder som igår, men möjligtvis lite kallare.

När jag kom hem så nådde solen fram till min skohylla,
och jag tyckte det var fint, haha.


10 februari

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det mammas födelsedag
HURRA HURRA HURRA!

Nu ska jag pallra mig ut i solskenet igen :)

Bagare Lollo

Nu medan bulldegen jäser passar jag på att äta den mat som jag lagade ihop samtidigt som jag fixade bulldegen. Cred till mig. Jag fick värsta kicken när jag var ute och gick och ville baka hur mycket godsaker som helst, men det får nog räcka med lunch, bullar och möjligtvis en drömtårta. Drömtårtan är ju faktiskt "min grej" sen tidigare då jag gjorde det jämt, men ännu har jag inte gjort det här i Gävle så jag känner att det börjar bli dags. Eftersom det inte blev nån bakning med grabbarna igår så kanske jag kan locka hit dem på en fika idag istället. Jag vet att Daniel har en liten "thing" för mina bullar, haha.

Långpromenad i solen







I am a little divided, do I stay or run away, and leave it all behind?

I am a one way motorway
I'm the one that drives away
Then follows you back home

I am a street light shining
I'm a wild light blinding bright
Burning off alone

I am a new day rising
I'm a brand new sky
To hang the stars upon tonight

I am a little divided
Do I stay or run away
And leave it all behind?

Jag orkar inte anstränga mig för att komma på någon bra rubrik

Det är en gigantisk snöhög här utanför, över två meter hög och som går runt ett träd. Jag vill egentligen bara springa ut och kasta mig i den, gräva gångar och leka som man gjorde när man var liten. Men kan man verkligen göra sånt som 20-åring? Eller ja, klart man kan, men själv liksom... Njäe...

Jag har precis lagat mat, kyckling och ris. Blev skitstarkt och egentligen inte alls särskilt gott.
Ska slänga i mig det fort fort fort och sen äta en bit choklad till efterrätt så att smaken förhoppningsvis försvinner. Senare idag ska jag baka med Tobbe och Daniel, blir nog kul.

Usch, kycklingbiten som jag precis stoppade i munnen smakade verkligen skit och har nu förstört hela maträtten totalt. Suck... Det är nog meningen att jag ska svälta ihjäl. Får skynda mig att äta upp allt bröd vi ska baka sen innan Tobbe och Daniel ens hinner blinka.

Snö snö snö

Känns som en bättre dag idag, åtminstone hittills. Vet dock inte riktigt hur det blir med promenaden, då det snöar massor massor och har kommit ytterligare en decimeter snö sen igårkväll. Vore skönt dock, men en keps hade ju varit bra att ha för att slippa gå och blinka tre gånger i sekunden.

Soffpotatis

Alltså det här är inte okej. INTE OKEJ.
Har varit helt försoffad idag. Inte gjort nånting alls överhuvudtaget. Mått ganska dåligt.

Inte blev det bättre av att jag klockan 9 (21) verkligen verkligen hoppades på att klockan egentligen skulle vara mer, så att man fick gå och lägga sig och sova och vakna upp till en ny, bättre dag. För nu måste det verkligen bli ändring. Jag har sjunkit alldeles för lågt.


Imorgon ska jag hursomhelst ut på en riktigt lång promenad med Jimmy. Eller ja, en telefonpromenad då. Blir lite svårt att gå tillsammans med tanke på att han bor på Liiiiiidingö och jag här i Gävle. Men telefoner duger bra de med, måste bara se till att ladda den ordentligt innan.


Pratade förövrigt om utlandsresor med honom idag, vilket vi båda (eller jag kan väl egentligen bara tala för mig själv) är i stort behov av. Åtminstone jag känner att jag behöver komma iväg från allt ett tag, vara utomhus hela dagarna och samla på mig massor av energi för att överhuvudtaget kunna se något ljus i denna mörka svenska vintertunnel som aldrig tycks ta slut. Snälla snälla snälla snälla snälla.


Bad day

Har känt mig jättekonstig hela dagen. Legat i sängen och kollat på film. Inte velat gå upp. Nu har jag iallafall tagit en dusch i hopp om att rycka upp mig lite, men nej, det gjorde inte särskilt stor skillnad. Har av någon konstig anledning haft ont i örat lite då och då, I wonder why.

Foo Fighters - Times like these


Så var vintern tillbaka igen

Snö, snö, snö. Överallt. Igen.
Jag som köpte en ny bikini igår, tajmat?
Ge mig en utlandsresa istället för det här.
Snälla.

Nu ska jag iallafall ta en dusch för att sen gå några ärenden på stan.
Ska bland annat lämna tillbaka en jacka jag köpte för en vecka sen.
Jag har ju trots allt tre andra vårjackor nu.
Omväxling förnöjer.

l.ä.n.g.t.a.



sol. värme. stränder. grönt gräs. vattenkrig. bad.

Dagens tidsfördriv

Har ägnat kvällen åt att sträckläsa två bloggar. Två tjejer som skriver på ett sånt sätt som jag också vill kunna skriva på. Öppet, personligt men inte alltför personligt, utan att tänka på vilka det är som läser. Utan att tänka på vilka det är som dömer. Utan att bry sig alltför mycket om vad andra tycker, som jag gör. För jag bryr mig ofta alldeles för mycket om skitgrejer som bara tar min energi ifrån mig.

Blogg nr 1
Blogg nr 2

Jag vill nå toppen, njuta av utsikten och sedan sakta rulla nerför, känna att det faktiskt går


Sitter ytterligare en dag med Danmarksuppgifter. Igår hade jag värsta kreativitetsspurten, men idag står allt helt still. Lyckas inte röra pennan en endaste millimeter. Noll motivation. Blir så trött på det här...

Och inte blev det nåt snack med syon heller. När jag gick runt i korridorerna för att försöka hitta till hennes kontor fick jag lika mycket hjärnsläpp som jag nu har brist på kreativitet. Hade ingen aning om vad jag skulle säga, så jag gick hem...

Jag behöver verkligen göra något nu. Och med det menar jag något som jag verkligen tycker är kul. Typ inreda ett rum. Måla, se att det faktiskt händer nånting. För just nu står allt verkligen still. Det är som att försöka bromsa sig uppför en uppförsbacke. Det går inte.

Personlighetsklyvningar

Förövrigt så ska jag försöka sluta tänka på vilka jag skriver för, och fortsätta som innan. Ganska svårt dock. Avslöjade mina andra bloggar (ja, jag har tre, dock är en av dem lösenordsskyddad, och det är i princip bara jag som vet lösenordet) för mappa (läs: mamma och pappa) eftersom jag inte visste om jag ville fortsätta skriva i denna. Det tar dock emot lite att skriva i någon av de andra, eftersom det är den här som är jag. I denna har jag skrivit sen 2006, och jag kan faktiskt inte komma på någon hundraprocentig anledning till att jag skulle sluta med det. Visserligen vill jag kanske ta bort vissa inlägg isåfall, då jag under de här tre åren (startade den någon gång i jan/feb/mars -06, minns ej riktigt när) varit väldigt personlig vissa stunder. Men egentligen, why would I? Take it or leave it, men döm inte ut mig för den jag är.

Appropå rubriken så pratade jag med Linnéa om mina personlighetsklyvningar häromdagen, som ytterst få personer vet om. Jag vet inte om dessa olika sidor av mig är något problem eller bara den jag är. Fast å andra sidan kanske det är svårt att veta vem man är ifall man är helt olik "sig själv" i olika sällskap. Frågan är ju då: "Vem är jag?"

Like every other day

Idag pallrade jag mig iväg till affären för att fylla på mitt ekande kylskåp, och för en gångs skull lagade jag faktiskt dessutom en ordentlig middag. Gjorde eget potatismos (som dock blev liiiite för löst) samt crispies. Såna där sprödbakade fiskgrejer. Jag som inte ens gillar fisk. Förutom fiskpinnar då, och såna. Mums. Till det gamla hederliga fiskdressingen, ett glas mjölk och Las Vegas på femman. Nå Simon/David, whoever I told, minns ni vilken tid det gick? Jag som i stort sett kan hela Kanal 5's tv-tablå under vardagarna. Gött.

Det närmar sig



Kollade precis igenom lite gamla bilder på datorn,
och hamnade i min Alla Hjärtans Dag -08 mapp.

Förutom femtiotalet hjärtformade röda ballonger och tre stora röda rosor fanns även den här bilden. Ser ju att att vara vår! Tänk om det hade varit det nu med...

Undrar hur detta årets february fourteen kommer bli...

Grubbel

Jag vill verkligen inte alls åka tillbaka till Gävle idag. Dock vet jag inte riktigt om jag vill vara kvar här i Södertälje heller. Finns ju ändå inget att göra här när alla andra jobbar. Jag vill bara bort, bort, bort. Thailand typ. Värme och solsken. Jag tror det skulle vara väldigt välbehövligt för min del, komma bort från vardagen och tänka över hur jag vill ha saker och ting, vad jag vill med mitt liv. Ja...

2 feb

Under helgen har jag gång på gång satt mig framför datorn för att skriva ihop nåt litet inlägg, men valt att inte publicera. Jag vet inte varför, men det känns verkligen inte som att jag har något särskilt att komma med. Kanske just för att jag i nuläget vet ganska väl vilka det är som läser min blogg, vilket gör att jag får en viss press på mig som i sin tur gör att jag inte ens får ihop något eftersom jag hela tiden måste tänka på vad och hur jag skriver.

Förövrigt fyller pappa år idag, grattis!