ut till köpingen

Det är fredag och jag är på ett alldeles strålande humör! Om lite mer än en timme ska jag nämligen börja röra mig hem till svärmor och svärfar och därefter vidare ut till deras stuga där vi ska stanna hela helgen. Ååååh vad jag längtar!

kinapuffar

Just nu gör jag något väldigt dumt. Har fastnat vid datorn en stund och Balder ligger bakom mig och sover, men det är så att jag börjar känna mig hungrig och eftersom jag inte vill väcka grisen så tar jag första bästa som finns i närheten, som råkar vara en påse kinapuffar som jag köpte igår. Jag sitter alltså och äter mig (i princip) mätt på godis. Inte bra någonstans. Dock försöker jag intala mig själv att jag är värd det, jag har nämligen pluggat, startat en tvättmaskin och städat mitt rum, och då är klockan inte ens 12 än. Så det så. Och snart ska jag ta ut busen på en promenad så det borde ju gå jämnt ut, eller?

halväten plopp

Haha, någon har under dagen lagt en halväten Plopp i våran brevlåda...
Jag har dock mina aningar om vilka det kan ha varit som gjorde det, så jag funderar på att gå och "lämna tillbaka den" i deras låda :P


volvo vs polo

När jag för några veckor sen skrev det här inlägget (klicka!) tyckte pappa att jag som tydligen ogillade Volvo så mycket kunde sluta köra den och ta Polon istället, vilket jag för ovanlighetens skull gjorde idag då jag och Balder tog en sväng ner till Ragnildsborg och busade lite. För att förklara lite så har vi alltså en (minst) 10 år gammal VW Polo och en sprillans ny Volvo V50, och jag som alltid förut körde Polon har nu på senare tid hoppat över till Volvon istället, i början mestadels pga bakluckan där Balder är lugn och stillsam till skillnad från baksätet i Polon, men jag börjar mer och mer inse att alla fördomar man har mot Volvobilar kommer från personer som aldrig haft någon själv. Det är helt enkelt en jävla bra bil. Visst, det är ibland smidigare med en liten Polo men i det stora hela så blir allt så mycket bättre i en bättre bil, och så är det bara. Sen slutar jag ju såklart inte drömma om min Corvette Stingray för det... ;)



Nöjd nu pappa?!


tisdag

Eftersom jag både idag och igår har tagit ganska långa promenader har detta resulterat i att hela min högra lilltå är en enda stor blåsa. Inte så skönt. Mätte alldeles nyss på eniro.se hur långt exakt jag hade gått, och det visade sig att promenaden jag gick igår var ca 7.5 km, och idag har jag gått 6.5 km. Sen är det ju såklart inte allt vi har gått, utan bara två av alla promenader, så det blir ju en del kan man säga. Kanske borde skaffa en stegräknare precis som mamma och tävla lite.

Förresten, en av mina simmare var helt galet söt igår. Vi kom till badet samtidigt så då ville hon självklart gå in tillsammans med mig. Inne i omklädningsrummet skulle hon ha skåpet bredvid och hela tiden gick munnen i ett. Jag smet ut till bassängen före henne och när hon sen kom dit sprang hon fram och satte sig i mitt knä. Där satt hon sen och berättade att hon tyckte att jag var fin i håret, klappade mig på kinden, sa att jag var hennes favoritfröken, pussade mig på kinden och sa att jag var bäst. Hur sött?!

långpromenad

Har precis kommit hem från en två timmar lång promenad med djuret. Nu sitter jag och funderar på om jag skulle pallra mig iväg till färgaffären och införskaffa lite färgprover, eller om jag ska skita i det och ta det en annan dag istället. Båda lockar, haha.

vårkänslor

Åh vilken härlig helg. Som vanligt :) 

I fredags kom Simon och Giken hem ifrån Linköping eftersom Simon fyller 20 idag, grattis grattis grattis! Blev en lugn hemmakväll framför Så ska det låta vilket förde fram massa dåliga minnen från orkestertiden för Simon och mig, eftersom de låtar som vi alltid (ja, alltid) spelade var med i programmet.

I lördags var jag, Kalle och Balder ute och spårade med Balders uppfödarmamma Elinor, vilket gick hur bra som helst. När vi alla var helt slut och Balders mage full med köttbullar åkte vi ut till Järna för att fira min kusin Daniel som fyllt 14. Jättegod mat som gjorde att jag och Kalle hamnade i en matkoma som inte gick över förrän vi vaknade imorse, superspralliga. Vi låg och skrattade i sängen i över en timme innan vi slutligen gick upp och sjöng för födelsedagsbarnet. Hela dagen idag har det kalasats (utomhus!) och vi har haft det hur mysigt som helst, nu är vi dock supertrötta hela bunten så det blir en tidig kväll ikväll.

philadelphia slurps

Haha alltså det här var ju bara alltför passande. Jag skulle svara på en kommentar till föregående inlägg och var därför tvungen att verifiera kommentaren genom att skriva två ord. Vilka ord hade möjligtvis kunnat passa bättre till just det inlägget*?! Hahahaha.



*Frostingen uppepå cupcakesen innehåller alltså philadelphiaost.

vänner, cupcakes och bio

Jag hade typ världens bästa dag igår måste jag säga. Medan jag satt och åt frukost dök Jimmy upp och hjälpte mig med min dator vilket kanske inte gick sådär jättebra men är på god väg! Något senare kom även Linnéa så då åkte vi direkt till affären för att införskaffa allt som behövdes för lunch och cupcakesbakning, och sen var allt i full gång! Det var så otroligt roligt att göra dessa små bakelser, sen om de faktiskt blev goda också har vi ingen som helst aning om eftersom vi istället för att smaka race-ade iväg till Heron och gick på bio vilket var en helt perfekt avslutning på en helt perfekt dag. Jag är så glad!




snö & cupcakes

Dumma, dumma, dumma april. Dumma, dumma, dumma snö. Detta ska dock inte lyckas förstöra min dag, för idag ska jag nämligen baka cupcakes med Linnéa! Aldrig gjort det förut så det ska bli väldigt spännande :) Förhoppningsvis kommer även en viss Jimmy hit, men det kan man aldrig vara helt säker på tydligen, haha.

ready set go

Äntligen ligger lektionen på lådan. Jag har nu alltså absolut ingenting som jag egentligen borde göra under minst en veckas tid. What to do?

off it goes

Jag fick inte så mycket vettigt gjort igårkväll faktiskt om jag ska vara ärlig. Jimmy skulle egentligen ha dykt upp, vilket han inte gjorde?! Liksom HaLLåååÅåå?! Haha. Istället somnade jag på soffan framför "Svärdet i stenen" klockan halv åtta... WOHO! Konstig film by the way.

Idag ska jag se till att posta min Danmarkslektion som har tagit 300 år för lång tid. Detta p.g.a. en icke samarbetsvillig valp, men nu så! Off it goes så fort jag fått klartecken från mamma om att hämta det sista som behövdes skrivas ut. WOHO!

ett bra dygn

Har haft ett superbra dygn tillsammans med världens bästa. Igår var vi hemma hos Tony och firade lite och idag har vi mest legat ute på gräsmattan på en filt och bara varit. Hur skönt som helst verkligen. Nu känner jag mig dock helt galet trött av någon anledning, vilket även voffi gör som ligger och sover inne på badrumsgolvet. Ska försöka få nåt vettigt gjort nu eftersom det tydligen är måndag igen imorgon. Suck...

ena dan sommar, andra vinter

Det har nästan känts som sommar idag. Gick ut på en promenad med Balder tidigare idag och höll fullständigt på att smälta bort under skinnjackan, som åkte av illa kvickt. Härligt! Dock kom David hem med den glädjande nyheten att det kan komma snö imorgon, och ännu mer i helgen. Jag fattar inte.

balder idag


huggsSSsssSsSss

När jag och brorsorna var uppe i stugan förra veckan såg vi årets första orm. En huggis var det dessutom, som låg och solade sig mitt på grusvägen. David började peta lite på den med en pinne för att få den att flytta på sig, och den verkade precis ha vaknat upp efter den långa och kalla vintern med tanke på hur stel den var. Första målet för året hade den dock hunnit få i sig, en riktig tjockis var det nämligen!


ett ljust rum

Jag är vaken lite tidigare än vanligt idag, varför vet jag egentligen inte, mer än att jag vaknade till ett för ovanlighetens skull LJUST rum! I och med att solen var uppe så pass tidigt nådde den hela vägen in genom mitt fönster och jag kunde inte sluta titta på hur fint det blev. När jag skulle gå upp med Balder för att han skulle få kissa öppnade och stängde jag min dörr tre extra gånger bara för att titta en "sista" gång. Underbart.

Något som inte är lika underbart är att jag ska till tandläkaren idag. Buhu.

det är inte lätt jämt

Det gick verkligen kasst på badet idag. Redan efter första gruppen var jag tokförbannad, och inte blev det hela bättre av att veta att Kalle och Balder satt vid maren och åt glass i solen... Andra gruppen gick helt okej eftersom en pytteliten detalj värmde upp mig ordentligt. Veckan innan påsklovet, dvs när vi senast hade grupperna, hade jag svart nagellack på alla fingrar utom två - en på vardera finger - som var rosa, vilket ett av barnen hade tagit efter. Hur sött som helst. När tredje gruppen var i vattnet var jag i princip beredd att gå in till chiefen och säga upp mig där och då. Fjärde och sista gruppen, då jag inte hade varken tålamod eller ork kvar hade vi nya barn vilket innebär slutkördhet i kvadrat. Benen krampar ordentligt då kan jag säga. När allt var klart skyndade jag mig in i duschen och styrde sen hem till Kalle som märkte direkt att mitt humör var i botten. Han gav mig en stor kram, mysiga pussar och bäddade sen ner mig i hans famn under ett tjockt täcke i soffan. Efter en stund gick han till köket och hämtade en stor skål med vaniljglass som han sen toppade med blåbär och hallon och gav mig. Jag bara undrar, har jag världens bästa pojkvän eller vad?!

sol sol sol

Jag blev riktigt glad när jag såg i tidningen idag att det ska vara fint väder hela veckan. Enda nackdelen idag är att det blåser endel men i lä är det riktigt skönt. Håller just nu på att plugga lite men ska alldeles strax ta en promenad upp till hästhagen och säga hej till Kalle och hans far som ska så gräs nånstans där i närheten. Sen blir det lunch, lite mer plugg och därefter jobb på badet. Igår gick det faktiskt bättre än det gjort på länge, kanske för att vattnet kändes lite varmare än det brukar eftersom solen värmer upp luften därinne så pass mycket när vädret är så här. Härligt!

mycket drömmar nu

Jag drömde om huset inatt.

Jag drömde att jag köpte det, renoverade det och att det blev klart. Nu ska jag sätta mig och kolla lägenhetspriser samt vad olika slags saneringar kan tänkas kosta. Damn I want this.


11:09 | Blööö... Mailade ett saneringsföretag för att få veta vad en brandsanering skulle kunna kosta. Gav dem alla uppgifter jag hade och kunde tänkas komma ihåg från besöket, men för att de ska kunna göra en bedömning bad de mig ringa så att de kunde komma och kolla själva. Så lätt var det att räkna på det. Inte.

14:19 | Det är tur att man har hjälpsamma föräldrar. Pappa hittade en jättebra pdf-fil nånstans på nätet där man kunde läsa sig till massor av information om vad en brandsanering kan kosta med olika metoder. I detta fall skulle man nog kunna komma undan för ungefär 6-7 000 kr med proffshjälp, frågan är bara vad det sen kostar att renovera resten av huset... Pappa tror att det skulle kosta ungefär lika mycket som att bygga ett helt nytt hus, men jag är inte säker. Ytterväggarna, grunden, taket, fönstrena, ytterdörrarna, vissa innerväggar, vissa golv och vissa trappor behöver man ju faktiskt inte göra något med. Inte heller källaren eller garaget, så där måste man väl ändå spara massor med pengar?

För den intresserade kan jag berätta att det förutom brandsaneringen är ett tak som ska sänkas så att 1½-plan blir 2, alla ytterväggar behöver lagas invändigt med murbruk samt tilläggsisoleras, alla existerande, fräscha trägolv behöver slipas och fixas till, alla innerväggar behöver renoveras och målas samt byggas till, trapporna behöver renoveras, innerdörrar ordnas, våtutrymmen behöver kaklas samt få nya golvbrunnar, el, vatten, avlopp och värme behöver dras överallt... Ja, det är mycket... Är det bara jag som ser möjligheterna?

Här kan du se huset och ytterligare beskrivningar (klicka!).


dyra drömmar

Idag var jag, Kalle och pappa och tittade på huset som jag skrev i inlägget "i've got dreams". Även fast jag vet att det är tokmycket jobb så är jag helt såld. Kärlek vid första ögonkastet måste man väl säga. All min vakna tid funderar jag på hur det skulle kunna se ut i slutändan och hur jag ska komma dit, så det måste väl betyda något? När jag stod därinne ville jag bara plocka fram murbruket och spackelspaden direkt och sätta igång i vindsvåningen eller vad man nu ska kalla den. "Min" lägenhet. Fick jag detta hus i min ägo skulle jag nämligen bo högst upp, ordna 3-4 andra lägenheter samt antingen hyra ut den sista delen eller använda även den själv, som antingen garage eller företagslokal. Ååååååå vad jag vill.....men drömmar är ju tydligen alldeles för dyra...

plugg

Något som är ganska tråkigt är när man har världens sug att fixa klart en Danmarkslektion, men något som hindrar en. Som idag. Jag vet att jag för ett par veckor sen skrev ut och klippte en massa bilder som jag sen la på något bra ställe när mamma sa att de inte kunde ligga på soffbordet. Nu undrar jag bara vart det där bra stället är, eftersom jag inte har någon möjlighet att skriva ut några nya pga färgbrist i skrivaren. Förslag?


i've got dreams

Det är fredag igen och jag har varit ute på en långpromenad med busen i det trista vädret. Nu ligger han och myser i Davids knä så jag tänkte passa på att plugga lite samtidigt som jag drömmer mig bort. Någon som har lust att skänka mig fyra miljoner så att jag kan förverkliga mina drömmar? Inte? Typiskt...


jennyshus

Jag är med och tävlar om en ordposter hos Jennyshus.
Vill du också tävla? Klicka på bilden nedan!


Underbara, underbara helg

Eftersom gårdagen startade med klarblå himmel skickade jag snabbt iväg ett sms till Kalle och frågade om vi skulle åka ut till hans stuga, och tre timmar senare var vi framme.

Vi åt hallonkräm och jag gömde ett påskägg som Kalle fick leta upp. Mös ihop oss i den pyttelilla soffan alla tre och tittade på
Den ofrivillige golfaren (klicka!) trots att vi sett den femtioelva gånger. Tog en långpromenad, räknade hur många stugägare som körde Volvo (ca 90-95 % om nån vill veta) och pratade om hur icke-Svensson vi är, vill vara och bli. Såg harar och rådjur och massor med älgbajs. Lagade supergod tacos och åt tills vi nästan sprack för att sen proppa i oss ännu mera godis och återigen krypa ihop i soffan och titta på Loranga, Masarin & Dartanjang (klicka!). Berättade hur mycket vi älskar varann. Och Balder. Somnade tidigt och vaknade upp till fågelkvitter och tystnad. Pratade om hur härligt och underskattat det är. Såg Bank Job (klicka!). Städade stugan. Valde att ta den gamla vägen hem. Påminde varann om vilken skitstad Södertälje är och bestämde att vi flyttar illa kvickt om vi nån gång får barn. Skämtade om att vi isåfall skulle bo i Mölnbo eller Gnesta. Kom hem, busade med Balder, fick varsitt påskägg och åt påskmat på balkongen med Sivert. Öppnade varsitt Kinderägg till efterrätt, och jag fick all choklad. Tog en promenad runt Scaniasjön med Anna, Hans och Astor (klicka!), i ett försök att få de båda djuren att lära känna varann. Imorgon ska vi ses igen. Jag längtar redan. Underbara, underbara helg. Underbara, underbara lilla familj.