Storm

Tanken slog mig precis att jag måste gå ut i det här vädret. Det inte bara snöar, det är typ storm också. Uscha. Att min handsfree skulle komma idag var väl också för mycket att hoppas på. Suck...

Snö

31 oktober, och det snöar. Vilket det i princip har gjort hela natten. Visserligen smälter ju det mesta bort på en gång, men endel ligger faktiskt kvar. Det fastnar på gräs, bilar och tak. Får nästan lite julstämning :)

Ska hoppa in i duschen nu och börja fixa mig inför begravningen.

En kompis drömde förra natten att jag dog i en tågolycka, det spårade tydligen ur. Känns ju bra när jag idag ska åka tåg till Tierp efter att det har snöat. Äsch.

Affärsredovisning

Har suttit och pluggat ytterligare några timmar nu, men känner att det börjar räcka för idag. Åtminstone tycker min hand det, som nästan fått kramp av allt skrivande. Håller på att göra egna sammanfattningar nämligen, eftersom det är så jag lär mig som bäst.

Glassplitter

Har den senaste halvtimmen roat mig med att krypa runt på golvet och plocka glassplitter. Min fina frostade glaskruka bestämde sig för att göra sig av med sin fastlimmade fat när jag skulle flytta den till köket, vilket resulterade i att jag hade glassplitter över precis hela golvet. Kul. Disktrasan fick vara min hjälp då jag inte har någon sopkvast, och blev alldeles glittrig av små små glasbitar. Förhoppningsvis har jag fått bort allt - så noga som jag har städat - men man kan ju aldrig vara helt säker. Glas är finurliga grejer.

Guns N' Roses - Civil War


Begravningsklädselsbekymmer

Kan inte bestämma mig för vad jag ska ha på mig imorgon på begravningen... Vad brukar man ha på sig? Mammas svar på den frågan var att svart funkar ju alltid (om det inte är ljus klädsel som gäller). Men ska man ha klänning, kjol, byxor? Ska man vara "finklädd" eller bara lite lagom?

Hjälp.

Hicka

Tog en paus i pluggandet för att försöka bli av med min hicka, eftersom den stör mig :P haha... Ska nog fixa lite fika :)

Torsdag

Äntligen fick jag sova ut. Skönt. Har satt igång med städandet här hemma nu eftersom jag åker hem imorgon. Packa måste jag dessutom göra. Och plugga. Men först måste jag äta frukost, vilket känns ganska lönlöst eftersom jag inte har ett skit hemma. Aja, nåt måste jag hitta iallafall.

Solskenspromenad



Lighten up

Alla ljus jag tände för ett par timmar sen har nu slocknat, och genast blev det väldigt mycket kallare. Så vad gör jag? Tänder helt enkelt tre nya.

Tentaplugg

Har faktiskt suttit och pluggat vid köksbordet ett par timmar nu, och jag kan nog faktiskt säga att det går framåt. Åtminstone väldigt sakta framåt. Nu fryser jag dock som jag vet inte vad, har inte slagit på värmen inne än. Känns som att det börjar bli dags att göra det snart. Det ligger en bakad potatis i ugnen (ovanligt?) så när den är klar ska jag göra som mamma gjorde när hon var ung och låta ugnsluckan stå öppen :) då borde det bli lite varmare.

Födelsedagsbarn

Idag fyller den här lilla skiten 20 år ^^



GRATTIS SOFIA!

Långpromenad

Sådär, nu har jag varit ute och gått i nästan 1½ timme. Var riktigt skönt ute, strålande sol , helt klarblå himmel och frisk luft. Härligt. Lägger kanske ut lite bilder sen, men nu måste jag äta lunch. Hungrig!

Words can't say what love can do

Tro't eller ej, men jag ska faktiskt ge mig ut i den tregradiga kylan för en långpromenad. Detta trots att jag varken har någon varm jacka eller en handsfree att underhålla mig med.

Problemögon

Idag är mina ögon sådär svullna och tåriga som dem får för sig att vara ibland. Riktigt jobbigt. Ska hoppa in i duschen nu och göra mig redo för ytterligare en onsdag i världshistorien.

Tidiga mornar

I en veckas tid har jag vaknat mellan 7-8 på morgonen oavsett vilken tid jag gått och lagt mig på kvällen, vilket är alldeles för tidigt. Jag har då dessutom varit helt galet trött, men det har varit omöjligt att somna om. Visst att även jag kan tycka att det är skönt att komma upp i tid på morgonen för att få ut så mycket som möjligt av dagen, men om man inte har något att göra så blir dagen istället olidligt lång. Även om jag älskar att ta det lugnt och bara det jag själv känner för så blir det inte samma sak när jag befinner mig 20 mil ifrån alla mina nära och kära, som också är de jag vill träffa en dag som denna. Jag hade gärna varit hemma hela den här veckan, men det kändes så onödigt med tanke på att jag ändå ska på begravning här i krokarna på fredag vilket skulle innebära ett väldans åkande fram och tillbaka ifall jag åkte hem. Men det hade det nog varit värt......

Sonata Arctica - Replica


Majskolv / Bajskorv

Usch. Jag vill verkligen förnya min design men har ingen som helst ork till det. Känns inte som att jag har ork till något överhuvudtaget. Sover dåligt, äter dåligt. Mycket möjligt att dessa två hänger ihop dock. Förutom de två bakpotatisar jag ätit idag har jag faktiskt fått i mig lite nyttigheter också. En majskolv, vilket låter som bajskorv. Mums.

Du å jag älskling


Bakad potatis

Jag kommer snart förvandlas till en potatis. En bakad sådan. Helt sjukt, men det här är tredje dagen i rad som jag äter det, och andra gången idag... Jag måste verkligen förbättra mina matvanor, och det nu.

Peruk fixad

Att det - förutom att det är 5 grader ute - dessutom regnar var väl inte direkt något plus i kanten. Men ut kom jag. Och jag hittade dessutom det jag letade efter. En peruk. Så nu har jag en liten del av min outfit fixad, frågan är bara vad jag ska ha på mig förutom peruken. Hmmm...

Kallt

Tvätten är i princip klar, ska strax gå ner och hämta det sista som inte riktigt var torrt än. Borde egentligen traska ner till stan nu och kolla efter peruk och sånt, men det är fem grader ute vilket inte känns alltför lockande...

Fläckar

Blää.... Den stora bruna fläcken på min vita favorit t-shirt försvinner inte...

Tvättdag

Det är tisdag, och jag ska alldeles strax pallra mig ner till tvättstugan och försöka få ordning på mina kläder. Därefter är ju frågan om jag ska ge mig på att hitta lite maskeradgrejer eller inte, titta kan man ju förvisso alltid göra.

Jag sitter förövrigt och hoppas på att mina kära syskon kommer hit i veckan, som ju faktiskt har lov. Får väl locka med bullar eller något.

Jag kommer inte på någon vettig rubrik...

Jag har lyckats hålla mig på relativt bra humör hela dagen idag. Tror jag iallafall. Lite svårt att avgöra eftersom jag inte har pratat med en enda kotte förutom i telefon. Men såna dagar behövs väl kanske också ibland.

Har lite halvt tänkt vara duktig imorgon, och bl.a. leta maskeradgrejer. Nytt bläck till skrivarn behöver också införskaffas. Dock tar bägge grejerna emot - även om jag verkligen ser fram emot lördag - just för att det ekar i plånboken för tillfället. Suck...

Dagens missöden

Eftersom mina kläder troligtvis blev förstörda (nej, jag har inte tvättat än) av ögonfransfärgningsmedlet var jag idag i affären för att köpa fläckborttagningsmedel. Det var inte förrän jag kom hem och plockade upp varorna som jag märkte att jag köpt en refillflaska istället för en sprayflaska. Och på baksidan står det med tjock text att man inte får överdosera. Bra Lollo, hur ska jag göra nu?


I wanna go back


SNYGG



Haha

Bekymmer

Ska nog börja röra mig mot sängen nu och ta nya tag imorgon. Jag börjar ana att det finns en hel del att ta tag i, och samtidigt inser jag att jag kanske tagit mig vatten över huvudet. Jag vill dock kunna lösa det här och göra något bra utav det, frågan är bara hur det ska gå till när hjärtat vill något annat.

På önskelistan, del 8



Vore verkligen inte fel att få komma bort från allt ett tag...

Bild: Hawaii, februari -08

Juno

Såg precis klart på Juno för andra gången i mitt liv, och den är verkligen precis lika härlig varje gång. En feelgood-film som verkligen berör. Såna behövs det fler av.

Jag har fortfarande inte lyckats lista ut vad som är fel med mig.

Deppsöndag

Har en riktig depp-dag idag, men har ingen som helst aning om varför. Allt är bara fel, fel och fel. Känner mig som världens tråkigaste människa, och har därför inget att skriva om heller. Sitter bara och hoppas på att jag snart får mitt glada humör tillbaka, ska starta en film så länge tror jag.

Shoppinglördag

Lördag, och jag har redan hunnit med ganska mycket. Gick en vända på stan, och kom hem med inget mindre än en Guns N' Roses t-shirt, en klänning (som tillochmed hette "Lollo") och lite småprylar hit hem. Köpte även en försenad födelsedagspresent till Jonas, så jag får väl ta och springa över dit sen nån gång. Och just det, mat köpte jag också. Och julmust. Haha.

På önskelistan, del 7


Lite extra cash i plånboken är ju aldrig fel :)

Skola, räkningar och resa

Äntligen hemma efter en ovanligt lång skoldag. Vi fick tillbaka inlämningsuppgifterna idag, och eftersom jag och Åsa hade gjort fel på våra så satt vi kvar i skolan på en otroligt onödig genomgång för att sen rätta våra fel. Men nu är det iallafall gjort, och förhoppningsvis behöver vi aldrig tänka på de uppgifterna igen.

Så fort jag kom innanför dörren så var jag så pass duktig att jag satte mig framför datorn och betalade alla räkningar. Så tråkigt att alla pengar försvinner när jag trots allt precis hade fått dem. Men nu är det iallafall gjort. Ska alldeles strax städa undan lite, eftersom det ligger diverse prylar överallt (trots att det faktiskt inte är så stökigt som man kanske kan tro när man läser att jag jämt och ständigt städar). När det är gjort ska jag ta en dusch, och senare ikväll blir det inflyttningsferre hos Mimmi :)

Jag och Åsa har förövrigt börjat prata om att den bästa 20-års presenten till oss själva vore en resa. Får väl se hur det blir med den saken ;)

Ge mig några bra dagar

Fredag morgon, och jag sitter här framför datorn och äter frukost. Jag hoppas verkligen att denna dag inte blir lika otursföljd som de senaste, jag har trots allt lovat att vara på bättre humör idag. Pricken över i vore ju dock om jag spillde ut koppen med chailatte som jag har framför mig, men vi får helt enkelt hoppas att jag inte gör det.

Halloweenfest nästa helg hos Kurran, blir nog toppen :) Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska klä ut mig till, men bra hoppas jag att det blir. När jag pratade med Linnéa igår så var hon jätteenvis med att hon absolut inte skulle berätta vad hon skulle klä ut sig till, men grym som jag är kan hon inte ha några hemligheter för mig, utan jag listade ut hennes stora hemlis ;) moahaha. Men det är lugnt, jag ska inte avslöja. Istället kanske nån kan ge mig nåt förslag på vad jag kan klä ut mig till?

Justice - Phantom Part II


Creed - One Last Breath


Blogghets

Suck. Antingen så bloggar man för mycket eller för lite.
Vad är ett lagomt bloggande egentligen?

SKITDAG

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ. Inte nog med att de kläderna jag hade med hem i princip är förstörda, jag har dessutom glömt bort att anmäla mig till tentan nästa vecka, vilket det nu är försent att göra. SKIT OCKSÅ!

På önskelistan, del 6


Best of Room Service Vardagsrum, Kök och Sovrum

Ögonfransfärgning

SKIT. När jag var hemma i helgen skulle jag och mamma testa att färga ögonfransarna - utan resultat. Nu vet jag dock att den faktiskt funkar, då jag precis hittade några mystiska fläckar på kläderna som jag packade upp ur väskan jag hade med hem, och insåg att färgningsvätskan har läckt ut och färgat mina kläder istället för mina och mammas ögonfransar. Vilken härlig dag!

Depeche Mode & Linkin Park - Enjoy The Silence


Ytterligare en torsdag

Godmorgon godmorgon, allt bra?
Har precis ätit frukost, och ska som sagt börja med den där ommöbleringen idag, hur det nu kommer bli. Har en känsla av att det kan se ganska konstigt ut, men det visar sig. Testa kan man ju alltid göra!

Ommöblering

Imorgon har jag tänkt städa igen. Ligger saker utspridda överallt, i första hand kläder, som jag inte har orkat plocka undan. Jag har dessutom planerat att möblera om lite grann, eftersom jag inte alltid sover så bra och har fått för mig att det är placeringen av sängens fel, trots att jag inte tror på sånt. Men försöka går ju alltid.

Three Days Grace - I hate everything about you


Jag ger fan upp nu

Är så jävla trött på allt. Så trött på att - som jag skrivit i ett tidigare inlägg - alltid komma i andra (eller ännu lägre prioriterad) hand. Så trött på att inte betyda tillräckligt mycket. Så trött på att vara "den tråkiga". Så trött på att du aldrig kan anförtro dig till mig, inte ens det minsta. Så trött på att vi inte pratar med varandra. Så trött på att det alltid är samma gamla visa, att du gör vad fan du vill men blir sur om jag roar mig utan dig. Jag är trött.

Fråga inte.

Telefonkrångel

Min telefon har krånglat skitmycket idag. Inga sms kommer fram när de ska vilket resulterar i att jag får en hel hög helt plötsligt. För en liten stund sen, efter att telefonen varit tyst en lång stund, levde den plötsligt ett herrans liv och nio sms dök upp. Varför blir det såhär? Börjar den bli lite trött kanske?

Begravning

Pratade precis med mamma som sitter på tåget hem från Göteborg. Hon berättade att det blir begravning nästa fredag, samma dag som jag dessutom har tenta. Kommer bli en hemsk dag...

Blodig promenad

Gick ut på en promenad fram och tillbaks till skolan för att lämna in arbetena.
När jag kom hem igen var min strumpa helt blodig. Skönt...

På önskelistan, del 5

När jag igår skrev om att jag inte kan spela musik på hög volym här hemma, så tipsade min kära kusin om att ifall jag hade tillgång till bil så kunde jag ju åka en vända och dra upp ordentligt där istället. Dock har jag ju ingen bil, så jag får väl "helt enkelt" skriva dit en på önskelistan.




Jag fyller förövrigt år om exakt en månad.

The sun is shining

Känner mig helt slutkörd av någon konstig anledning. Var nära att svimma för nån timme sen, men lyckades undvika det som tur var. Ska nog ta mig ut i solen nu och lämna in arbetena som jag och Åsa gjorde klart igår. Huvudet känns dock helt tjock så jag vet inte hur jag ska orka.

Fick förövrigt lektion två från Danmark idag, det konstiga är dock att det i följebrevet står att det är lektion fyra jag har fått, men jag har ju bara gjort en tidigare?! Skumt... Kommer dock inte hinna börja med det än på ett tag, eftersom jag har tenta nästa fredag. Fast å andra sidan så kan det vara skönt att göra något annat än ekonomi ibland...

The unnamed feeling

Kom precis på att jag har frysen full med bullar.
Det kanske kan pigga upp mig?

Om inte annat får jag göra som kusinvitamin och lyssna på One Last Breath.
Detta har jag dock redan gjort tre gånger, och det känns som att jag behöver något annat.

Synd bara att jag inte riktigt vågar dra upp volymen onödigt högt och
lägga mig på sängen och bara vara, just like the old times.
Men det får gå. Det måste gå.
So here it comes.


Återvändsgränd

Ibland blir jag nästan förvånad hur fort allt kan vända. Väder, åsikter, humör... För bara en liten stund sen var jag på hur bra humör som helst, vilket jag ville dela med mig av. Men ganska snabbt insåg jag att jag inte hade någon att dela till. Jag var helt själv. Ensam. Ingen att ringa hade jag heller, då min bästa vän sov och min pojkvän har skaffat pojkvän. Låter bra va?

Även jag kan ta tag i saker och ting ibland

Hela dagen idag har jag och Åsa suttit med två inlämningsuppgifter som ska vara klara på torsdag. 8:15 imorse kom hon hit, 13:15 hade vi föreläsning och 16:30 var vi tillbaka hos mig och fortsatte. För 25 minuter sen var vi klara. Snacka om heldagsplugg. Men nu är det över! =D

Den eländiga tågtrafiken

Efter mycket om och men är jag tillbaka i Gävle. Skulle åkt hit igårkväll (som jag skrev) och 25 minuter innan tåget skulle gå från Östertälje sa mamma att jag kanske borde kolla SL:s realtidsinformation eftersom hon hörde att det pratades ur högtalarna från perrongen. Sagt och gjort, och det visade sig att ett tåg hade spårat ur mellan Stockholm C och Södra, vilket gjorde att all tågtrafik däremellan hade stängts av och ersatts med tunnelbana, med stora förseningar och flera inställda tåg som följd. Mamma och pappa skjutsade mig istället in till Stockholm så att jag inte skulle missa pendeln därifrån till Upplands Väsby och därefter Upptåget vidare mot Gävle. Tåget kom iväg i tid från Sthlm, men fick massa stoppsignaler under resans gång och kom fram till U-V åtta minuter försenat. Eftersom Upptåget som matchar pendeln just den tiden är det sista för kvällen så står det i tidtabellen att det inväntar försenat pendeltåg, vilket det inte gjorde. Helt plötsligt var jag alltså fast i Upplands Väsby, och hade tre val:

1. Vända och åka hem igen.
2. Ta nästa tåg och stanna hos mormor och morfar i Uppsala en natt.
3. Ta tåget som skulle gå en timme senare till Tierp, och därefter ta taxi därifrån in till Gävle och sedan kräva UL på pengarna.

Eftersom det första alternativet kändes toksegt och det sista för osäkert fick det helt enkelt bli så att jag sov hos M & M.

Nu är jag som sagt iallafall tillbaka i Gävle, och trots allt åkande så finns det något som lyser upp hela min tillvaro. Som framgick i inlägget innan, så blir det Metallica 8 mars 2009! WOHO!


Konsert!

JAG SKA PÅ METALLICA!

Med dagens teknik kommer vi alla bli nördar

Om en och en halv timme ska jag bege mig tillbaka till Gävle. Tre timmars tågresa. Woho. Som tur är har jag fått tag på en handsfree så jag kan lyssna på musik.

Hela dagen igår satt jag och spelade Sims. David installerade Livet i Lägenhet och lät mig låna hans dator så att jag äntligen fick prova det på riktigt. Synd bara att det aldrig kommer fungera riktigt som det ska på min dator, eftersom det tydligen krånglar med Windows Vista. Skit också.

Idag har jag och Kalle Koblajja roat oss med Mulle Meck bygger flygplan, med uppehåll för mat, bus och för att kolla på Simon och Davids match (som dem förövrigt stortorskade, haha).

Nu ska jag packa ihop det sista, och sen får vi se om jag kanske hinner starta Sims en sista gång. Haha.

Motivation

Fredag, och jag tror det är Idolkväll som vankas. Här eller där, det är det som är frågan. David sitter här bakom mig och spelar gitarr och ber mig emellanåt att lära honom något. Jag borde verkligen ta tag i gitarrspelandet igen, så mycket som jag egentligen älskar det, men motivationen finns liksom inte där. Var ju skillnad i nian, då man gick i musikklass och hade en gitarrspelande pojkvän, men så är inte fallet nu. Kom och ge mig lite motivation.

För jag vill veta om kärlek finns

Jag är så otroligt trött, tröts att jag somnade väldigt tidigt igår. Tror jag iallafall, har ingen som helst koll på vad klockan kan ha varit. Kanske för att jag även inatt sovit ganska oroligt, och varit vaken sen klockan 6... Bläää...

Fick ett hemskt besked igår innan middagen, så efter maten åkte jag hem till Kalle för att kramas lite. Vi spelade även det nya spelet Spore, och "byggde" en jätteful varelse med låååånga ben och armar. Var ju lite roligt iallafall.

Om 1½ timme ska jag till tandläkaren, och därefter är planerna för denna helg slut. Känns förjävligt, för jag vill verkligen hitta på nåt. Träffa folk. Men om ingen vill träffa mig får jag väl helt enkelt sitta hemma istället.

När ensamheten känns som mest

Har sovit väldigt dåligt inatt. Känner mig så otroligt åsidosatt och är extremt trött på att alltid komma i andra hand, om inte ännu längre ner i prioriteringslistan. Just nu lutar allt mot att att denna helg kommer bli precis som sist jag var hemma. Funderar redan på om jag ska ta tåget hem efter tandläkaren imorgon bara för att slippa känna mig ensam när det är som lättast att få tag på mig och träffa mig.

Ska försöka få i mig något att äta nu. Är hur hungrig som helst men har absolut ingen matlust. Hur nu det kan gå ihop.



På önskelistan, del 4



7-8 mars nästa år kommer Metallica till Stockholm.
Biljett? JATACK!


UPDATE
METALLICA 8 MARS!

Bloggkoll

Jag följer lillebrors exempel och tar kontrollen över min egen blogg på bloggkoll.com.
För er som inte är intresserade av detta, ignorera.

lolllo.blogg.se på bloggkoll.com

The Knife - Lasagna

Hemma i glada Hudik höll jag på att skriva, vad jag nu fick det ifrån?!

Är iallafall hemma i Södertälje nu, känns skönt. Lyktorna som jag tog med hem till mamma står nu ute på trappen, och mamma har redan satt in ljus som hon tänt för att det ska se fint ut när pappa kommer hem. Blev riktigt bra, så jag funderar på att köpa likadana :) Lite tråkigt just nu dock, eftersom jag inte har några utemöbler på balkongen och för att det ändå är för kallt för att sitta ute. Men det blir ju lite fint iallafall. Ska snickra ihop en bänk och ställa därute också har jag tänkt.

Tågresan kändes otroligt lång, hade inga hörlurar så kunde inte lyssna på musik och inte heller något roligt att läsa. Visserligen hade jag ekostyrningsboken men den kändes verkligen inte lockande. När jag kom hem fick jag ett usb-minne av lillebror som han hade fått av en sosse på stan. Tack! Att det står socialdemokraterna på det kan jag ju helt enkelt bara ignorera.

Nu blir det snart käk, jag fick önska så det står en lasagne i ugnen. Mums!



Coldplay - Viva la vida


"So much to do, so few people to do it for me"

Håller på att packa, men har verkligen ingen aning om vad jag ska ta med eftersom jag inte vet vad som kommer hända därhemma. Blir det fest, eller en lika lugn helg som sist jag var hemma? Kommer det vara fint väder, eller kallt och regnigt? David, ska vi simma?


På önskelistan, del 3



Livet i lägenhet

Nu har jag suttit och spelat Sims i ett par timmar, haha. Riktigt roligt ju, förutom att mitt nyaste tilläggspaket (livet i lägenhet) vägrar fungera som det ska, vilket gjorde att jag avinstallerade det vilket i sin tur gjorde att allt jag någonsin byggt försvann. Igen. Typiskt... Men men, det gör inte så mycket, bara att bygga nytt ju ;)

Var ute på stan förut, hittade dock absolut ingenting till mig. Kollade på väskor, provade två klänningar men nada. Så något bitter gick jag hemåt men stannade vid blomaffären och köpte två lyktor till mamma, så då var jag snäll. De fick tillochmed slå in dem i paket (så att de skulle hålla bättre på tåget tänkte jag) och det är ju dessutom lite roligare att ge bort något inslaget. Frågan är bara hur jag ska ta mig till tåget imorgon med en stor väska och två enorma kassar. Äh, det löser sig.

Nu ska jag testa att installera spelet igen.

Bilder från onsdag


Hopes and fears

Tvätten är klar och jag ska alldeles strax äta lunch. Därefter tänkte jag ta en dusch och ge mig ut på stan i hopp om att hitta något fint, som jag tycker att jag förtjänar. Även det behövs väl ibland, antar jag. Sen är det dags att börja packa inför min långhelg hemma i Tälje. Hoppas att denna gång blir roligare än den förra.

Hopp-med-liten-Hilda-värk?

Av någon konstig anledning (som kanske dock inte är särskilt konstig med tanke på att jag hoppat med och burit runt på en Hilda i helgen) fungerar inte min arm riktigt som den ska. Det gör ont i någon konstig muskel nära axeln så jag har svårt att dra armen bakåt. Mystiskt. För att lätta upp stämningen tänkte jag bjuda på en söt bild på en söt trollunge.


Words of wisdom

Mamma och pappa kommer hata mig för detta, men jag skriver det ändå. Det är ändå bara text. Hursomhelst. Jag har börjat fundera på att skaffa mig en tatuering. Har aldrig känt att det är något jag vill göra (jag ville alltid ha en piercing i läppen förut - vilket jag förvisso fortfarande skulle vilja testa, den går ju trots allt att ta bort - men det kommer aldrig bli av, så mamma, du kan ju vara glad för det iallafall), men jag börjar ändra mig. Jag vill ha en tatuering som representerar mig, den jag är, det jag har och det jag har förlorat. Inget heltäckande som syns hela tiden, utan bara en liten diskret sak med oerhört stor betydelse. Jag vet bara inte riktigt vad än. Eller jo, delvis vet jag, men det är mycket kvar. Definitivt ingenting som jag skulle göra bara för att få det gjort (om det någonsin ens blir av, vilket jag tvivlar på eftersom vissa - läs första meningen igen - har alldeles för mycket att säga till om när det gäller tatueringar och piercingar) med tanke på att den trots allt kommer sitta där resten av livet. Men som jag skrev, om jag någonsin - trots alla klagomål - bestämmer mig för att göra en, så kommer den vara väl vald, väl utarbetad och otroligt personlig.


Och mamma, just detta behöver du inte ringa och fråga om, jag har redan skrivit allt.

Amelia Brightman, VIP-fest på Berns och en jävla massa tåg

Ger mig på ett uppdateringsförsök.

Åkte in till Stockholm i torsdag för att besöka hem- och inredningsmässan med Sofia. Medan jag väntade på att hon skulle sluta skolan satte jag mig på
Jhonnys jobb med lite gratis chai. In kom Amelia Brightman (Sarah Brightmans lillasyster) samt en till kändis som jag inte hade nån aning om vem det var. Jhonny, som är helt galet trevlig, fixade plats på VIP-festen som skulle äga rum på Berns senare under kvällen, där han sen dansade hela natten med Amelia. Skvallerbyttabingbong.

Tristess

Det satte sig precis en liten fågel på balkongräcket och sket.

Nåt annat kommer jag inte på att skriva.

Jag åker hem på onsdag.

40 dagar kvar.

Punkt.

Dagens mupp

Ikväll är det höstfest och jag ser ut såhär:



=P

Stupid, stupid, stupid

Inatt gjorde jag något jag inte borde ha gjort. Jag blir alltid så blödig när jag lagt mig i sängen, som att alla känslor tar sig upp till hjärnan när jag lägger mig ner, vilket igår gjorde att jag skickade ett sms som jag inte borde ha skickat eftersom jag inte fick tillbaka den responsen jag ville ha. Jag lämnade ut mig själv, gjorde mig sårbarare än någonsin. Och nu vet jag inte vart jag ska ta vägen.

Det här borde göra susen, eller hur?


Sjuk idag, frisk imorgon

Jag har ätit fem mandariner idag, eller satsumas rättare sagt. Druckit två koppar te (snart en tredje) och ett glas c-vitamin (snart två). Detta plus diverse förkylningsmediciner. Utan resultat. Fast om jag tänker efter så har jag ju varken feber eller ont i halsen, så det bådar gott.

Hade tänkt ta bilder idag på nya hyllan och sådär, men för att kunna ta fina bilder så måste man städa, och jag orkade inte städa. Nya tag imorgon, då det dessutom är höstfest för alla mäklarstudenter i Gävle! ;D

Kolla vilket ballt hus!


Sjukling

Efter en vända på stan känner jag mig nu helt färdig. Ögonen vägrar sluta rinna och det känns som att näsan snart kommer att explodera. Har laddat upp med satsumas, grönt te och en inredningstidning, så nu är det dags att bli frisk :)

Förresten, nån som vill hänga med på mässan på torsdag?

Hem- och inredningsmässan

Ååå, jag vill dit. Funderar starkt på att åka in till Stockholm på torsdag (och även en kort sväng hem) och gå på mässan. Skulle verkligen behöva samla på mig massa grejer och inspiration till Danmarksprojekten, så ja, så får det bli.

Mama, I'm coming home!

Bullar bullar bullar

Förresten, jag måste bara skryta lite. Mina bullar blev perfekta, haha. Jag som aldrig bakat bullar i hela mitt liv (förutom nån gång på hemkunskapen i sjuan eller åttan) har nu gjort det två gånger på tre dagar. Man kanske skulle bli bagare?

Förkylningstider

Usch och fy. Känner att en förkylning är på väg. Det killar i näsan och rinner i ögonen, så nu har jag laddat upp med C-vitamin. Får absolut inte bli sjuk nu. Imorgon är jag ledig, vilket jag ska utnyttja till att ta en lång och härlig dag i sängen med film och plugg. Nu skulle man ju faktiskt haft en bärbar dator istället, så man kanske skulle ta och nappa på mor och fars erbjudande om att sälja min dator och istället få en liten söt bärbar med trådlöst internet? Fast det kanske inte gäller längre, då pappa fått fart på deras gamla skrutt igen. Hmm. Just det, jag måste få tag på en pincett också, så det får bli en vända på stan.

Och bullar var det!

Haha, ibland gillar jag faktiskt mina ryck.
Vet ni vad jag gör? Jag bakar bullar, igen, haha!

Från mitt fönster

Såhär fint är det i Gävle idag :)
Äntligen!


Vad djuren gör när ingen stör

Haha. Jag bara måste. När jag och mamma var inne på Village i fredags så hittade vi en så otroligt söt bok, som mamma sen köpte till mig (TACK!). Den heter Vad djuren gör när ingen stör med bilder av Cornelia Waldersten, och är som en bilderbok för vuxna med tecknade djur och hur de ser ut när ingen tittar. Här kommer några exempel ur boken (så att ni vet vad som väntar er när ni kommer och hälsar på mig):


Kantarellmackor

Det har blivit väldigt mycket kantareller den här helgen. I torsdags kom ju mamma hit, och i fredags när jag kom hem från föreläsningen hade hon lagat mat till oss. Entrecote med mandelpotatis, smörstekta kantareller och grönsaker. Smarrigt. Framåt kvällen kom Kalle, pappa och pappas arbetskamrat, så mamma fixade ihop en kantarellpaj. Igår skulle jag och älsklingen laga god mat, så vi drog ut på stan för att hitta lite färska ingredienser. Hem kom vi med ett kilo... Ja, ett kilo vadå? Höstkantareller såklart, vilket jag har så otroligt mycket över av nu eftersom han glömde ta med sig hälften hem. Så vad fick det bli till middag? Knäckemackor med smörstekta kantareller, såklart.


För det var ju faktiskt kanelbullens dag igår

Ett pojkvänsbesök och fyra blåmärken rikare sitter jag nu här igen. Som vanligt efter en helg har jag bloggtorka, även om jag förvisso inte uppdaterar särskilt ofta annars heller. Har hur som helst haft en helmysig helg med världens underbaraste skitstövel (ja, jag får säga så, det betyder ungefär "du är min allra finaste underbaring och jag älskar dig"). Vi har spelat spel, bakat bullar, kittlats (därav mina blåmärken) och haft det allmänt mysigt. Av degen som vi smetade ihop skulle det bli 40 bullar. Det blev 21. Men eftersom inga mammor tittade på så ansåg vi att det helt enkelt var våran rättighet att äta lite bulldeg. Lite. Och så gjorde vi faktiskt bullarna extra stora. Sånt som inte mammor gör. Och nu finns det 11 bullar kvar. Dessa bullar ska mina småkusiner få hjälpa mig att äta upp på fredag. Mumsfilibabba!



Blev dem inte fina?

Det här med sopsortering

Som vanligt när jag ska göra något som jag inte riktigt känner för för tillfället så drar jag ut på det, som så många andra. I detta fall så är det städningen, och jag förstår helt enkelt inte vart jag ska göra av alla prylar som ligger framme. Jag måste gå ut med massa grejer till sophuset, vilket ger mig lite ångest eftersom de har en väldigt seriös sopsortering i den här föreningen. Jag vet helt enkelt inte vart jag ska slänga vad, trots att det står klart och tydligt. Men liksom, om jag ska slänga diverse olika sopor som jag slängt i två påsar (en för lite allt möjligt, och en för kompost) och det finns åtta olika tunnor att slänga skiten i, ska jag då istället ha åtta olika påsar under diskbänken i köket? Skulle inte tro det va.

Och som vanligt så städar jag

Hemma från dagens föreläsning i Ekonomisk styrning och analys. Eftersom mamma kommer ikväll så tänkte jag försöka göra riktigt fint här hemma tills dess, så att hon blir glad :) Mycket som ska göras dock, eftersom jag inte har orkat plocka undan nånting sen IKEA-besöket... Och eftersom jag pysslat med Danmarksuppgifter några dagar (som jag förövrigt ska skicka in idag!) så är det helt omöjligt att sitta i köket, eftersom det är papper och utklipp och skräp överallt. Innan jag börjar städa tycker jag dock att jag är värd att se klart filmen som jag började kolla på igår. Later!

Off to school

Idag känner jag mig verkligen inte med i leken. Har vaknat på helt fel sida, och ville verkligen inte gå upp ur sängen. Ska alldeles strax pallra mig iväg till skolan, vilket inte heller känns som en höjdare en dag som denna... Dessutom har jag hicka. Äh, det blir nog bra det här.

Vi är totala främlingar, men ändå är du så nära. Alltför nära.

Jag måste bara få det ur mig innan det knäcker mig helt.
Fan vad jag ogillar dig. Usch.

Om det ändå inte vore försent

Just nu är bara allt fel. Allt. Har varit allmänt depp hela dagen över saker som jag önskar att jag kunde ändra på, vilket jag inte kan och aldrig kommer kunna. Det är försent. Försent.

Saknar dessutom Kalle så mycket att det gör ont. Saknar hans trygga, mysiga kramar, som inte vet något om hur jag egentligen mår inuti. Jag saknar mina vänner, som alla verkar vara hundratals mil bort när jag är hemma. Jag saknar min familjMammaPappaSimonDavid - och som tur är kommer mamma hit imorgon för att umgås lite på tu man hand. Jag saknar min släkt, jag saknar stora högtider då vi alla samlas. Jag saknar våren. Jag saknar sommaren. Jag saknar badet. Jag saknar allt det lätta när man var liten. Jag saknar det jag har förlorat. Jag saknar det som var förut. Jag saknar dig.

Mörker

Om jag bara hade haft en större tv (se nedan) så hade det här varit det perfekta tillfället att bädda ner sig ordentligt i soffan eller sängen, med en bricka framför sig med en tallrik varma mackor som jag precis plockade ut från ugnen. I nuläget är detta praktiskt taget nästintill omöjligt, då min tv är så liten att man i princip måste kisa för att ens se vad som händer i programmet man tittar på. Något som jag märkt är att man även otroligt lätt tappar fokus från det man tittar på, eftersom det är så mycket runt omkring tv:n som tar större plats. Hej födelsedag.

Förövrigt så är det kolsvart ute. Och klockan är bara halv 8......

På önskelistan, del 2


...och så var det plötsligt oktober

...och inte nog med att det bara är oktober, det regnar också. Spöregnar.

Trots det pallrade jag mig ut - iklädd jacka, stövlar, mössa (!)
och paraply - för att gå till affären 200 m bort.
När jag kom hem var jag dyngsur. Yey.


Painted by numbers

Känns som att jag inte gjort annat än suttit och ritat de senaste dagarna. Tiden bara flyger iväg, och lägenheten ser ut som ett bombnedslag, vilket jag måste hinna åtgärna helst idag. Handla behöver jag också göra, smöret är slut... Ska dessutom verkligen försöka att göra klart Danmarksuppgifterna idag, känns dock lite motigt eftersom jag precis hittade en uppgift som jag tidigare missat. Suck. Att det aldrig bara kan vara klart. Förstår heller inte riktigt vitsen med den uppgiften vilket gör att det känns ganska onödigt. Men det är väl bara att fortsätta antar jag...