tekakor

Håller för tillfället på att baka tekakor. Hoppas verkligen att de blir bra då det är första gången jag gör sådana. Det enda jobbiga är att vi bara hade ett ark bakplåtspapper kvar, och jag har tre fulla plåtar... Använde mig istället av smörgåspapper under tiden de jäser, så jag måste verkligen komma ihåg att slänga över kakorna på "rätt plåt" innan de ska in i ugnen. Wish me luck!

balderbildboom

Världens finaste lilla voffi ligger i vanlig ordning så här på morgonkvisten och sover bakom mig. Han har myst till det ordentligt och kurat ihop sig på duntäcket (som av någon anledning hamnat på golvet), vilket han egentligen inte får för mamma men han är för söt för att väckas och hallå, han är ju faktiskt inte uppe i sängen.



Tänkte även slänga upp lite bilder som jag tog igår då vi var ute på långpromenad i det härliga vädret. Kan ju inte direkt påstå att kvalitén är den bästa då de är tagna med mobilkameran, men man tager vad man haver.






Den här bilden togs också igår. Han hittade en ny favoritplats på andra trappsteget där solen låg på så att det blev varmt och skönt.


en tisdag

Shit vad dålig jag är på att uppdatera. Ska försöka bättra mig.

Ska alldeles strax börja röra mig ner mot badet och därefter är det valpkurs som gäller, så jag får helt enkelt skriva nåt mer ambitiöst inlägg lite senare :)

Och förresten...
Hej Vincent!

stress

Känner mig alldeles tokstressad men kan inte komma på någon särskild anledning. Även om jag inte har några större krav på mig just nu så blir ju ändå många bäckar små en stor flod, tror dock att det som sänker mig mest är den här pengafrågan och att jag inte hinner träffa dem jag älskar lika mycket som jag egentligen skulle behöva (läs: ingen har tid för mig). Alla tankar man samlar på sig under dagarna får liksom aldrig någon chans att bli till ord så just nu håller jag på att gräva mig en djup grop som blir svår att komma upp ur om jag inte får klarhet på ett och annat snart.

krock, bärgare och romme

Har haft det här fönstret öppet flera gånger de senaste dagarna, men det har helt enkelt inte blivit av att publicera något. Haft väldigt mycket i huvudet och skrivit långa och detaljerade inlägg som jag sen inte velat visa för någon, så nu tänkte jag ta de senaste dagarna i kortform istället så kanske jag kan återgå till det normala sen.

Efter mycket om och men blev det tillslut lite skidåkning i lördags. Krockade på vägen dit och fick därmet åka bärgningsbil sista biten till backen för att sedan vinka hejdå till bilen som åkte till verkstan en månad. Hela händelsen har verkligen bitit sig fast ordentligt på både näthinnan och i bakhuvudet och det känns inte som om jag någonsin kommer kunna släppa det hela, mestadels på grund av pengafrågan som jag mer och mer tröttnar på.

Allt handlar om pengar, och allt är i negativ mening. Har nog aldrig känt mig så låst och vilsen i hela mitt liv och det känns inte som att det någonsin kommer bli någon rätsida på det. 500 kr på kontot, 2 000 kr i lön per månad och för tillfället 1 620 + 1 000 + 340 + 318 = 3 278 kr i räkningar samt skyldig mamma och pappa 5 000 kr i försäkringssjälvrisk för skadorna på bilen. Ser ljust ut.

Samtidigt är jag så otroligt glad att det gick så pass bra som det gjorde.




Det får nog räcka för den här gången...

alla hjärtans dag


jag älskar dig


romme

Idag bestämdes det föresten att jag, Kalle och David ska ta en tur till Romme på lördag för lite skidåkning. Ska bli jätteroligt och skönt med lite "minisemester". Enda nackdelen är väl att det är jag som får köra de 50 milen det blir tur och retur, men å andra sidan betyder väl det att det är jag som får vara DJ? Right?


(Klicka för större)


mera tänder

Tränade lite sitt, ligg och sånt där med Balder för en stund sen och kom på att jag skulle öva lite på att få titta i hans mun på samma gång. Blev lite besviken då jag såg att hans lösa tand hade lossnat eftersom jag så gärna hade velat se hur den såg ut, men så fick jag syn på den en halvmeter ifrån honom på golvet! Detta var alltså den andra tanden han tappade idag. Stora killen!


vårkänsla

Vilket väder! Det är nästan så att man faktiskt får lite vårkänsla, äntligen :)

Denna dag kickade vi igång med ett besök av Kalle och Sivert och mitt i allt bus tappade lilla grisen en tand! Det är den tredje han tappat tror jag (inte så lätt att hålla koll) men den första som jag faktiskt hittar. Han har dessutom flera lösa på G så vi får väl se ifall jag får tag i någon mer under de närmsta dagarna. Lite kul är det ju faktiskt, lilla bebisen blir stor kille.

För ett tag sen var vi ute på en promenad längs med vattnet och träffade där på grannens hund för första gången. Det tog ett tag innan Balder vågade sig fram (han har ju blivit lite feg efter
den här händelsen (klicka!)) men sen blev det roligt.

Lutar föresten åt att åka till Romme på lördag för lite skidåkning, nån som vill hänga med?

happy birthday mama

Jag och lillebror har varit supersöta idag. Eftersom mamma fyller år tog vi bilen ner till stan och inhandlade en stor bukett med coola blommor och svängde sen förbi med dem på hennes jobb. Hon hade dock gått till jobbet och kunde därför inte ta hem dem så det fick vi göra, och nu står dem och väntar på henne på köksbordet. Mamma, kom hem nu!

mockarutor?

Plötsligt har det blivit tisdag och jag blev tvungen att väcka min lilla gris för en halvtimme sen. Vi gick upp och han sprang ut och kissade och nu ligger han i sin korg och snarkar igen. Idag vill jag baka, har bara inte kommit på vad än. Kanske mockarutor? Fast jag vet inte hur man gör. Och så vill jag steka pannkakor, måste bara fixa mjölk först. I'll be baaaack....

tvåochetthalvt


Idag har jag och den här kommunalaren varit tillsammans i 2½ år!


var är grisarna?

Vilken härlig helg jag har haft!

I fredags drog mamma, pappa och David ner till Götet eftersom David skulle spela SM eller nåt sånt där. Jag och Kalle (och Balder såklart) passade därför på att ha en riktig myshelg som vi inledde med att bjuda över Jack och Tove på middag och bastu.

I lördags låg vi mest i soffan och degade framför diverse olika filmer, tills klockan slog tre och vi hängde med Kalles föräldrar ut till deras stuga i Malmköping. Väl framme väntade en timmes snöskottning innan vi kom in i stugan och insåg att vattnet hade frusit. Kalles mamma åkte iväg till en vän och vi andra slog oss ner i varsin stol framför brasan och tittade på Sällskapsresan (SOS). När hon kom tillbaka åt vi lite mat och bestämde oss sen för att åka hem igen.

Igår fortsatte vi filmtittandet men när solen plötsligt tittade fram skyndade vi oss ut och åkte till Torekällberget och tittade på alla djur. Hittade dock inte grisarna som egentligen var största anledningen till att vi åkte dit. Var är grisarna?!




winter

Åh vilken härlig dag att vakna upp till! Soligt, precis lagom kallt, massa massa snö och dessutom fredag. Funderar på om jag ska försöka ta mig en dusch nu medan Balder sover men det känns inte riktigt som att det skulle funka. Risken är stor att han vaknar, blir sur för att jag är borta och gör nåt jag inte gillar bara för det. Men blä vad trevligt det skulle vara...



like a child

Jag bakade en farligt god kladdkaka förut, en sån där som det är stor risk att man äter alldeles för mycket av. Ändrade dessutom receptet lite grann så det finns numera en kladdkaka à la Lollo :) när den var färdig kom Linnea över och vi lekte i snön i några timmar. Balder ville också vara med men han bara förstörde, haha. Hursomhelst. Har tänkt laga mat ikväll, hoppas på att det blir gott :)

tröööööööööööööööööött

Vi är uppe tidigare än vanligt idag och jag är svintrött. Likaså Balder som trots att han var superpigg och inte alls ville sova mer nere hos mig, har lagt sig i sängen här bakom och somnat om på två röda. Mina egna ögon klibbar nästan ihop av trötthet och jag vill egentligen inget hellre än att krypa ner bredvid honom, men något säger mig att jag ändå inte kommer kunna somna så det får vara...

önskas: yellow converse light


"bloggbilder"

Jag har en mapp på min dator som heter "Bloggbilder", där jag lägger diverse bilder som jag någongång kan tänkas vilja lägga upp på bloggen eller som helt enkelt inte passar i någon annan mapp eftersom de är för random. Det kan vara alltifrån bilder på mat som jag har ätit, skor och kläder som jag vill ha, snygga bilar, egobilder, bilder på mitt rum, något som jag gjort och förevigat och något som jag skulle vilja göra. Denna mapp ligger dock numera på mitt usb-minne i väntan på en kommande formatering av min virusinfekterade dator. I brist på annat tog jag en liten titt i mappen och tänkte bjuda på en av bilderna som jag inte tror att jag lagt upp här innan, en glad Lollo.


snöstorm

Kände mig inte alls taggad för jobb på badet igår och inte kändes det bättre när jag gick därifrån. Efter att tålamodet sjunkit till botten flera gånger om (speciellt pga den sista gruppen, där det finns ett barn som är helt inne i sin egen värld hela tiden och varken ser eller hör någon annan, som jag blev tvungen att simma bredvid under hela passet eftersom han var livrädd för hajen som kom efter honom......) samt att kroppen var helt slut av att hjälpa barn som tror att de ska drunkna när de simmar i den stora bassängen fick jag äntligen åka hem.

Idag är det bajsväder och jag har ingen som helst aning om hur jag ska lyckas underhålla den just nu sovande hunden hela dagen. Förslag?

en (förhoppningsvis) bättre dag

Jag var svintrött igår. Hann inte ens ringa och säga godnatt till Kalle innan jag somnade, så när jag vaknade till lite smått vid 3 ungefär och kollade telefonen så hade jag fyra missade samtal och fyra sms. Bajs.

Imorse ringde Kalle istället och väckte mig. Klockan 10. Balder vaknade inte, utan sov i 40 minuter till därefter. Och vet ni? Då vaknade han inte ens av sig själv, utan jag blev tvungen att väcka honom. Det ni. En kille från Canal Digital ringde kort därefter och 20 minuter senare ringde han på dörren. Han kollade så att allt stod rätt till med parabolen och pratade lite om hundar, eftersom han tydligen också haft en boxer en gång i tiden som var livrädd för katter. Han tyckte att Balder behöver tuffa till sig lite, eftersom han mest bara gömde sig bakom mig och grymtade under hela tiden som han var här. Det tycker jag också.

Nu ska jag ta en promenad med Linnea.

grubblerier

Efter en långpromenad med Linnea, med prat och massa frisk luft, känns det lite bättre. Åtminstone så tycker jag att det borde göra det, men ändå sitter jag här, precis likadant som jag gjorde innan, och fortsätter gräva ner mig i grubblerier. Typiskt.

skitdag

Jag är inte på något särskilt überbra humör idag. Känner mig låg och hängig och vill helst bara lägga mig i sängen igen och vakna nån annan dag. Balder verkar nästan känna likadant. Han ratade maten även idag och gick istället och la sig igen. Why can't I?