en favorittapet

Mr Perswalls Stripes


sidoprojekt

Jaha, vad ska man säga... Det händer så pass lite i min vardag att det är sällan jag har något vettigt att skriva. Har jag någon lektion hemma så pluggar jag, Balder leker med sin schäfervalpskompis Dunder och allt rullar på i vanlig ordning. I nuläget har jag inte så mycket att stå i, skickade in min senaste lektion igår och har nu återupptagit ett gammalt intresse - rita hus. I plugget blir det ju bara att ändra på sådant som redan existerar, men när jag var yngre ritade jag alltid från scratch vilket är det jag har tänkt göra nu. Ska försöka rita ett hus där jag utan tvivel skulle vilja sätta min fot och stanna resten av livet, men känner samtidigt att jag måste samla på mig mer trygghet i vad jag är ute efter innan jag kan färdigställa ett sådant projekt. Så ja, det här blir bara ett roligt sidoprojekt.

iceday

Har varit ute på isen i några timmar för skridskoåkning och pimpling! Solen värmde och vi hade det jättehärligt. Nu ska jag passa på att plugga några timmar medan djuret sover. Senare ikväll ska jag och pappa iväg och hämta ett ritbord som jag har fått, kul kul KUL!

plugglördag

Hej lördag! Sitter här hemma helt ensam och pluggar nu... Skulle egentligen iväg på kalas hos Kalles mamma som fyller år men eftersom en annan vovve också skulle dit så blev det inget... Balder åkte istället med mamma på äventyr och ja, här sitter jag. Bjuder på en bild, dagen till ära!


business

Shit vilken produktiv dag! Har suttit i många timmar och pratat företag, affärsplan och idéer och det känns som att vi är på rätt spår nu. Innan januari är slut är det sagt att företaget ska vara registrerat. Det ni!

hungrig!

Har krypit ner i sängen nu och ska väl försöka sova, även om jag inte är ett dugg trött utan bara helt galet hungrig. Att jag aldrig lär mig alltså... Måste börja äta något slags kvällsmål runt 21-tiden eller så för så här är det varje kväll. Magen kurrar som en galning och allt jag vill är att sätta mig vid middagsbordet och äta århundradets måltid, MEN jag orkar inte gå igenom hela gå-och-lägga-mig-proceduren igen. Istället ska jag stänga av datorn och titta på How I met your mother tills jag somnar och helt enkelt glömmer bort hungern... Hörs imorgon!

make it faster

Fick min nya lektion från skolan idag och har redan gjort hälften...
Någon som kallade mig långsam?


halv 8 hos mig

Så var det morgon igen och dags för frukost. Rostade mackor med massa, massa smör och en mugg varm oboy. Känner egentligen för en stor skål med goda frukter, både som frukost och mellanmål, men det tillåter varken väder (för att åka och handla det) eller plånbok just nu. Så ja, rostingar it is!

Vi har förresten kommit på en lite kul grej här hemma. Utspritt under några veckors tid ska vi leka Halv 8 hos mig, dvs att laga förrätt, varmrätt och efterrätt som sen betygssätt av övriga i familjen. Vi har dock satt upp en regel för att göra det hela lite mer spännande, krångligt whateveryoucallit; det måste vara något som man inte har lagat förut. Kan berätta så småningom vad alla väljer att laga men först måste vi lotta ut turordningen och bestämma ett pris. Förslag?

picture

Har suttit och lekt lite med inställningarna till webkameran på datorn.
Blev det bra? Lite ljust kanske...


hemma

Hemma efter ett par dagar uppe i stugan. Mycket snöskottning, spel och utebus har det blivit, blandat med lite skidåkning vid Kungsberget och bastande. Härligt! Idag blir det kalas hos kusinen som fyller 13, roligt roligt!

kick it

Sakta men säkert försöker jag återuppbygga den här bloggen till sin forna glans. Det som fattas är fina bilder och lite mer händelser, men det får komma med tiden om så vill. Dagarna går relativt sakta, speciellt nu när jag inte har någon lektion att jobba på. Att posten ska vara så seg har jag svårt att förstå. Jobbar istället på med Jockes husprojekt som från mitt håll sett snart drar igång på allvar i och med att alla snickerier tar fart. Innerväggar, golv, isolering, innertak, måla, spackla, spika... Ja, ni ser. Snart, snart, snart börjar alla ritningar få en verklighet!

resumé i frågeform

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Krockade bilen... Och färgade håret brunt!

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag kommer inte ihåg om jag hade några eller inte.

Blev någon av dina vänner/bekanta föräldrar i år?
Ja, två små killar föddes :)

Dog någon som stod dig nära?
Ja, morfar...

Vilka länder besökte du?
USA

Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Sommaren, eftersom jag jobbade hela :( 

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Många många dagar.

Största misstaget?
Inga jag kan komma på.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, eller jo jag pajjade ju fingret i slutet på augusti,
men snart är det förhoppningsvis heeelt läkt!

Bästa köpet?
Kommer inte på något just nu...

Vad spenderade du mest pengar på?
Hundmat och annat till Balder, haha.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Födelsedagspresentsresan till Miami.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
2010 har inte direkt varit något musikår för mig.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare :)

Vad önskar du att du gjort mer?
Pluggat och jobbat.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Brytt mig om folk som inte bryr sig om mig.

Hur tillbringade du julen?
Hemma med Kalle, familjen och lite släkt. Och tomten!

Blev du kär i år?
Nej.

Favoritprogram på TV?
One tree hill, Våra vänners liv, Gossip Girl

Bästa boken du läste i år?
Har knappt läst nåt i år.

Största musikaliska upptäckten?
Ingen.

Något du önskade dig och fick?
Ja, en superhärlig resa, en bärbar dator och ett stort täcke :)

Något du önskade dig men inte fick?
En ledig sommar.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Var i Miami och träffade kusinvitamin :)

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag hade träffat fler vänner.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Bekväm och praktisk... Tråkig med andra ord.

Vad fick dig att må bra?
Att ha Balder och Kalle nära.

Vem saknade du?
Vänner som försvunnit på ett eller annat sätt.


en inledning på det nya året

Så har 2011 dragit igång. Blev en väldigt lugn nyårsafton med god mat tillsammans med Kalle, David, Simon&Gik och några kompisar till dem. Och så Balder såklart! På tolvslaget satt jag och Kalle ihopkurade i soffan med en tokskakande vovve i knät. Han var verkligen helt galet rädd och vägrade gå utanför dörren på över 15 timmar, och vad kan man säga annat än att det är rekord.

Igår verkade han dock förstå att allt pangande var över och var alltså precis som vanligt. Väldigt skönt att ha sin spralliga lilla hund tillbaka :) gjorde i princip ingenting på hela dagen men på kvällen körde vi pulkarace i Ragnhildsborgsbacken, min pulka var grym och jag vann stort ;)