Som en börda

Jag vet inte vad det är med mig. Det kryper innanför skinnet när jag går runt här hemma. På dagarna är det okej, men frampå eftermiddagarna när övriga familjemedlemmar börjar trilla in får jag nästan lite panik. Det känns nästan som att ständigt ha en pistol riktad mot ryggen, bara det att pistolen inte är något vapen utan frågor och klagomål av något slag. "Har du sökt något jobb", "Har du gjort si", "Har du gjort så," "Ta ner det här", "Har du fått ordning där nere än", "Åk dit med det här", "Släng det där". Tro mig. Jag gör så gott jag kan. Jag har dock kommit in i nåt stadium där inget går som jag hade önskat vilket gör att allt känns lönlöst, som att det inte spelar någon roll i vilket fall som helst. Jag behöver inte vara här överhuvudtaget, för jag gör ändå ingen nytta, jag utgör ingen viktig funktion och jag känner mig så fruktansvärt oönskad. Som att jag bara är i vägen, tar upp plats som hade passat bättre för andra ändamål. Som att jag är en börda. Allt känns fel, och jag vet inte hur jag ska få ordning på mitt liv igen.





Och snälla mamma och pappa. Säg inget om det här imorgon. Låt det bara vara.

Nalle på besök i blåbärsskogen

När vi var ute och plockade svamp i skogarna kring stugan igår hittade vi färskt nallebajs, fullt med blåbär och lingon. Det visade sig sen att vi hade likadant på tomten. Spännande!



Lyskväll i stugan



28 augusti

Jag kör på uppsatt hår och luggfläta idag igen. Om en liten stund ska jag hänga med farmor till IKEA där lite smått och gott ska införskaffas. Blir spännande när grejerna ska lyftas in i bilen. Därefter bär det av till stugan för kräftor och lyskväll.



Bara babbel

Jaha, då börjar det bli dags att dra sig ner till sängen igen då. Ska bli så otroligt skönt, för trots att jag verkligen sov ut ordentligt idag så har jag varit helt galet trött hela dagen. Var dock en ganska orolig sömn så det kanske är därför. Somnade inte förrän nån gång framåt 3 inatt och vaknade första gången runt halv 6 av att jag hade svinont i huvudet och ryggen. Somnade om runt 7-tiden och sov till kvart i 12 då mamma var superdupersnäll och kom och hämtade mig eftersom det spöregnade ute. Det gjorde min dag.

Luggfläta

Jag har nu för första gången i mitt liv, sisådär 100 år efter "alla andra",
provat på det där med luggfläta.

Visst blev det väl ändå ganska bra?



Inglourious Basterds

Om ett par timmar ska jag, Kalle och hans far iväg på bio. Vi ska se filmen Inglourious Basterds är det tänkt, hoppas att den är bra. Därefter ska jag sova hos Kalle, och passa på att verkligen sova ut ordentligt imorgon. Ska bli så otroligt skönt.

Förövrigt så har jag namnsdag idag :)

Profil



Bullar, bullar, bullar

Vilka tråkmånsar ni var som inte gissade... Rätt svar var iallafall; bullar! 74 stycken välsmakande bullar blev det tillslut. Gott!

Någon som kan gissa vad jag gör nu?


London och Nice

Just nu pratas det mycket om London (som blir av ändå!) i the André-residence. Något som också muntrar upp mig i det stundande höstmörkret är att det förmodligen blir att fira jul i Nice i år igen med Kalle och hans familj. Underbart!

Tråk-Lollo

Usch. Jag har varit riktigt ordentligt låg hela dagen och säkert varit en pina att vara i närheten av. Vet ej varför. Hängde iallafall med mor, far och lillebror ut på en båttur i några timmar men satt mest bara och läste hela tiden. Tråk tråk tråk. Jag alltså. Bättring imorgon! Först; en ordentlig sömn.

The Green Mile

Middagen igår var precis som väntat jättegod och jag och älsklingen hade det jättemysigt. När vi hade ätit färdigt och kände oss nöjda åkte vi hem till honom och kollade på film och sen sov jag kvar där. Vaknade vid halv 10 imorse och satte då igång att fixa lite brunch - våfflor. Eftersom hans kök är så väldans litet och det inte finns särskilt många eluttag i hans lägenhet så fick jag sitta på golvet framför hans dator och grädda dem, men det gick bra ändå. Vi kollade sen på film tills jag drog mig hemåt vid 16-tiden.

Kom ganska nyligen hem från Mia där det blev middag, prat och film. En härlig kväll med en härlig vän!

Nu; The Green Mile på trean!

Mongolisk buffé

Om lite drygt två timmar vankas det middag i Stockholm med min underbaring.
Vi ska äta mongolisk buffé på Sveavägen, helt galet gott.




Så här ser jag ut dagen till ära.
Ni kan ju ignorera stökigheten i bakgrunden.

Visa Electron is the shit

Jag slutade som tvåa i minigolfen. Lillebror kom sist och mamma vann med 20 slag färre än mig. Helt galet.

Vi har nu på kvällskvisten suttit och kollat på resor. Hittade en till London v.44 som vi kärade ner oss lite i, men sen när vi skulle boka visade det sig att det kostade lika mycket att köpa resan som resan i sig kostade, dvs att det blev dubbelt så dyrt när man skulle betala, bara för att vi inte hade Visa Electron. Vilket lurendrejeri!

Minigolf

Efter fyra timmar ute i solen dåsade jag till och sov en stund. Hur länge vet jag dock inte, men det var en väldigt ytlig sömn så jag tror inte att den räknas. Skönt var det iallafall. Nån gång mellan 4 och halv 5 kom lillebror hem och jag lämnade då platsen i solen och tog med mig honom upp till Fornhöjden där jag lämnade skorna på posten så nu är dem alltså borta på riktigt, och jag är några kronor rikare. Finemang.

Nu väntas det käk och därefter ska vi åka på en liten familjetripp till golfbanan för minigolf och glass. Mys!


Sunshine

Jag tog mig ut iallafall, trots blåsten. Har legat ute på balkongen i två timmar och bara varit, helt galet skönt. Under den tiden har jag dessutom lyckats sälja mina Converse som är för små, så nån gång idag måste jag springa iväg med dem till posten.

Dumma vind!

Alltså, så jäkla typiskt!

Här hade jag laddat upp för att klämma ut ännu mer av dessa sista sommardagar genom att ligga på balkongen och pressa hela dagen, men så blåser det kaosmycket från helt fel håll så att det går inte att sola någonstans på tomten. Vilken skit!

Att klämma ut det sista av sommaren

Precis när jag trodde att hösten var här för att stanna blev det plötsligt ganska varmt ändå. Vaknade upp till strålande solsken, dock med en temperatur på endast 13 grader som senare blev 20. Jag och David bestämde oss för att ta tag i hans sista sommarlovsdag genom att först spela fem set badminton ute på gräsmattan, och sen bre ut oss på balkongen med en stor filt, kuddar, dricka, godis och monopol. Så underbart skönt, med en sån där värme som inte blir för mycket utan är på en väldigt behaglig nivå hela tiden. Ett bad hade ju förvisso varit pricken över i:et och när farmor plötsligt tittade förbi och frågade om vi ville hänga med ut till deras landställe tog vi vårat pick och pack och följde med direkt, med planen att ta oss ett dopp direkt när vi kom dit. Badet blev dock istället en båttur, följt av hur mycket mat och efterrätt och smått&gott som helst. En riktigt trevlig kväll!

In need of: Roomservice

Det är tisdag och jag ska återigen försöka ge mig på det här med att fixa rummet därnere. Idag vill jag få undan endel kläder så att de stora ikea-kassarna på golvet försvinner. Måste även komma på nåt bra sätt att förvara mössor, vantar, halsdukar och sjalar. Än är det ju faktiskt inte dags att använda dem.

Suck... Kan inte bara
Roomservice komma hit och fixa allt åt mig?

Fear can hold you prisoner. Hope can set you free.

Filmen som jag och Kalle såg igår hette förresten The Shawshank Redemption.

(Jag hade ju förvisso kunnat skriva att den med lite andra ord heter Nyckeln till frihet,
men det har jag inte kommit på förrän nu.)


Hursomhelst; SE DEN!

Kladdkaka och CV

Jag och David kom faktiskt upp tidigt imorse, närmare bestämt klockan 9, och tog oss sen ut för en promenad precis som det var sagt. När vi kom hem gick vi raka vägen in i köket och slängde ihop en liten egen variant av en kladdkaka i hopp om att den skulle bli världens godaste. Smeten var gudomligt god, men själva kakan smakade inte så mycket annat än att den gav en något besk/stark eftersmak. Konstigt.

Jag har nu fixat klart mitt CV så att det är presentabelt, och dessutom skrivit ihop ett (handskrivet) personligt brev som jag ska skicka iväg snarast. Visserligen är det bara en spontanansökan som inte riktar sig till något speciellt, och företaget jag skickar till har inga lediga tjänster utannonserade så det är väl ungefär som att meta utan mask, men jag hoppas att det går bra ändå.

Marinblå Converse säljes

http://www.blocket.se/vi/22201439.htm

Time Out

Jag och David har suttit och kollat på diverse youtubeklipp i flera timmar. Mestadels Kristoffer Appelkvist och Time Out. Det senaste lätt roligast. Nu är det dock dags för mig att krypa ner i min lilla källare, för imorgon ska vi upp relativt tidigt för frulle och långpromenad. Så det så.

Godnatt!

Jag hatar rutiner

Fan vad jag hatar att sommaren håller på att ta slut. Kanske inte just p.g.a värmen som sakta försvinner mer och mer - även om det förstås också påverkar mig mycket - men mest för att alla rutiner plötsligt faller in så naturligt för många. Man går upp tidigt, äter frukost, åker iväg till jobb/skola, äter lunch runt 12, jobbar/går i skolan ett par timmar till och drar sig sen hemåt för att käka middag framåt 18-19. Därefter placerar man sig i soffan och halvdäckar där runt 21-tiden. Jag hatar det. Jag vill inte ha det såhär. Jag längtar tillbaka till varma sommardagar i Fornbo där man får vakna när man vill och äta frukost ute i solen och bara vara. Känner man för att bada så gör man det. Känner man för att gosa så gör man det. Känner man för att göra något vettigt av dagen så gör man det. Och ett plus i kanten är ju att man får umgås med den man älskar mest av allt i hela världen så mycket som man vill. Hela tiden. I denna rutinvärld gäller oftast varannan dag-principen, och knappt ens det. Jag hatar det. Jag hatar det. Jag hatar det.


Jag vill ha sommar.

Jämt.

Pluspoängsbullshit

Jaha. Får väl erkänna att jag har fastnat här istället för att plocka iordning i mitt rum. Tog en välförtjänt paus efter att ha städat hela nerevåningen för att få lite pluspoäng hos mamma och nu verkar jag inte komma någonstans. Alls.

Imorse vaknade jag hursomhelst hemma hos Kalle. Åkte till honom igårkväll och vi tog sällskap till affären där vi inhandlade lite smått och gott för middag och myskväll. Lagade en riktigt god middag som jag ska bjuda familjen på någon gång i veckan (pluspoäng) och åt därefter god glass till efterrätt. Därefter var planen egentligen att vi skulle se på en film som han köpte när vi var i affären och äta popcorn till det men den grisen somnade i soffan typ direkt efter glassen och gick sen och la sig i sängen och sov på riktigt vid typ 21-21:30 så ja, det blev inte särskilt mycket till myskväll. Typiskt.

Vaknade vid 8 och kollade på filmen som vi skulle ha sett igårkväll, har ingen aning om vad den hette men den är tydligen rankad som andra bästa filmen som någonsin gjorts i världen och ja, den var riktigt bra. Sen satte han sig vid datorn och spelade och jag satt kvar i soffan och kollade på barnkanalen tills jag fick nog och istället ställde mig och diskade allt från igårkväll så som jag alltid gör när jag är där. Som sagt, vad gör man inte för lite pluspoäng. Åkte hem och ja, här är jag nu.

Gick förövrigt igenom lite bilder från när jag var i stugan tidigare i somras och hittade då en bild på lillebror som jag hade glömt bort. Lägger upp den här, så kanske jag får lite poäng från honom också =P



Oh honey, where art thou?

Snälla mamma. Snälla pappa.



Snälla snälla snälla.

För den som undrar hur mitt nya rum ser ut...

... så har ni svaret här:




Och så här fint och ordnat hade jag det i lägenheten i Gävle:


Shorts av gamla jeans

Varför varför varför är det inte juni nu?!

Jag som i princip har bott i mina jeansshorts hela sommaren och hela tiden önskat att jag hade några att alternera med, har nu tillverkat mig två par till i två andra färger genom att helt enkelt klippa av gamla jeans som jag vet att jag aldrig mer kommer använda och inte heller kommer kunna sälja. Så varför kan det inte vara juni nu, så att jag faktiskt får en chans att använda dem?!

Bild kommer kanske senare.

Förvaringsbekymmer

Well. Efter en liten bomb med inlägg så tyckte min kära lillebror att jag uppdaterade för mycket så jag har inte vågat blogga för jag är så rädd för honom. Skämt åsido. Har bara inte haft någon lust.

Kom hem från kryssningen i torsdags kväll och åkte då i princip raka vägen hem till Kalle efter ett litet mat- och duschstopp hemma. Efter 11 timmars sömn var jag helt galet trött (trots att jag sovit hur bra som helst även på båten) så hela dagen igår var skitseg. Ville bara sova. Framåt eftermiddagen åkte familjen upp till stugan men jag valde att stanna hemma och ta rätt på mitt rum vilket inte går särskilt bra. En miljard prylar ska ner (som dock ligger i små IKEA-kartonger) till ett rum med noll plats för förvaring så ja, det är lite smått kaos där nere, men snart är iallafall allt där och inte i vardagsrummet/"gästrummet" så då kan päronen åtminstone inte klaga. Om någon känner för att titta in och berätta för mig hur jag ska lösa detta så vet väl ni som läser vart jag bor. Just knock on my door.

Galaxy

Kryssning idag :)


Färdigfixat för stunden

Nu orkar jag inte pilla med bloggen längre. Vissa grejer får jag inte till, så som att texten: "Postat av: (namn)" i kommentarerna är i vit färg och inte svart och alltså inte syns, men jag hittar inte vart man ändrar det så jag skiter helt enkelt i det för stunden. Ska nog stänga ner här nu och istället krypa ner i min lilla källare och pyssla lite där. Godnatt!

FIXAT!

Ommöblerat...

...på bloggen.

Blev det fint?


Tråk å stök

Så, nu har jag byggt ihop soffbordet och tagit ner min matta som låg uppe hos David. I övrigt går det ganska långsamt därnere. Finns inte särskilt mycket förvaringsmöbler för att alla mina pryttlar ska få plats, så allt står bara på golvet i diverse kassar och lådor. Tråkigt, och stökigt.

Soffbord

Har nu varit iväg till IKEA en sväng, men just den här vändan blev det bara ett soffbord. Köpte förvisso även en badrumsmatta och ett par grytlappar, men de grejerna ska Kalle få. Billigt och bra var det. Perfekt.

Nu ska jag spela Sims :)

IKEA

En tripp till IKEA börjar närma sig. Behöver införskaffa lite saker för att göra mitt nya rum komplett, däribland soffbord, matta, skåpluckor, handtag, skohylla m.m. Nån som vill hänga med, alternativt bekosta hela kalaset? :P

Funderar även på att måla lite där nere. Inga väggar, utan dörrar och fönsterkarmar. Har dock inte kollat det med mor och far än så jag vet inte hur det blir med den saken, men det här med olika träslag (i olika färger alltså, t.ex. ek blandat med valnöt) gillar jag inte... Vill alltså göra dörren och fönsterkarmarna mörkare så att de matchar trappan och dörr nr.2.

Men men. Nu ska jag fortsätta bära ner skit.

En kort sammanfattning

David kallade mig en fjortis när han hade läst föregående inlägg. Får skylla på att jag faktiskt var väldigt trött.

Hursomhelst så har Simon och Gik flyttat ner till Linköping nu och jag har alltså övertagit hans/deras plats i källaren. Dock är rummet så väldigt svårmöblerat så jag går mest runt och klurar hela dagarna på HUR jag ska möblera. Hur hur hur.

Annars flyter väl det mesta på. För en vecka sen tog jag mitt pick och pack och åkte med Kalle ut tills hans stuga där vi stannade tills i lördags. En helt underbar vecka med galet mycket sol och bad, fiskande och det i världens bästa sällskap. I onsdags var vi på bio i Eskilstuna och såg Sommaren med Göran som jag verkligen kan rekommendera. Kalle skrattade nog högst i hela biosalongen och jag satt där och bara njöt av allt. En riktigt härlig feelgoodfilm som jag helt klart ska köpa när den kommer ut på dvd.


I fredags började jag känna mig lite hängig vilket framgick tydligt under natten mot lördagen då jag skakade och frös hela natten. Jag kunde inte sova om inte Kalle låg alldeles nära och värmde mig, och han kunde inte sova om han låg nära eftersom jag var så varm. När jag kom hem hade jag 38,5 graders feber, men tog två alvedon och satte igång att bära ner möbler till källaren med hjälp av lillebror.

Igår kände vi att vi verkligen behövde ta tillvara på den sista soliga dagen så jag, David och Kalle tog båten ut till Radön och badade i flera timmar. Riktigt skönt i vattnet, så på vägen hem släpades pojkarna efter båten.

Det är nog allt jag orkar skriva för stunden...

Time goes by, so slowly

Very well then. Jag antar att jag måste komma med ett vettigt inlägg nu eftersom jag så snällt förvarnade om det tidigare idag.

Jo, okej...

...eller...

...jag är ju faktiskt väldans trött nu...

...och har feber faktiskt...

...så jag kanske kan skriva om allt imorgon istället?

....

Snälla?

....

Bra, tack, godnatt!

Bara lite snabbt sådär

Nu drar jag ut på sjön i några timmar med min stora kärlek samt lillebror, återkommer senare med vad jag lyckats åstadkomma under veckan :)