24 juni


Badning med David



Ur brevlådan



Vem är bäst om inte världens bästa Jess?!

Hemma igen

Så var jag plötsligt hemma igen efter tre dagar i Malmköping. Hängde i torsdags morse lite spontant med Kalle och hans päron ut till deras sommarstuga för lite midsommarfirande i regnet. Det har ätits god mat, busats, kollats på filmer och fiskats. Jag fick tre aborrar (och en halv som inte riktigt ville följa med hela vägen upp på land), men dem var tydligen för små så vi kastade i dem igen. Jag fick iallafall flest.

Nu sitter jag här hemma efter en lång härlig dusch och ska strax börja förbereda dagens middag till övriga familjen som snart kommer hem. Tidigt imorgon bär det av upp till Gävle med Jimmy för storstädning av lägenheten. Jag. Kommer. Vara. Trött.

Tröttmössa

Ojojoj. Helt galet trött efter dagens bravader. Jag och lillebror har verkligen skitkul när vi är på bus/sprallhumör. Och Kalle får också vara med. Vi brottades lite idag vilket slutade med att jag åkte ner i marken och slog i huvudet. Gjorde ont en stund men gick över, så det gör inget. Jag fick faktiskt en klubba. Och massa pussar. Och kramar. Så jag är glad. Jätteglad. Och trött. Massa trött.

Glädjeskutt à la Lollo & David



Tre saker att säga

First of all;
GRATTIS MULLE!

Second;
Ytterligare en försäljning på blocket

Third;
Jag måste gå till arbetsförmedlingen =P

Fisk, fisk och fisk

För andra gången idag lagar jag mat, och för andra gången idag blir det fisk för tredje gången på två dagar. Hänger ni med?

Matgalna

Jag och lillebror har varit och handlat mat till lunch och middag. När vi kom hem insåg vi att typ allt vi behövde utom champinjoner, fiskdressing och fiskpinnar fanns. Typiskt. Men eftersom allt kommer användas idag så är det ju nästan som att ingenting har hänt när det är uppätet. Så det gör väl inget?

Nu får det vara nog

Jag tycker att det räcker med sjukdom nu. Har varit hängig i en vecka och det verkar fortfarande inte ge med sig ändå. Näsan rinner fortfarande (vilket den faktiskt slutade lite med igårkväll, men ja, jag ropade väl hej för tidigt) och halsen känns skum igen vilket den inte har gjort de senaste dagarna. Tråkigt. Så nu ska jag fixa en kopp te och slå mig ner i soffan och kolla om filmen jag började titta på igårkväll spelades in. Isåfall ska jag se klart den.

UPPDATERING

Woho, filmen blev inspelad. Nu hoppas jag bara på att HELA filmen blev det =P

UPPDATERING II
Det blev den inte.........

Kalas, regn och mys

Kalas hos Linnéa igår som fyllde gammal, grattis grattis =) var hur kul som helst, och när Karin, Johanna och Mimmi tog bussen ner till stan för att röja på 550 hängde jag med men hoppade istället av på centralen och mötte upp Kalle som jag sen kröp ner i sängen med hemma hos honom och somnade tydligen så fort jag la huvudet på kudden, fick jag höra imorse. Hela natten från det att jag somnade tills jag vaknade känns som en enda lång minneslucka, eftersom jag ofta vaknar till ibland på nätterna vanligtvis, vilket jag inte gjorde inatt. Ganska läskig känsla faktiskt, även om det måste betyda att jag sovit väldigt djupt. Härligt.

Eftersom det verkligen bara har varit grågråväder idag så har vi inte brytt oss om att gå upp ur sängen överhuvudtaget, utan bara legat där och pratat, kramats och kollat på film efter film. Tydligen hade jag somnat och dessutom snarkat också, första gången någonsin. Spännande och pinsamt. Haha. Måste varit för att jag är förkyld och sov med öppen mun =P åt mat där och åkte sen hemåt när klockan var framåt 18. Thats it.




Älskar dig så mycket min fina älskling ♥

Bildboom

Den senaste tiden har jag...

...tittat på Fåret Shaun






...busat med Hilda, som dessutom fick åka "motorcykel"




...köpt t-shirtar till "männen i mitt liv", dvs min pojkvän och mina syskon
i nämnd ordning (Kalles, Davids, Simons)





Det har dessutom varit sommar...




...och jag har kalasat en del som jag sen tagit igen med massa sömn



...och mycket, mycket mer...

Party party

Woho, gick väldigt snabbt att få biljetten såld igår och ja, den såldes för maxbudet så jag klagar inte. Inte det minsta, även om det självklart känns lite tråkigt att jag inte ska dit... Men men...

Sitter just nu och gör mig iordning för födelsedagspartaj hos Linnéa, vilket förhoppningsvis blir grymt kul. Nu hoppas jag bara på att kunna få skjuts dit, annars ligger jag lite risigt till. Hursomhelst.

Blev en mysig eftermiddag/kväll hos Kalle igår. Jag köpte med mig mat på vägen dit som han sen tillagade, hur gott som helst. Min mästerkock. Sen myste vi i soffan ett tag och åt lite chips och godis innan vi tog ett bad och sen gick och la oss under täcket i sängen istället. Mys.

Peace & Love-biljett inkl. camping till salu

Min biljett till Peace & Love ligger nu uppe på blocket.se för försäljning =(
Lite tråkigt att det blev så, men vad gör man....

KLICKA HÄR!

eller maila mig direkt: [email protected]

Maxbud just nu: 3 500 kr =P


SÅLD!


Dumma dumma dumma

Bläääää... Dumma vad-det-nu-än-är...
Är så tjock i halsen att jag inte kan prata längre... =(


Sjukling

Vaknade hemma hos Kalle med en ordentlig huvudvärk imorse. Han drog iväg till jobbet och jag låg kvar och somnade om i vanlig ordning, men vaknade sen vid nio av att jag knappt kunde röra mig. Hade så fasligt ont i hela kroppen och jag förstår verkligen inte varför. Kunde inte ens ligga på rygg eftersom det då gjorde jätteont, utan behövde ligga ihopkurad på höger sida. Skumt. Åkte hem, slängde i mig lite amerikansk kuckelimuckmedicin som hjälper mot allt samt lite C-vitamin och åkte sen upp till Stockholm med lillebror. Gick förbi Jhonnys jobb innan vi fortsatte vidare in mot Drottninggatan där David köpte ett par röda Converse, awesome. Själv höll jag i kortet idag igen (Guitar Herot igår räknas inte), duktig och sparsam som jag nu är. Tröttnade ganska fort och gick då tillbaka till Jhonny och fikade lite innan vi satte oss på tåget hem igen. Jhonny blev lite grinig och tyckte att jag skulle stanna kvar tills han slutade en timme senare men jag kände att jag behövde komma hem innan medicinen slutade verka, vilket den gjorde på tåget. Så nu sitter jag här och är lite småhängig. Har fortfarande ont i huvudet men även feber och en helt svullen hals. Great. Imorgon ska det vara borta. Så det så.

Guitar Hero Metallica

Vaknade med ett ryck halv 11 imorse, gick upp, åt frukost, duschade och drog sen med mig lillebror ner på stan där jag träffade Linnéa och Guitar Hero Metallica inhandlades. Hem, spela i tre timmar, äta middag och nu sitter jag här. Det var väl allt =P

Question

Nån som inte har särskilt mycket att göra i juni
som vill hjälpa mig att städa min lägenhet?


Jag bjuder på middag, trevligt sällskap och resan dit och hem =)

Packa packa packa

Så var jag då hemma med varenda liten pryl med mig förutom spegeln, som inte fick plats. Har knappt haft tid att sitta vid datorn på hela veckan, men nu så. Blir väl lite utav ett dagboksinlägg men i nuläget har jag inte så mycket annat att skriva. Hursomhelst.

I onsdags kom jag då alltså hem hit till Södertälje igen. Jag och David satt och kollade på youtubeklipp och snackade massa skit i två timmar innan resten av familjen kom hem. Pappa tog plats vid grillen och grillade fläskytterfilé, och därefter åkte jag till Kalle och myste.

Eftersom jag och David var lite i sista minuten med det där som kallas studentpresent, drog vi upp till Skärholmen i torsdags för att hitta en. Blev en hel IKEA-kasse fylld med alla möjliga prylar man kan behöva när man flyttat hemifrån (mestadels till köket då) eftersom han drar till Linköping i höst. När vi kom var det full rulle att slå in varenda pryl samt förbereda inför fredagen. Mitt i alltihopa ringde Koblajjan och frågade om jag ville se hans lägenhet, och kort därefter blev jag upphämtad och vi åkte dit. Vi passade på att hänga upp gardiner, packa ur hans flyttkartonger, vika ihop alla kläder och lägga in dem i garderoben och att bada. Därefter tog vi en promenad med flyttkartongerna i regnet hem till hans päron, där jag sen blev hämtad av min käre far.

I fredags var då den stora dagen, dagen då min lillebror tog studenten. Jag och David tog en vända på stan innan småkussarna och The Elderly anlände. Åt lunch och åkte sen ner till Maren för Simons utspring. När Kalle kom fick han världens mest härliga mottagande av Hilda, som så fort hon såg honom från sin plats i vagnen ropade på honom och sträckte ut armarna. Därefter var det Kalle och enbart Kalle som gällde, även om jag nog fick rekord i pussar och kramar av henne. Mysigt. Mottagningen hölls på Strand Hotell här nedanför och det var riktigt roligt. När maten var uppäten, kaffet drucket och presenterna öppnade tog vi oss hem för lite förfest innan jag, Simon, Giken, Elin och Håkan åkte ner till O'learys där det vankades fest. Träffade massa kul folk och när det var dags för hemfärd mötte jag upp Kalle igen som följde med hem. Somnade på två röda.

Igår tog vi vårt pick och pack och åkte upp till sommarstugan. Efter massa mat och lek och bus var jag ordentligt trött (kanske mest efter den korta sömnen) så jag bestämde mig för att sova i lägenheten i Gävle istället för i stugan, eftersom jag ändå inte riktigt hade nån plats att sova med i och med att jag inte ville sova där min säng står (ute i friggeboden) själv. Så jag tog en bil och åkte in till Gävle där jag packade ihop så mycket jag bara kunde innan jag gick och la mig i min egen säng för sista gången på flera månader, kanske till och med år.

Idag fortsatte jag packandet och när allt var placerat i lådor och kassar kom mamma, pappa, Simon och David och hämtade allt. Så.

Sista kvällen i min egna lägenhet

Som sagt, det är sista kvällen för mig här i Gävle, och jag har laddat upp med ostbågar och cola. Måste ju "fira" eller vad det nu är jag håller på med. Samtidigt tittar jag mig omkring i det fullständiga kaoset här hemma med väskor, ikeakassar, lådor. Allt i en ordentlig röra. Hur nu en röra kan vara ordentlig. Självklart missade jag givetvis att tvätta vissa grejer idag, vilket jag ska göra imorgon mellan 7 och 11, så det blir en tidig morgon. Kan nog dock behövas lite tillbakavridning av tiden, även om det inte känns som att jag nånsin kommer gå och lägga mig ikväll eftersom jag känner att det ständigt finns något att göra, bara det att jag inte riktigt vet vad.


Sista dagen i Gävle

So it seems, och jag blev plötsligt lite stressad.

Idag ska jag hinna;
¤ Packa en väska till hemresan
¤ Packa ner resten av kläderna i andra väskor (konstigt att detta är klart, när inte väskan till hemresan är det)
¤ Lägga ner så mycket jag kan i diverse lådor (en sak mindre att göra i helgen)
¤ Tvätta
¤ Skriva tenta

¤ Städa så att det ser någorlunda fräscht ut tills i helgen

I Färjan 2 nyss

"Jag var på fest hos en av mina kompisar och så kom hon in och såg allmänt sur ut, så jag gick fram till henne och frågade varför hon såg så sur ut, hon svarade "jag är inte alls sur", "nähe" sa jag, ge mig en puss då, och sen var det kört!"


Summertimes




Nå?
Har jag blivit nå brun på benen?

Det kallas insikt, har jag hört

Trots att jag i princip har räknat dagar så är det egentligen först nu det slår mig att jag faktiskt ska flytta hem igen. Att jag inte längre kommer bo själv, ha en egen lägenhet, fylla mitt eget kylskåp, ha mina egna tider, inte ta hänsyn till någon annan, göra det jag vill. Istället ska jag börja om från början, hålla mattider, laga mat vissa dagar till fler än mig själv, hålla rummet någorlunda städat, behöva bry mig mer om vad jag gör än nu, ta hänsyn till andras planer och viljor, inte kunna dra iväg bara för att jag känner för det, inte traska iväg till affären och frossa i mig en påse ostbågar och en flaska cola utan att någon kollar konstigt på mig eftersom det bara är tisdag (och nej, jag äter aldrig en hel påse ostbågar eller dricker en hel flaska cola på en hel dag, men ibland kan det faktiskt vara härligt att unna sig).

Jag kommer - trots att jag bor i ett hus tillsammans med resten av min familj - känna mig väldigt ensam ofta då andra hittar på saker som de inte vill ha med mig på då ursäkten inte längre kommer kunna vara att "du är ju i Gävle".

Dessutom kommer jag förmodligen behöva stå till svars för hur mina planer ser ut för framtiden bra mycket oftare än vad jag behöver göra nu, och faktum är att jag inte har några som helst planer eftersom jag numera snarare står på huvudet än med fötterna på jorden. Jag vet ingenting - allt är bakvänt - allt känns fel - det är som att allt händer i fel ordning - jag vet inte vad jag ska göra - jag vet inte var jag har mig själv - jag vet inte vad jag vill.

Första juni tvåtusennio

Har sovit jättekonstigt inatt. Det har varit så varmt (trots att jag hade balkongdörren öppen, kanske just därför förresten?!) och jag har vridit och vänt på mig hela natten utan att riktigt veta hur jag skulle ligga för att kunna somna, samtidigt som jag har drömt både mysiga och konstiga drömmar. Dock kommer jag inte riktigt helt ihåg längre vad som hände i den mysiga biten, tråkigt, utan bara i de konstiga. Vid halv fem blev jag dessutom väckt av en enorm geting i mitt fönster, ett tag tänkte jag ignorera den men den lät så mycket så tillslut var jag helt enkelt tvungen att ha ihjäl den, men istället smet den ut precis när jag rullat ihop en tidning för att slå. Jag hade alltså gått upp i onödan. Bläää.

Men men. Nu är det iallafall morgon och jag ska försöka starta dagen med lite frukost. Har dock ingen som helst matlust, men jag hade tänkt ta en långpromenad vilket jag inte klarar av utan något i magen så det är bara att pina i sig något. Fast iofs, en långpromenad känns inte riktigt som något sådär jättevettigt när det är så pass varmt ute som det är nu, jag kommer ju smälta bort.