bajskväll

Så var även den här helgen över. Gårdagen, som skulle bli så otroligt bra, blev bara pannkaka. Katastrof. Det som jag och lillebror hade sett så mycket fram emot - The Knife - var bara bajs. En kvart in i föreställningen vände jag mig emot honom och bad om ursäkt för den kassa julklappen, och han svarade med att det bästa var att han åtminstone inte betalat för det. Sen somnade jag. Efteråt släppte han ur sig att "den som förstod vad det där var måste ha något fel i huvudet". Vi bestämde oss för att skita i alla våra planer och gick istället mot pendeln för att åka hem. Missade den självklart och gjorde då det hela ännu värre genom att köpa oss varsin trisslott. Tror ni vi vann eller?

sömntutan balder

Det är helt otroligt hur länge Balderbus sover. Kvart över 9 tyckte jag att det var nog och drog på mig lite kläder och gick upp. Han följde självklart efter, gick ut och kissade och lekte lite med sina leksaker medan jag fixade mat till honom som han sen ratade och istället gick och la sig igen i sin korg. Lite synd är det allt med tanke på att jag la i en tablett antibiotika (som han ska ha morgon och kväll) i maten tillsammans med lite mjölk, så när han sen faktiskt är hungrig kommer den smaka bajs. Och vet ni vad det betyder? Att han kommer rata den igen = bortkastad mat och en tablett mindre. Kul kul. Något som också är jätteroligt är att återbesöket vi var på igår för att kolla att hans öga läker bra kostade 791 kr. 791 pengar för ett återbesök alltså, det är inte klokt. Och jag är fattig som en kyrkråtta. Och tokförkyld.

till min lillelillebror





GRATTIS PÅ 18-ÅRS DAGEN!


chokladbollar

Har tänkt börja denna dag med att göra ett gäng chokladbollar, vet dock inte om lilleman tillåter det men det får helt enkelt visa sig. Senare idag är det badet som gäller igen men innan det ska jag lämna skitkorven hos världens bästa Kalle som även denna vecka ställer upp och passar :)

monday monday monday

Måndag idag vilket innebär jobb i eftermiddag. Har hunnit med en kort vända på stan hittills och ska alldeles strax knåpa ihop någon slags lunch.

veterinärbesök

Den här dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Vaknade på det mest underbara sätt som går imorse, dvs med både pojkvän och hund bredvid mig men ungefär där tog väl turen slut tror jag. Planen idag var att vi skulle åka hem till Kalles föräldrar för att fira hans mor som fyller år, samt att Balder då även skulle få leka med Kalles systers hund Astor. Vi skulle ta tåget dit och skyndade oss till stationen för att inte missa det, med en hund som vägrade gå och alltså behövde bli buren (hej mjölksyra) för att sedan när vi kom fram till stationen inse att nej fan, det är halvtimmestrafik på söndagar. Vänta 20 minuter på nästa med andra ord.

När vi kom fram gick Kalle in först för att förvarna om att vi kom, och vi bestämde då att hundarna skulle få träffas ute i trapphuset vilket inte var en särskilt bra idé... Astor var inte ett dugg intresserad av Balder utan markerade tydligt att han inte ville ha med honom att göra genom att morra ordentligt så fort han kom för nära. Detta fungerade i någon minut, tills Astor vände ryggen till och Balder såg sin chans att nosa lite. Sen gick allting väldigt fort. Balder blev nerslängd på rygg och bara skrek och skrek tills vi lyckades få bort Astor därifrån. Balder fortsatte skrika och sprang med svansen mellan benen in i lägenheten. Han kröp upp i mitt knä och vi såg då att det blödde ganska mycket från hans högra öga. Själva ögat verkade dock ha klarat sig som tur var. Vi bestämde oss för att åka till djursjukhuset och kolla upp det men tog därinnan en sväng förbi hos uppfödaren för att se vad hon tyckte. Hann med lite bus med syrrorna där innan hennes granne tog en liten titt på Balder och i och med att det var ett sår så blev det ett veterinärbesök. Var som tur var ingenting allvarligt men han måste äta antibiotika i 10 dagar samt få lite ögonsalva, min lilla lilla buse...



julen i nice




designfix

Har det senaste dygnet roat mig med att göra om designen här. Nån som ser någon skillnad? Är hursomhelst väldigt nöjd, förutom det faktum att jag bara ändrat på förstasidan. Går man in på något annat (som t.ex. någon kategori) så ser det inte klokt ut. Men hur ofta kollar man sånt? Gör helt enkelt inte det.


klippning

Har kommit på en sak till som jag skulle vilja göra.

Jag skulle vilja klippa håret. Även om jag verkligen verkligen skulle vilja spara ut det så att det blir riktigt långt så vet jag att det inte går. Jag har aldrig haft särskilt långt, det verkar alltid komma till en viss gräns då det istället för att växa istället bara blir mer och mer slitet och det spelar ingen roll hur bra jag skött det annars. Tråkigt... Just nu ser det verkligen bara risigt ut. Luggen är för lång och ser bara hemsk ut så länge jag inte har den uppsatt, och resten av håret bara hänger.

Funderar lite på frisyren som jag hade förra hösten, se bild
här (klicka!) och säg vad ni tycker alternativt ge något annat förslag.


kickstart

Denna dag började med ett kickstartande sms från min faster som tipsade om ett jobb hon sett i platsbanken. Efter ett busbesök av Kalle och Sivert satte jag mig alltså och knåpade ihop en ansökan. Hur det skulle gå ihop ifall jag fick det, med tanke på simtränarjobbet och Balder, vet jag inte men om det är något som jag har lärt mig så är det att det mesta löser sig.


memories

Det enda negativa med att ha en blogg är nog faktiskt just att man kan bläddra tillbaka, vilket jag har gjort nu. Massa minnen som hamnat långt bak i huvudet kommer fram och jag kan fortfarande känna precis likadant som jag gjorde då när jag läser vissa grejer. Speciellt november 2006 var en jobbig tid med många omställningar som jag idag inte riktigt kan stå för eftersom det är så mycket som gått förlorat, samtidigt som jag vet att jag just då följde mitt hjärta och gjorde det som kändes rätt just då.

Självklart finns det ju en hel massa positiva saker också, alla minnen är inte jobbiga att tänka på och jag kan verkligen längta tillbaka till vissa händelser och personer. Så sjukt mycket.

four years of words

Såg precis att jag har haft den här bloggen i hela fyra år, vilket är väldigt väldigt länge. Kan ni tänka er? Jag skrev alltså mina första inlägg som nybliven sjuttonåring, dock finns de inläggen inte längre kvar. Det första som kan ses i arkiven skrevs i juli 2006, så jag undrar verkligen vad som hänt med inläggen från februari, mars och april. Det är hursomhelst väldigt roligt att titta tillbaka och se hur mycket jag har förändrats, trots att jag egentligen inte tycker att jag har gjort det alls. Det är nog mestadels min omgivning som har förändrats. Inte en enda person som var med mycket i de tidiga inläggen finns numera kvar i min närhet, både på gott och ont.


det första grisörat

Haha. Balder har precis fått sitt livs första grisöra och jäklar vad rädd han älskar det. När han först fick det visste han inte riktigt vad han skulle göra med det utan bara provslickade och -bet lite grann, men sen, då ni! Han tog örat i munnen och sprang in i vardagsrummet med det och la sig på mattan under vardagsrumsbordet, där låg dock även andra leksaker som han också ville leka med, dock utan att släppa sitt kära grisöra från munnen. Han har efter det legat i soffan i nästan en timme och när David nu kom hem sprang Balder fram för att visa vilket superfint öra han hade fått, och därefter fort fort fort tillbaka till sin korg. Så söt!

fyra serveringsönskemål


utebus med balder

Har precis kommit hem efter en två timmars utflykt med Balderbus. Vi åkte först till Ragnhildsborg och promenerade lite och tittade på hästarna som han älskar så mycket men som tyvärr inte vill leka med honom vilket gör att han blir lite ledsen. Hur gulligt som helst är det iallafall när han står där på snövallarna och försöker nå upp till dem och de bara står och tittar.

Kolla liksom, hur sött är det inte?!



På hemvägen mötte vi upp Kalle så att de också fick busa lite, och nu ligger mystrollet och sover här bakom mig. Ska passa på att plugga lite nu har jag tänkt.


rastlöshet

Jag har ett så enormt sug i kroppen efter att få göra något.
Jag vill fixa i mitt rum.
Jag vill köpa kläder.
Jag vill resa.
Jag vill laga (och äta) god mat. (Ikväll! Vad önskas?)
Jag vill bada.
Jag vill träffa vänner.
Jag vill vara uppe hela nätterna och prata om allt och ingenting med någon nära.
Jag vill se en massa bra filmer.
Jag vill göra klart min danmarkslektion (egentligen).
Jag vill ut och gå långa promenader med min hund utan att behöva tänka på tjocka kläder och dyngsura tassar.
Jag vill gå på konserter.
Jag vill åka på festival.
Jag vill åka på roadtrip.
Jag vill köra bil, långt, fort och med galet hög musik.
Jag vill ha en egen lägenhet.
Jag vill ha en ordentlig garderob.
Jag vill baka bullar och annat gott.
Jag vill köpa en jättestor godispåse. (En halvstor har jag iallafall lyckats plocka ihop)
Jag vill göra mig fin.
Jag vill att allt ovan ska hända. Helst nu. På en gång.

semesterlängtan

Är det bara jag som verkligen längtar till värmen?
Varenda dag tänker jag på hur skönt det skulle vara att ligga på en folktom strand i 30 graders värme och bara njuta av livet. Jag vill känna den stekande känslan över kroppen när solen står som högst på himlen, och den härliga svalkan när man inte längre står ut och slänger sig i havet. Jag vill känna den ömma och varma huden när man på kvällen tar en promenad runt i staden innan man lägger sig i en sval säng på hotellet för att till morgonen vakna fullständigt utvilad och redo för en ny dag i det underbara klimatet. Jag vill åka nu på en gång. Nu nu nu.

test test test

Knyckte tillbaka designen som jag gjorde till pappa och satte den här istället, med vissa ändringar som passar mig bättre (Bra? Dåligt?). Har nämligen tröttnat så pass mycket på utseendet på blogspot-bloggen som visserligen är enkel och stilren - precis som jag vill ha den - men så väldigt svår att förändra på ett bra sätt. Testar alltså lite här på gamla hederliga lolllo.blogg.se så får vi se hur det blir sen.

kärlek