blött

Igår var ingen bra dag på badet. Till en början så var jag i vattnet fyra grupper av fyra, dvs två timmar och fyrtio minuter och fick därefter sitta på möte i blöta badkläder i en och en halv timme för att lyssna på någon sorts förbättringsstrategi. Inga komplimanger där inte, och väldigt motsägelsefullt mot allt som sägs när man väl står där på kanten. Trist.

Denna dag har jag kickat igång med en stor kopp te vilket gör att jag sitter här och toksvettas i morgonrocken nu. Försöker få min kära bror att komma hit och hjälpa mig med garderoberna, dock utan framgång.

garderober, part I

Har varit iväg till Ikea idag och införskaffat skåpstommar till mina efterlängtade garderober. Nu fattas bara reglar att fästa skåpen, luckor som inte fanns i lager samt ihopskruvning av de skåp som jag, Simon och Giken inte orkade göra idag. Det närmar sig!

om djurägandet

När man för första gången i livet är på väg att skaffa ett husdjur är det så mycket information som präntas in i huvudet. Det handlar om uppfostran, tillvägagångssätt, tankebanor, nya rutiner, nya ansvarsområden. Allt man bör kunna om den art och ras man väljer. Man får veta precis hur djuret - i detta fall hunden - fungerar. Hur man hanterar rumsrenhet etc., vilka kommandon som är bra att kunna, hur man tolkar hundens uttryck, helt enkelt hur man ska göra för att få det man vill ha. Det man inte får veta, då man till slut får hem den efterlängtade valpen, är hur fort alla känslor biter sig fast i kroppens allra innersta skrymslen. I hjärtat. Hur påverkad man blir av inte bara kärleken mellan människan och den nya vän man har fört in i sitt liv, utan även allt annat som har med hela djursläktet att göra. Hur mycket man påverkas när något händer ett rådjur, en fågel, ett bi. Hur man kopplar samman allt med sitt allra käraste, hur man ser likheter mellan alla världens djur, hur man hanterar alla dessa mammakänslor att vilja ta hand om allt och alla och se till att de får ha det bra, hur man hela tiden är konstant rädd att något ska hända. Jag tror inte att det är samma sak att få barn. Självklart är mycket likadant. Kärleken och oron till exempel. Men det här att man plötsligt älskar varenda levande varelse som på det minsta lilla sätt påminner om det man har innanför bröstkorgens skyddande barriär, i huvudet och samtidigt framför sina ögon tjugofyra timmar om dygnet, det tror jag är något som skiljer sig. Kärleken till inte bara en enstaka individ som fått ta del av ens eget DNA, utan ett helt släkte. Man får plötsligt ta del av något så stort och överväldigande att det inte finns någon som helst chans till återvändo.

Balder har förändrat inte bara min livssituation, utan allt som har med livet att göra. Trots oro och rädsla är denna oändliga version av kärlek något jag önskar att varenda människa fick ta del av. Känslan av att utan att blinka kunna lägga sitt eget liv i någon annans händer, samtidigt som man själv har kontrollen och ansvaret av att det man älskar finns kvar och mår bra. Jag skulle hoppa ner för ett berg för mitt husdjur, skulle du?


jacuzzi

Det blev en riktigt bra kväll igår. Åkte hem till Pelle, åt jätteäckligt kött och supergod hasselbackspotatis och låg sen i utejacuzzin i hela fyra timmar. Nån gång mellan 00 och 01 började vi röra oss hemåt, släppte av Jack på vägen och styrde sen vidare hem hit. Pelle lärde Balderbus ett nytt trick och blev jätteimponerad över hur snabbt det gick, detta trots den sena (tidiga?) timmen och den övertrötta hunden. Kom i säng runt halv tre-tiden och fick då somna bredvid världens underbaraste och bästaste pojkvän som sedan höll om mig resterande delen av natten.


planer

Sitter bara och väntar på att klockan ska bli kväll. Då vankas det middag + badtunna hemma hos Pelle i Enhörna. Weeeeeey!


hårfunderingar

Jag är så trött på mitt hår. Jag vill så gärna ha långt men det blir bara äckelslitet. Måste be mamma att toppa det lite men då kommer jag i vanlig ordning bli besviken eftersom jag tycker att hon tog alldeles för mycket när hon i själva verket kanske tog max 5 mm. Dilemma. Eller, så ger jag upp hela grejen och fixar till någon vettig frisyr av kråkboet istället. Kanske vore något?

Typ som jag hade här:

Har varit ute på promenad och busat med Ka...

Har varit ute på promenad och busat med Kalle och Sivert som gjorde ett jobb i närheten. Nu är vi på väg hemåt för att äta lite mat och vila.


fortfarande förkyld

Jojo, det blev långt igår. Nya barn plus att chiiiifen var där och bossade, vilket betydde att jag som egentligen inte hade tänkt vara i vattnet pga min förkylning var tvungen att hoppa i tre grupper av fyra.  W - O - H - O ! Att mina näsdukar som jag hade med mig tog slut och att jag sista kvarten bara satt på kanten halvvägs ner i vattnet och frös, beredd på att närsomhelst hoppa i, gjorde nog inte saken bättre. Däremot var det väldigt mysigt att efteråt få åka förbi hos Kalle lite snabbt för att dels hämta upp en vovve som saknat sin mamma, och dels få supermysiga kramar av en pojkvän som inte kunde låta bli att även pussa lite på mig trots att jag är sjuk. Det är kärlek!

på badet nu. This is gonna be a loooooong ...

på badet nu. This is gonna be a loooooong day...


förkyld x2

Två rullar.

förkyld

Alltså bläääää... Jag har knappt sovit en endaste minut på hela natten. Min näsa tjoffade till sig ordentligt samtidigt som jag blev tokslemmig i halsen så jag har inte kunnat andas ordentligt och varit tvungen att snyta mig var femte minut ungefär. Nu under morgonen har jag lyckats ta slut på en hel toarulle. Kul att veta va?

kontrakt

Jag har blivit kanonförkyld. Bara sådär. Trots det har jag varit ute på äventyr idag. Kickade igång dagen vid 8 med en riktigt smaskig toastfrukost och tog sen med mig Balder ut på en promenad. Någon gjorde nämligen inte det igår, både pga väder och förkylning. Sen hoppade vi in i bilen, racade ner på stan där vi mötte upp Kalle och Sivert, lämnade över Balder till dem och knatade sen iväg till nya jobbet för att skriva kontrakt. Allt var klart på mindre än fem minuter, och jag kommer att jobba fyra dagar i veckan under perioden 8 juni till 13 augusti. Detta med rätt till fem veckors semester, vilken jag får göra lite som jag vill med, det vanligaste är dock att få den utbetald.

Mötte upp Linnéa när jag var klar, sprang in en sväng på Nancy's och köpte med oss lite käk, hämtade upp Balder och åkte sen hem hit och åt. Var otroligt länge sen vi sågs så det var kul :) Nu börjar det dra ihop sig för simskolan så jag ska göra lite fika och sen dra mig ditåt, hörs!

sugar sugar

Jag har bestämt mig för att skära ner på mitt sockerberoende. Trodde inte att det skulle vara så svårt som det redan nu, dag två, är, då jag känner ett konstant sötsug hela tiden. Bläääää.

pannkakor

Eftersom vi har så pass mycket oöppnad mjölk i kylskåpet (som dessutom har gått ut redan) så tänkte jag ställa mig och steka helt galet mycket pannkakor nu. Mums!

jobb(ig) sommar

Jag påbörjade ett jättetråkigt inlägg igår, han skriva typ "jag är jättetrött idag" innan telefonen ringde och jag plötsligt inte alls var särskilt trött längre utan sprudlande glad - jag fick nämligen jobbet. Den glädjen höll i sig enda tills jag gick och la mig, då allt plötsligt brast eftersom jag kom att tänka på allt jag kommer missa.

Jag ska jobba 8 juni till 15 augusti, dvs hela sommaren. Jag kommer alltså inte få uppleva allt det där som jag sett fram emot så mycket, första sommaren med Balder som ett exempel. Jag kommer inte få umgås med honom uppe i stugan tillsammans med släkten, se honom jaga Emil och Hilda och kuta som en dåre över hela tomten och springa ner i vattnet. Jag kommer inte få vara med då han springer över ängen ner till badet vid Kalles stuga, där man går barfota under hela tiden som man är där och badar i det alldeles ljumma vattnet och lägger sig och solar på flotten, eller tar en fisketur runt sjön i den pyttelilla båten och får upp stora abborrar. Jag kommer inte få uppleva något sådant mer än två dagar i sträck. Jag kommer inte få uppleva friheten jag längtat så mycket efter, inte för att jag är särskilt låst nu men just att även de i min närhet inte är borta 10 timmar om dygnet. Det är plötsligt jag som kommer vara låst, och just känslan av allt jag kommer missa gör att tårarna rinner sakta ner för kinderna medan jag skriver det här. Samtidigt är jag i så otroligt stort behov av pengar, men varför kunde det inte vara nu istället?

intervjuuu

Ska kicka igång denna måndag med en arbetsintervju för ett sommarjobb! Balder får leka med pappa och farfar (dvs Kalle och Sivert) under tiden så att han inte blir ledsen, är jag inte en snäll mamma? Hahaha

vår- och garderobslängtan

Även idag lyckades solen titta fram mellan molnen, som nu har försvunnit långt bort i fjärran där de även kan få stanna föralltid. Härligt! Längtar mer än någonsin efter att få slänga undan allt vad vantar, mössor, vinterjackor och stövlar heter och istället få hänga fram skinnjackan, jeansjackan och ställa tillbaka Conversen och alla andra vår- och sommarskor på hyllan.

Samtidigt vill jag även fixa iordning ordentligt nere i mitt rum så att jag får en otroligt efterlängtad garderob - vilket ju faktiskt passar bäst att pyssla med innan solen letar sig fram och smälter bort allt det kalla så att man vill vara ute större delen av dagarna. Ska klicka in mig på IKEAs hemsida nu och försöka få ihop något slags kollage över hur jag vill ha det.

See ya!

sunny wednesday

Det är så otroligt härligt att vakna upp till solsken och klarblå himmel. Har tänkt ta ut busen på en ordentlig långpromenad idag, kanske tillochmed åka lite tåg om det finns något kort här hemma. Har precis slängt iväg ett sms till Linnea för att se ifall hon vill hänga med och nu ska jag bara invänta ett uppvaknande av hunden som ligger och sover i solen på golvet. Ha en bra dag :)

örn örn öööööörn

Har varit ute på en härlig morgonpromenad med Balderbus och i vanlig ordning har han fått sitta och posa snyggt framför kameran (läs: mobilen). Helt plötsligt är det plusgrader och sol vilket gör att både jag och voffi kan gå utan jacka utan att förfrysa. Härligt! Nu kan tillochmed jag erkänna att våren är på väg. När folk sa det för en vecka sen skrattade jag.


Dagen till ära såg vi dessutom en örn som försökte hitta nåt smaskigt att äta på, dock var inte fiskmåsarna lika sugna på att bli uppätna. Ser ni dem? Tråkigt nog är det ju jättesvårt att få till bra fågelbilder...


helg

Har haft en jättemysig, lugn och skön helg tillsammans med Kalle, Balder och lillebror. Vi har lagat massa god mat, haft Jurassic Park-maraton, varit ute i det fina vädret och bakat bullar. Nu kommer dock mamma och pappa hem så jag ska pussa på den sovande vovven lite snabbt innan jag går och säger hej. Vi hörs!

liten blir stor

Idag har min yngsta lillebror David ÄNTLIGEN tagit körkort! Han är nu iväg till Ica för att inhandla godis och annat gott inför den föräldrafria helgen här hemma. När han kommer tillbaka ska vi åka och fixa någon slags lunch för att fira. Wohey!

tillbaka till nian

Kan ju börja med att berätta att tekakorna som jag gjorde förra veckan blev jättebra. Dock blev frukostbrödet som mamma bakade dagen efter mycket godare...

Igår var jag och Linnea ute på en långpromenad och fick då snilleblixten att försöka få ihop gamla högstadiegänget, dvs dem som vi umgicks med mest i vår klass. Det smsades runt till de andra och blev tillslut bestämt att vi skulle fika hemma hos mig. Vid 21 hade alla utom en (som inte kunde) kommit och vi pratade och skrattade i flera timmar. Det var verkligen länge sen jag hade en sådan kväll och jag önskar verkligen att jag hade möjligheten till det lite oftare. Senast vi träffades allihopa samtidigt var nämligen när vi slutade nian, vilket alltså var nästan sex år sen.

Hittade lite bilder från skolavslutningen;












those were the days....