Sunny sunday

Well, det är söndag, 25 grader varmt, inte ett endaste moln på himlen och jag ska väl i vanlig ordning till Boulognerskogen för att stekas. Dock råkade det bli lite för mycket igår, så jag brände mig lite på ryggen, baksidorna av låren samt vaderna, dvs att det i princip enbart blir att sola framsidan idag och att jag därför inte kan ligga där särskilt länge. Frågan är bara vad jag ska roa mig med resten av dagen sen, när det fortfarande är precis lika varmt och tillochmed varmare, när det känns alltför tråkigt att sitta inne.

Just nu önskar jag verkligen att jag var hemma. Hade varit så mysigt att följa med familjen ut till farmor och farfars landställe och fira mors dag med dem. Men icke... Ska bli så skönt att åka hem på tisdag kväll/onsdag. Jag längtar verkligen.

Tråkhelg

Aja... Det blir väl att sitta ensam den här sista helgen...
Känns.... Förjävligt...

Vad är väl en bal på slottet

Dags för baaaaaaaaal på slottet för lillebror + flickvän,
hur fina?!


Nytt på smyckesträdet



Från
cocoo.se.

Jag och lillebror pratar drömmar


Lasagne: Part III

Ja, för vad är väl en god middag,
utan en fantastisk efterrätt?!



Lasagne: Part II

Klart godkänd!
Definitivt ätbar.
Orkar dock inte lägga in en till bild utan resultatet är nog ganska lätt att föreställa sig.
Jag lyckades alltså med mitt livs första lasagne.
Imponerande.
Not.

Lasagne: Part I

Nu har jag för första gången slängt ihop en lasagne,
dock ska den ju vara inne i ugnen en halv evighet
så jag får återkomma med resultatet.



Nån som vill komma hit i helgen?



Jag har förövrigt en kladdkaka i kylen.
Och det är min sista helg i Gävle.

I Fråga Olle

Frågeställare Tobbe: Hej Olle, när jag och min tjej har sex händer det ofta att jag fiser, helt utan att jag märker det. Vad är problemet?
Martin: Joru Tobbe du är slapp i röven det är det som är problemet!

Vänta lite nu...

Kallades det "vänner" sa du?!

Part II

Mitt i all lägenhetspackning satte jag mig vid datorn och skrev ihop en festivalpacklista inför Peace & Love. Allt som fattas nu är sällskap...

Projekt: Packning

Har börjat packa ihop lite småsaker och stuff i lådor som jag har här hemma så att det ska gå så smidigt som möjligt att få med så mycket som möjligt hem nästa helg då mamma och pappa kommer hit med bil och flak. Har inga flyttlådor här för tillfället så det är små IKEA-lådor som gäller, men det är bättre än inget, right? Bara att lägga rakt upp och ner i kartongerna sen. Inga konstigheter.




I'm totally gonna miss this place...

Jag idag



Ytterligare en dag i Boulognerskogen


I'm back

Hallå där!

Eftersom jag har haft en helt underbar helg med min underbaring så har jag inte direkt prioriterat bloggen. Faktiskt inte suttit vid datorn något alls. Vi har istället hittat på en massa bus, som en heldagspicknick under några träd på en liten ö i Boulognern dit man bara kunde komma ut eftersom det var väldigt lågt vatten, med jordgubbar i mängder, grillad kyckling, olika ostar m.m. Vi har också promenerat i regnet, ätit middag på en jättemysig restaurang, varit på bio och bara haft det mysigt här hemma. En drömhelg helt enkelt, men nu är den slut och det är tillbaka till verkligheten som gäller igen vilket gör mig lite ledsen i ögat.

Nu ska jag nog ta en kopp te och lägga mig i sängen och titta på film.


Lillebror vurpar


Glada jag

WOHO! Han kommer idag istället =) MYS!

Meaningless day

Blev inget kärt besök idag, stackarn har gått och blivit sjuk och lämnar mig ensam kvar här, men jag står väl ut. Känns ju lite tråkigt dock. På nåt sätt har jag ändå lyckats få tiden att gå och helt plötsligt är det nästan kväll och jag håller på att fixa havregrynsgröt till middag, sen blir det popcorn och film och sen är dagen slut.

Trött och utslagen

Uscha. Har varit tre ganska jobbiga dagar och nu är jag nästan tröttare än någonsin. Flera gånger idag har jag behövt lägga mig ner och vila en stund eftersom jag knappt ens orkat sitta, så det blir en tidig kväll ikväll. Nu ser jag verkligen fram emot en lugn och härlig långhelg med
världens bästa.




Jag och Åsa igår på Engeltofta

Garderobstädning

Idag tvättade jag, och när jag var klar med tvätten var jag duktig nog att vika ihop allting direkt vilket jag aldrig någonsin brukar göra, men det slutar inte där. Nej, istället bestämde jag mig för att rensa garderoben från de plagg som jag vet att jag inte kommer använda den närmsta månaden, och la dessa i en väska. Därav de relativt få kläderna i den enormt välorganiserade garderoben. I'm such a good girl.


Välkommen hem till mig :)

Hade tänkt visa hur det ser ut hemma hos mig men det går huuuur segt som helst att ladda upp filmen på youtube, så ni får nöja er med några bilder så länge så kommer filmen upp lite senare.

Här är hallen, och i vanlig ordning ligger det reklam innanför dörren.
Spelar ingen roll hur ofta jag slänger skiten.

Dock känns det ju inte direkt nödvändigt att sätta upp en "ej reklam tack"-skylt nu
när jag bara ska bo här i typ två veckor till.......



Från hallen når man alla rum i lägenheten
(dvs köket, vardagsrummet/sovrummet och som bilden nedan visar - badrummet).



I hallen finns även den inbyggda garderoben.



Vidare in till köket...




Och matplatsen.



I skåpet är det färgglatt och fint :)



Oooooooch eftersom det tagit aslång tid att få in alla bilder så
har nu filmen hunnit bli upplagd och klar :)


Taskigheter

Alltså fy vad taskigt. När jag nu tänkte ta en riktig vara-duktig-dag imorgon genom att gå upp tidigt, cykla iväg till badet och träna och därefter tvätta i princip allt jag har, så kollade jag för säkerhetsskull på badets hemsida för att de vilken tid de öppnade, och JUST på måndagar öppnar de inte förrän 12... Övriga vardagar öppnar de liksom halv 7 på morgonen, och på helgerna kl 10, så varför just 12 på måndagar?!

Taskigt. Mycket taskigt.
Då kommer jag ju inte hinna träna imorgon...

Så kan det gå


Jönssonligan på Mallorca

Sickan: Jag är helt värdelös.
Dynamit-Harry: Aa...
Sickan: Sämst på att planera.
Vanheden: Aa...
Sickan: Jag är en nolla.
Dynamit-Harry och Vanheden: Aa...
Sickan: Jag är sämst på precis allting.
Dynamit-Harry: Aa... (får en knuff i sidan av Vanheden) ...eller, nääe...

Tråkfredag

Har varit riktigt kass på bloggfronten idag, trots att jag i prinvip har suttit framför burken hela dagen. Blir lätt så att man inte har något vettigt att skriva när man inte gör nånting. Lär ju alltså inte gå bättre nu men nu vet ni iallafall att jag inte har försvunnit eller så.

Har städat lite av och till inför helgens besök sen jag vaknade imorse. Linnéa, Jessica och nån mer kommer hit och kalasar med mig imorgon, blir nog hur bra som helst. Längtar!

Slipknot - Snuff


Ett överraskande telefonsamtal

Jag sitter här hemma i min ensamhet och kollar på Vänner och är ganska lagom uttråkad efter att knappt ha gjort något på hela dagen (det här med att vara ledig är väldigt jobbigt ibland), när telefonen ringer:

Jag: Hallååååå
Linnéa: Heeej, vad gör du?
Jag: Ingenting... Kollar på vänner...
Linnéa: Jaha, vad ska du göra i helgen?
Jag: Inte ett piss.... (och här kan man nog lägga till en =P -smiley) =P
Linnéa: Okej, vill du ha sällskap?
Jag: Jaaaaa.....
Linnéa: Ska jag komma?!
Jag: JAAAAAAAAAAAAAAA!

...så ja, jag får alltså sällskap i helgen.
Snacka om räddning!

Nautilus

Dagar som denna önskar jag verkligen att jag bodde hemma och hade träningskort på Nautilus. Ja, jag har börjat spara pengar så att jag kan köpa ett när jag flyttar hem. Då hade jag inte behövt bry mig det allra minsta om väder och vind, utan bara behövt snöra på mig skorna och knata iväg till gymmet. Enkelt.

Windy

Fy vad tråkigt. I mina cyklingsplaner glömde jag bort att räkna in vädret. Vaknade för en halvtimme sen och det var helt mulet och blåste massor. Hur kul är det att cykla i konstant motvind?!

Nu börjar det dock spricka upp, så jag väntar på att blåsten lägger sig lite också.

Innesittardag

Snacka om innesittardag.

Just nu har jag lite dåligt samvete att jag inte gjort någonting vettigt alls (förutom att plugga lite) på hela dagen. TVn har varit på i princip hela tiden, och jag har inte varit ute annat än för att handla. Bad bad bad. För att vända det hela till något bättre sitter jag nu och planerar en riktigt ordentlig långpromenad som jag kan gå imorgon. En liten stund funderade jag på att cykla till Skutskär och tillbaka, men vi får se. Måste nog kolla upp exakt hur långt det är först, så att jag inte blir fast i Skutskär sen =P


UPPDATERING

Har nu kollat på hitta.se och det visade sig att det är ca 1,2 mil från mitt hus till Furuvik och 1,7 mil till Skutskär. Räknat i tid skulle det till Furuvik ta 36 minuter att cykla och två timmar att gå, till Skutskär ca 55 minuter att cykla och tre timmar att gå. Tur-retur Gävle - Furuvik/Skutskär skulle det alltså ta ca fyra timmar vs. ca sex timmar att gå, gentemot ca en timme vs. ca två timmar att cykla. Att gå känns alltså ganska struket. Men man kanske skulle ta sig en ordentlig cykeltur?!

När jag ändå var i farten passade jag på att kolla upp att det tar ca en timme och 20 minuter att cykla från Gävle till Rullsand (en jättelång strand mellan Skutskär och Älvkarleby som vi brukar åka till från sommarstugan på somrarna) som jag har sagt att jag ska göra någon gång. Dit är det ca 2,7 mil härifrån.

Till sommarstugan skulle det härifrån ta ca tre timmar att cykla.

På tal om skolan...

...så blev vi förresten godkända på inlämningsuppgiften i Byggtekniken :)

(...och dessutom klarade jag tentan!)

Katching!

Hemma efter en superlång skoldag.

Nya kursen - Fastighetsvärdering B - har dragit igång och jag och Åsa kämpar på med grupparbetet redan nu. Framåt eftermiddagen hade mitt humör sjunkit i botten ordentligt eftersom ingenting gick som jag tyckte att det skulle. Vi gick bort till klassrummet där vår lärare var och frågade om några grejer vi hade problem med, och på vägen tillbaka till datasalen stannade vi till vid en sån där godis/snacks-automat och tyckte synd om oss själva som inte hade några pengar med oss och jag tog missnöjt upp de fyra kronor jag hade i fickan - det billigaste kostade fem... I brist på annat tröck jag på returknappen ifall nån hade stoppat i pengar men inte "beställt" nåt, och ut kommer en femma, katching! Vi hade alltså nio kronor helt plötsligt, men för att få något vettigt behövdes tio. Vi började då krypa runt på golvet för att se om nån hade tappat några ören under automaten, och Åsa hittar en krona. Katching igen! En dubbeltwix rikare går vi sen nöjda bort till datasalen och fortsatte plugga. Som ett litet plus i kanten hittade Åsa ytterligare en krona på vägen tillbaka. Katching, katching, katching!

Förövrigt...

...så hade Simon och Giken mösspåtagning...




...och jag åt glass.



Och jag har nu lagt upp de bilder som togs när jag var hemma.

Bulldrottningen

Jag bakade ju som sagt bullar när jag var hemma


Metallica t-shirten




Nu drar jag ut på Gävles gator och torg


Off I go

Dags att åka tillbaka till Gävle...

Noice - Ut i natten

Så va de fredag igen å veckan hade tagit slut
Vi skulle ut å ha kul, nån gång måste man ut
Där ute i mörkret finns det som får mig att må bra
Där ute känns allting fint, där känner jag att jag e jag

Men varför e det så svårt å säja nej istället för ja
För jag vet ju själv hur det känns att stå där ensam kvar
Jag sa det vill inte jag i alla fall
Å då måste jag ut i natten

Fast man kanske inte vill e de ändå nånting där ute som drar
En dröm om frihet och spänning och att inte bli lämnad ensam kvar
För jag vet ju själv hur det känns för min rastlöshet känner ingen gräns
Å då måste jag ut i natten

Men varför e det så svårt å säja nej istället för ja
För jag vet ju själv hur det känns att stå där ensam kvar
Jag sa det vill inte jag i alla fall
Å då måste jag ut i natten


http://www.youtube.com/watch?v=vtd2Hk9O3Es

Metallica - Nothing Else Matters




Bara för att dem helt enkelt var grymma i måndags.
Awesome.

Fula (!) ovanor

Jag har en ganska ful ovana har jag märkt, nämligen att när jag har på mig de kläderna jag hade idag, dvs strumpbyxor, jeansshorts och ett linne som går ner lite över rumpan så brukar jag ta av mig jeansshortsen när jag går hemma eftersom jag tycker de är ganska obekväma att sitta i - och sen glömma ta på mig dem igen när jag går ut.

Detta hände för första gången i Gävle för ett par veckor sen när jag hade samma sorts kläder på mig och i vanlig ordning hade tagit av mig shortsen när jag kom hem. Jag höll på att städa och skulle gå ut och slänga sopor, så jag drog på mig dojorna och gick ut. Inte förrän jag var ute vid sophuset kom jag på mig själv med att ha glömt klä på mig shortsen igen. Miss. Och ja, folk såg mig.      Samma sak höll på att hända idag, då jag på Kalles uppmaning skulle gå iväg till kiosken och köpa en glass. Jag gick ut i hallen, tog på mig jackan, la ner telefonen i jackfickan, drog fram skorna, knöt dem och skulle precis gå utanför dörren då jag kom på det. Jag hade inte shortsen på mig.

Tråkmåns

Bläää...
Lönt att uppdatera när det ändå inte är nån som kommenterar :P
Och jag som hade kunnat sitta och blogga hela långa dagen om jag hade velat.
Men icke.

Run Forrest, run

Det blev ingen promenad. Jag sprang istället.
Kändes kanske lite skumt dock eftersom jag sprang i kläder avsedda för promenad/vardag, dvs jeansleggings och skinnpaj, men det gick bra ändå. Behövde rensa huvudet lite, men inte blev det bättre för det...

Promenix, javisst

Ska ut och ta en promenad nu.

Tredje inlägget idag.
Kanske rekorddags? =P

Sms från Ina

"Hilda dlömde om Lollo.
- Vi va ute å tittade på låttorna som splang å pipte på malken,
åsså va de massa fåglaj som pippade fö fullt!"


Tokunge! =D


En jobbig morgon

Är uppe extremt tidigt idag. Har faktiskt varit vaken sen Kalle gick till jobbet kvart över sex, och eftersom jag inte kunde somna om så åkte jag hem kvart över sju... Lagom roligt. La mig i sängen igen när jag kom hem för att försöka somna om här, men det gick inte då heller eftersom det känns som att jag har något skräp i ögat så kan knappt blunda med det vänstra :P jobbigt... Har iallafall gjort lite nytta nu, hjälpt Kalle att kolla efter loftsängar och skrivit ut papper om studieuppehåll..........

The day that actually came

Jäklar var många det var som kollade min blogg igår, varför?
Pricken i statistiken är bra mycket högre än den brukar vara, men det är ju bara roligt.
Lite konstigt dock eftersom jag varit skitkass med bilder och sånt på senaste tiden, och det är ju sånt som är kul. Vem vill bara läsa massa text liksom. Hursomhelst.

Idag hade jag faktiskt tänkt lägga in lite bilder, exempelvis på t-shirten man fick igår på Metallicakonserten (!), men när jag gick upp till Davids rum för att lägga in dem där (eftersom han har likadan telefon som jag) så hittade jag inte sladden, så det sket sig. Ni får helt enkelt klara er utan. Och inga bilder tog jag på mig igår heller, men jag såg ändå inge vidare ut.

METALLICA BABY!

WOHO! Sitter här och laddar upp inför Metallicakonserten (SOM SKA BLI AV) ikväll. Har precis kommit ur från duschen och ska nu kila upp och fixa håret. Rufsigt à la Troll får det bli idag, istället för den frisyr jag hade sist (klick), dvs 8 mars, då det blev inställt. Hörs kanske lite senare!

Mama Savior

Har ju glömt berätta att giraffen är räddad.

Bakom detta hjältedåd står ingen annan än mamma, som kände sig tvungen att ingripa innan blomman började utföra del två av sin hemska plan, dvs att stänga in oss allihopa. Den var nämligen - efter två varv runt giraffens hals - på väg igenom fönsterhakarna.

Första maj

Uppe relativt tidigt idag, även om det hade varit vääääldigt skönt att sova länge till. Gårdagen bjöd på grillning, singstar, bussen och lite partajande och avslutades sen med sällskapsspel. Roligt roligt.

Nu sitter jag här och gäspar samtidigt som jag lite halvt försöker hjälpa lillebror att få hans flickvän att äta något så att hon mår lite bättre och kan åka iväg till stugan. Själv blir jag kvar hemma, får se vad som händer.