Still dry

Blä. Jag har inget intressant att skriva om just nu :P
Lova att ni finns kvar när jag är tillbaka?!


Tjugofemte

Unnade mig lite shopping idag. Faktiskt.
Hade tänkt visa bilder men det har hunnit bli lite för mörkt och jag lyckas alltså inte få till nåt schysst ljus, så det får vänta tills imorgon, då jag förövrigt har tänkt ta med mig min kära skolbok och sätta mig på Waynes och plugga i några timmar. Vettigt? Faktiskt.

Pretty in pink

Ja, vad ska man säga.
Så här kan det gå om man ägnar en kvart åt att leka lite på
polyvore.com.


Efter vår kommer vinter....

Tänkte komma igång lite med det här nu igen. Vintern är ju som sagt tillbaka, och man blir ju inte lite bitter. Att solen är framme gör ju förvisso saken liiiite bättre, eftersom det blir helt galet ljust ute och snön kanske smälter bort lite fortare, men det blåser hur mycket som helst. Kallt. Jag drog dock på mig vinterjackan och pallrade mig iväg till Konsum för att hämta ut boken till Byggtekniken som hade kommit, så jag tänkte sätta igång och läsa lite nu.

Handskrivet


Monday

Inte haft så mycket att skriva om de senaste dagarna, om jag nu någonsin har det. Snö igen vilket gör mig tokig och ovillig att lämna min trygga bostad ens för att gå och handla. Har planerat att baka bullar nu i veckan, så det behövs lite ingredienser. Det får nog dock vänta. Ska sätta igång med pluggandet nu, bläää...

Nyss i Let's Dance

David Hellenius till Magnus Samuelsson:
David: "Vem tror du blir mest ledsen ifall du åker ut ikväll, du eller Annika?"
Magnus: "Jag tror att min fru blir mest ledsen, eller möjligtvis han som säljer korv mittemot hotellet."

Och en sak till:
Morgan Alling (efter att ha fått frågan om hur han har förändrats som person efter att han blivit pappa): "Allt blir bättre när man blir pappa, så det råder jag hela svenska folket; gå hem och... gör nåt."


Husets ABC

Idag gjorde jag förutom städningen ytterligare en väldigt bra grej, nämligen beställde boken som vi ska ha i Byggtekniken som börjar snart - Husets ABC. Hoppas den är mer intressant än de andra böckerna vi haft i andra kurser har varit.




Cleaninglady

Kors i taket. Bandit har bara fortsatt spela bra låt efter bra låt, vilket har hållt mig på toppenhumör hela dagen. Mitt glädjetjut när jag pratade med Linnéa i telefon och de plötsligt spelade Creed - Higher behöver vi inte ens tala om. Nu sitter jag här och äter fläskytterfilégryta med pasta samtidigt som jag kollar på Charterhjältar och har det allmänt bra. Städningen är klar, bortsett från några småprylar här och var men det behöver jag inte ta just nu så jag stryker den punkten på listan. Har även passat på att flytta runt lite grejer, så som att byta lamporna i köket och vardagsrummet så att respektive lampa hamnade i det andra rummet. Får se om jag ska ha kvar det så eller inte.

Nä, nu ska jag hämta lite mer mat eftersom det blev så himla gott :)

Bandit 106-3

Alltså shit, det spelas så grymt bra musik på Bandit idag. Har webbradion på medan jag städar, men måste gång på gång avbryta min effektivitet för att pallra mig till datorn och fixa fram varenda låt som spelas på youtube så att jag inte ska glömma bort dem. Sanna som just nu sitter i Banditstudion spelar hur många grymma låtar som helst i rad, och jag rockar snart loss med golvmoppen (vilket kan tyckas onödigt med tanke på att jag faktiskt har en elgitarr) men hey, städar man så städar man!

Hide The Knives - Holy Banner




 Within Temptation - What Have You Done


To do TODAY

Eftersom jag inte gjorde färdigt allt jag skulle göra iförrgår (!) så strök jag allt på den dagens att-göra-lista, och fixar en ny för idag.

¤ Dammsuga hall och kök
¤ Skaka mattor i hall och kök
¤ Tömma sopor

¤ Ta undan reklam
¤ Packa upp resväskor
¤ Vika tvätten
¤ Lägga in alla kläder i garderoben
¤ Skura diskbänken
¤ Skura handfatet på toaletten

¤ Göra rent duschväggarna
¤ Tömma/fylla diskmaskinen
¤ Lägga undan allt småkrafs
¤ Laga handtaget till toan

¤ Diska glasljusstakar



Senast uppdaterad: 16:29

T.G.I.F. ?

Well, så var det dags att ta tag i diskberget igen. Och förvisso en hel del annat som jag ännu inte gjort klart. Suck...
Som tur är så är det iallafall fredag, och det är nog en bra grej. Tror jag.

Undisciplined me

Har inte gjort något vettigt alls idag utan att jag riktigt kan förstå varför, och lägenheten ser om möjligt ännu värre ut nu än vad den gjorde innan jag började min storstädning, bortsett från att golven och kläderna är rena. Skärpning. Imorgon blir det alltså städning för hela slanten igen, så att jag kan känna mig stolt över hur jag bor inför helgen och bara slappna av. Nästa vecka blir det nämligen omställning för att vänja mig vid det nya studietempot, eftersom jag från och med den 30 mars kommer vara i skolan varenda dag, från åtta på morgonen till fyra på eftermiddagen.

I wanna rock, ROCK!

Om det är någon som undrat hur jag såg ut när det var dags för Metallica-konsert den åttonde mars (som dock inte blev av, men vem kan ha missat det?!) så är detta svaret:





Förslag på hur jag kan se ut när det är dags igen den fjärde maj?

David, jag vet redan ditt svar!
Hej
Duff McKagan!

Springdreams

Solen luras idag. Jag gick ut för att ta en vända till affären och trodde att det skulle vara lika varmt igår så som solen sken, men icke picke pö bodde på en ö. Får dock kanske skylla mig själv som trotsade kylan och gick ut i jeans, linne och skinnjacka och alltså skippade både halsduk och mössa, men är det vår så är det! Och ja, jag tycker faktiskt att det ska vara vår nu. Ingen mera snö och kyla, och därmed basta.

Iron Maiden - The Number of the Beast

Inlägg nr 666 till ära lägger jag upp denna låt.



Crashdïet - Falling Rain


What's the rush?

Medan Tony påpekade att jag inte gjort allt på min "To do tomorrow"-lista så kommenterade mamma hur duktig jag hade varit och hoppades att jag hunnit vara ute i solen lite också. Svar: Självklart! Satt och solade på balkongen i två timmar :) Och apropå att jag inte gjorde allt kan jag bara säga: what's the rush? Jag har all tid i världen. Visserligen är det ju bättre ju snarare det blir av, men varför skynda. Jag kan fixa det sista imorgon.

Hottie

Haha, kolla vilken het bild Mulle la upp på mig på sin blogg idag :P
Tagen i augusti -08 på väg till Nävekvarn.


Push it away

Alltså, känns ju lagom kul att ha städdag när det är hur fint väder som helst ute. Tvätten är iallafall igång, men resten kanske man kan skjuta upp till typ ikväll eller imorgon?

To do tomorrow

¤ Tvätta
¤ Dammsuga
¤ Dammtorka hyllor/möbler/golv

¤ Våttorka golven
¤ Tömma/fylla diskmaskinen
¤ Diska det som inte får plats

¤ Skaka mattor
¤ Tömma sopor
¤ Ta undan reklam
¤ Packa upp resväskor
¤ Vika tvätten
¤ Skura handfatet på toaletten



Sa jag att jag skulle städa?

Nu ska det minsann bli ordentligt rent!



Detta inlägg kommer förändras när jag gjort / lagt till något av ovanstående.

Sparzanza - Before my blackened eyes




PÅ LÖRDAG!

Vår?

Tillbaka i Gävle. Det är tio grader varmt ute och solen vågar ibland kika ner emellan molnen, så nu går jag ut. Hörs sen!

På resande fot

Nu är jag på en blixtvisit hemma i Södertälje efter en fartfylld "helg" med Linnéa uppe i Gävle. Riktigt kul har vi haft, men nu bär det av på nya äventyr. Halv tolv står en buss och väntar på mig i Stockholm med destination Helsingborg, beräknad restid sju timmar. Med mig har jag en gigantisk väska (helt enkelt eftersom jag inte visste vad jag skulle ha med mig), Coca-Cola, Sombreros, Yoggi Jalla, Mjölkchoklad samt det allra viktigaste (och veckans absoluta måste): Redbull. Wohey.

Partey




Här är jag och Linnéa just nu, taggade inför kvällens bravader.
Sitter just nu bara och väntar in grabbarna som förväntas komma om en liten stund.

Hörs imorgon!

Grattis vitamin!

Det är tisdag, och jag ska alldeles strax sätta mig på ett tåg till Gävle tillsammans med Linnéa som följer med mig upp ett par dagar! Ska bli så otroligt roligt. Måste även passa på att säga grattis till världens bästa kusin om fyller 20 år idag!

Monday bloody monday

Hemma efter att ha ätit lunch samt gått några ärenden på stan tillsammans med Linnéa och Milla. Nu är det tänkt att jag ska börja plocka ihop mina grejer så att allt är klart tills imorgon, men först ska jag nog sätta mig och spela lite Guitar Hero ett tag. Var alldeles för länge sen. Tänk vad kul om jag hade kunnat kidnappa playstationet, Singstar och Guitar Hero för nån månad eller så, inte för att jag skulle få mycket annat gjort under den tiden, men ack så roligt.

The day that never came

Morgonen efter en Metallicakonsert är allt sämst eftersom allt man gått och väntat på är över, men morgonen efter en Metallicakonsert som blev inställd kan jag lova att allt är ännu värre...


Skitdag...

Blev inget Metallica... Vi var där, vi väntade och vi väntade, och tillslut kom de ut på scenen - alla utom James - och berättade hur GRYM konserten var igår, bästa i Europa på flera år... MEN, idag blev det inställt p.g.a. sjukdom. Suck... Ny konsert i maj förhoppningsvis...


Dagens planer.....


Never ever have I ever felt so low

Hemma igen. Suttit hos Anna och pratat av mig i ett par timmar, riktigt skönt. Dock har jag ju inte fått ur mig allt jag behöver få ur, eftersom det inte spelar nån roll hur mycket min mun glappar så länge det inte är till den personen som behöver få höra det jag har att säga. Inte för sin egen skull, utan för min. Gjorde ett litet försök nu under kvällen, vilket dock misslyckades totalt och slutade i ignorering från hans sida. Som vanligt ska allt spelas med hans regler och på hans villkor, vilket jag är helt galet trött på. Aldrig mer.

Nu, sova.
Imorgon, METALLICA!


Män som hatar kvinnor

Hemma från bion, grymt bra film faktiskt.
Pratade precis med lillebror om filmgenrer, och även om vi båda egentligen föredrar komedier så fick vi oss en funderare båda två. Ingen av oss har något ont att säga om filmen, ingen av oss kan hundraprocentigt säga att ingenting slår en riktigt bra komedi. Och vi båda älskar den känslan. Känslan av att känna sig så otroligt nöjd när man kommer ut från biosalongen. Känslan av hur skönt det är att sitta helt tysta i baksätet i bilen på väg hem för att bara ta in alla intryck. Känslan av att få koppla bort allt annat för några timmar. Bara vara.

Movienight

Well... Det verkar onekligen så att jag inte har mycket att komma med idag. Allt står stilla, det är bara hjärnan som går på högvarv. Blir iallafall bio ikväll, alltid något. Jag, David, mamma och pappa ska upp till Heron och se Män som hatar kvinnor, hoppas verkligen att den är bra. Så nu ska jag väl i princip börja göra mig i ordning.

Ribs

Efter att ha legat vaken i två timmar med Davids lilla minidator som sällskap har jag upptäckt att jag har ont i revbenen, på båda sidorna. Skitskumt tycker jag, eftersom jag inte gjort något som kan ha skadat dem på något sätt. Får hoppas på att det går över under dagen, men om det inte gör det så gör det ju iallafall inte jätteont så det är väl egentligen skit samma. Aja....


I'm madly in anger with you

Detta inlägg är lösenordsskyddat.


Body Flow

Helt galet trött nu, och höll på att somna flera gånger under behandlingen som jag fick på Skogshöjd, vilket kanske är lite konstigt med tanke på att den skulle ge energi?

Detta var hursomhelst behandlingen som jag valde:

Body Flow

Behandlingen fyller kroppen med energi, stimulerar mikrocirkulationen och har en stärkande och dränerande effekt. I behandlingen ingår: peeling, helkroppsmassage med aromatiskt balsam, kroppsmask, skalpmassage samt avslutande creme.


Hur härligt som helst och jättetrevlig personal :) kul att umgås lite med mamma på tu man hand också, det händer inte så ofta.

Nu ska jag nog bege mig till sängen...

So typically you

Hemma från stan och snart bär det iväg till Skogshöjd.
Verkar lite som att planerna för kvällen blivit ändrade, ovanligt :P
Hej jag är ironisk.

Oh it's friday, I'm (not) in love

Sovit jätteoroligt inatt och vaknat säkert tio gånger. Vid två inatt gick jag upp och tog ur batteriet ur en bärbar telefon som låg och pep trots att den satt i laddaren. Skapligt irriterande. Nu håller jag på att göra mig i ordning för att senare träffa Linnéa på stan :) därefter blir det som sagt SPA med mor min i några timmar och sen en sväng förbi Karl. Blir nog bra.

Imorgon röstar jag för en hemmakväll med la familia!

Bilåkande

Varit ute och cruisat lite med lillebror ett tag och spanat in de nerbrunna mataffärerna. Vissa mer förstörda än andra kan man ju lugnt säga. Vi vred upp volymen på radion och sjöng med till varenda låt som spelades på Bandit och bara njöt av att egentligen inte vara på väg någonstans utan bara körde. Såna tillfällen hade jag gärna haft fler av...

T-språket

Tet tar ten tång ten titen tojke tom tette Tatid tom tastade ten toll tupp ti taket tå tatt ten tamnade tå ten tylla töver tonom tå tatt ten tavla tamlade ter tå tonom tå tatt tan tick tett tår tom törjade töda! Tipp tapp tut tå tar tenna taga tut.

Översättning:
Det var en gång en liten pojke som hette David som kastade en boll upp i taket så att den hamnade på en hylla över honom så att en tavla ramlade ner på honom så att han fick ett sår som började blöda! Snipp snapp snut så var denna saga slut.



Tuvtoss!

Solero Berry Berry

Hemma i Tälje. Blev några timmar i Stockholm med bland annat svindyr kebab. David köpte ett par jeans och två tröjor medan jag nöjde mig med ett par leggings och en tunika för nästan inga pengar alls. Medan vi väntade på att tåget skulle komma gick vi in på Pressbyrån och köpte oss varsin glass, årets första. Testade varsin nyhet, David Nogger Mint och jag en Solero Berry Berry, både väldigt goda :) Nu sitter vi här bredvid varandra vid varsin dator, jag bloggar och David spelar upp massa youtubegrejer. Bland annat denna gamla godingen:



Thursday doesn't even start

Sitter här framför datorn med en kopp te och två rostade mackor nu, som alla andra morgnar. Skillnaden är väl att jag idag har gått upp galet tidigt för att hinna med ett tidigt tåg hem, med stopp i Stockholm för att träffa lillebror :) Helgen i övrigt kommer bli så himla härlig. På fredag ska jag träffa Linnéa på dagen, och senare på kvällen ska mamma och jag till Skogshöjds SPA :) Lördagen vet jag inte mycket om men något lär det ju bli, och sen på söndagskvällen ska jag se METALLICA i Globen :)

AWESOME!

Förövrigt bokade jag biljetter till Helsingborg igår, 13-16 mars är jag där :)

Metallica - The Unforgiven II

För att konserten närmar sig med stormsteg...
4 dagar kvar!



Sick and tired I stand alone

Jag orkar inte längre gå runt och vara arg och deppig hela tiden...


Webkamera införskaffad

Jaha, så var man med webkamera. Installerad och klar är den.
Nu ska jag bara fixa skype om det inte sabbar mitt internet igen, annars får msn duga.


Nick Pitera - A whole new world


I want to get away, I wanna fly away

Försöker hitta några billiga tåg-/buss-/flygbiljetter tur-retur Gävle/Stockholm-Helsingborg men det är ju inte direkt det allra lättaste. Min favoritkusin fyller 20 nästa vecka och jag vill så gärna åka ner och gratta henne. Det billigaste jag hittat hittills går på ca 1 500 kr och det är inte direkt vad jag anser vara billigt för en helg. Vad skulle det kosta att bila? Måttligt tråkigt att köra ner själv kanske men ack så skönt med lite (läs: alldeles för mycket) tid för mig själv. Massor med musik som jag tycker om, och ingen som klagar. Mina saker som jag får sprida ut hur jag vill, utan att någon säger att jag minsann borde hålla ordning bättre. Bara mig själv.

Life isn't always about what you see

Har blivit lite halvt övertalad att lägga några slantar på en webkamera och ja, det kan ju faktiskt vara ganska kul. Så kan man skype:a lite med familjen där hemma och sånt där :)

Vad säger ni, mor och far? Låter det som en bra idé?

Fingertoppskänsla

Ibland överträffar jag verkligen mig själv.

Maten blev hur god som helst.

I like to move it move it

Hemma från badet. Riktigt skönt att simma av sig lite, även om det blev mer lek än träning. Kul var det iallafall och jag borde verkligen gå dit oftare, även om badet i sig är väldigt tråkigt. En sväng förbi stan på hemvägen för att handla ingredienser till kvällens middag, blir någon slags fläskytterfilépasta eller vad man nu ska kalla det. Vet dock inte riktigt när jag ska börja laga maten, har inte ätit något alls sen frukost men vill inte behöva äta två gånger ikväll. Får nog vänta med det några minuter.

My Redeemer Lives - Team Hoyt

En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?"
Pappan svarar: "ja" och de springer sin första maraton tillsammans. 

En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maraton med mig?"
och pappan svarar igen "ja, min son".

En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?"
(4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)

Och pappan svarar igen "Ja"...


Tuesday wednesday break my heart

Det är fem grader varmt ute och jag såg framför mig en härlig vårdag då all snö smälter bort och man plötsligt kan gå på trottoarerna igen utan att halka sönder sig. Jag vaknade för en halvtimme sen till klarblå himmel och strålande solsken, som nu har utbytts till moln, moln, moln och några få inslag av blått... Det blir hursomhelst skinnjackan som får följa med mig ut, för idag ska jag FAKTISKT gå och simma. På riktigt.

Monday you can fall apart

Äntligen kunde jag sova ut. 12 timmar, och strax efter klockan 11 tvingade jag mig upp ur sängen. Hade helt galet ont i magen på ena sidan och jag kan verkligen inte förstå varför. Och som alltid när jag får väldigt ont i magen så tror jag att det är blindtarmen som jag gärna skulle vilja bli av med. Annars är jag inte särskilt hypokondrisk av mig.

Happ. Man kanske skulle göra lite nytta idag, kanske gå och träna eller nåt. Kan inte minnas sist jag gjorde det.

Jag idag :)



Haha, "dagens outfit" :P
Hade ju förvisso skor på mig också, och den som inte förstår att jag har håret
uppsatt kan ju kolla i spegeln bakom där min fina tofs syns grymt bra :P

Nytt kontrakt

Isabelle var här idag för att skriva nytt hyreskontrakt. Riktigt snoffsiga papper har dem där nissarna lyckats få till, man undrar dock vad det har för nytta? Well, upp till dem. När vi var klara och hade småpratat lite gick jag en vända på stan. Provade lite grejer men det var inget som var hundraprocentigt, så jag gick hem tomhänt. Lika bra det. Eller jag fick förvisso med mig en matkasse hem, men det räknas inte. När jag kom hem igår fanns det typ femton grejer i mitt kylskåp, och inget av det var något man åt rakt av. Nu finns det iallafall ost. Alltid något.

När söndagsmorgon i ensamhet blir till guldläge

Vaknade strax före åtta efter ett försök att sova ut ordentligt efter den intensiva veckan i Tänndalen. Låg och läste i två timmar tills jag tillslut gick upp och efter en snabb blick ut genom fönstret insåg att jag faktiskt trivs här. Själv. Hann tänka den tanken i ungefär två sekunder innan det slog mig att det kunde vara ännu bättre. Om jag bodde i Södertälje så att jag titt som tätt kunde få besök av de som faktiskt betyder mycket för mig istället för de som jag halvt om halvt tvingas umgås med. No offence.