Still here

Hmm nu har jag absolut ingenting att göra så jag bara sitter och gör precis ingenting, haha, lyckat.
Tiden har gått jättesakta hela dagen (trots att jag gick upp ganska sent) vilket känns lite sådär halv-segt (helsegt). Men vad ska man göra åt saken? Det är bara att bita ihop.

Nu har Emil och Hilda somnat och det blir nog antagligen lite myskväll snart framför tvn. Fast de andra ska iofs basta så det dröjer väl ändå. Blir nog inte någon alltför sen kväll ändå, i och med att vi ska upp tidigt och åka hem imorgon.

Hjälp, nu togs allt snacks fram. Det är dillchips, ostbågar, salta pinnar, jordnötter, ännu mera ostbågar (dessa var dock estrella, de andra var OLW), nachos.... Hmm, fanns det inte mer? Jag tyckte jag såg ett paket After Eight i skafferiet, men jag kanske såg i syne :) Nej, det gjorde jag faktiskt inte, men det verkar inte bli framdukat. Fast det behövs nog inte ändå, haha. Oj, nu kom det fram ännu mera jordnötter också. Synd att det var just dem vi hade så väldigt mycket av (förutom ostbågarna), för jordnötter låtsas jag nämligen vara allergisk mot, eftersom det är så väldigt äckligt. Men men :)

Nu ska jag nog ta och "slita" mig ifrån datorn och hugga in, även om de andra har planerat att hoppa in i bastun nu. Skulle vara kul att se dem springa ner till vattnet och ta ett dopp också, men så kul får jag nog inte ha :) Jag skulle iallafall bli väldigt förvånad, även om jag skulle kunna tänka mig mamma och Ina göra en sådan sak.

Ciao!

I stugan

Nu sitter jag i stugan och leker lite med Hilda :) Hon och jag har precis ätit banan då de andra var ute i skogen och letade svamp. Vi hade så roligt så :) Men nu är alla tillbaka så nu ska jag se till att fortsätta med matten. Först måste jag bara skriva av mig lite.

Igår var jag och fikade med Moa och vi hade såååå trevligt :) Hittade dessutom en väska som jag gladeligen köpte efter flera månaders letande. Köpte också en blomma till Moas mamma som fyllde år :)
Och ojojoj vilka lägenheter och hus det finns egentligen. Vi kollade lite i Magasinet och som vanligt hittade vi hur mycket som helst. Drömma kan man ju!

Men men, nu hinner jag nog inte skriva så mycket mer, kanske kommer lite senare :) Måste försöka ta tag i matten, men det är inte så enkelt när man inte förstår :( Men ändå. I'll be back :)

Oh noooooo!

Tanken slog mig precis att vi har matteprov nästa vecka, och att jag inte kan NÅNTING! Fan också!
Alltså kommer hela denna helgen (och måndag+tisdag) gå åt till att PLUGGA på skitgrejer som jag inte ens förstår :( Så om någon tycker synd om mig och känner för att hjälpa mig så är den personen varmt välkommen.. Försökte få lite hjälp med något tal av några treor för nån vecka sen, men de kunde inte, haha. Lyckat. Men det är dumt, för då kan inte Jonas hjälpa mig som han hade lovat. Buuu. Men han kommer nog behöva göra ett nytt försök.

Idag hade vi naturkunskapsprov som gick sådär. När jag fick pappret så kände jag plötsligt att jag inte kunde något, och det var väl sisådär en fem-sex grejer jag inte svarade på. Eller det kanske inte var just så många, men ändå. Usch. Tänk om jag svarade fel på allting, men förhoppningsvis inte. Jag hoppas att det gick bra.

Bilden idag var rätt seg, jag satt och klippte ut dataskrivna meningar ur en "Vi i Villa"-tidning och letade upp röda ytor. Resultatet ska så småningom bli ett självporträtt, ha. Men sen fick vi iallafall sluta 10 minuter tidigare så idag slutade jag 5 och inte 10 över 5 som vi brukar :P weeee. Då gick jag hem och började med maten. Som vanligt blev det kyckling som pappa vänligt påpekade när han kom hem. Jag gav då det fina argumentet att jag iallafall gör OLIKA sorters kycklingrätter. Och nu är jag lite rädd för att skriva fortsättningen på det jag tänkte skriva för risken finns att han läser det (han hittade länken idag). Men iallafall, han gör faktiskt lasagne varje måndag så han ska nog inte "klaga" på att jag gör kyckling :) Efter det iallafall så övningskörde jag till Moraberg och köpte mig ett par nya gympaskor. Sen åkte vi och handlade lite (observera lite) innan vi åkte till Täljehallen och hämtade David, men medan han duschade och så så passade jag på att öva lite på att backa runt på parkeringen och parkera och sånt :) Det gick nog ganska bra tror jag. Eller hoppas :) Sen åkte vi hem igen och jag kollade lite på Vänner innan jag plötsligt kom på att jag skulle baka till fredagsföretagsfikan ;) Men vi hade slut på vaniljsocker så jag kunde inte göra drömtårtan som jag hade planerat att göra så det fick bli brownies istället som jag inte ens tycker om. Men ändå.

Företaget börjar nu förresten rulla igång på allvar (kändes iallafall så de sista minutrarna av tisdagslektionen efter att vi hade fått lite bra tips från officiella rådgivare Magnus och vår (inofficiella?)  rådgivare Johannes :) Haha. Nästa vecka ska vi träffa Magnus för första gången och ska då berätta hela vår idé för honom :) Roligt roligt. Hoppas han gillar det han får höra (och se). Hur som helst, jag ska inte avslöja våra storslagna planer nu ;)

Nu ska jag nog snart ta och sova, it's gonna be a long day tomorrow och jag ska köra 20 mil så jag tror jag behöver lite vila innan :) På söndag ska jag förresten köra inne i Stockholm också vilket ska bli mycket roligt, det var länge sen :)

Förresten så ser jag fram emot att fika och shoppa med
Moa imorgon :) Det måste vi nästan göra till en tradition varje fredag :)

27 september

första gången
Den första sommaren, och det första jag såg av dig, för 6 år sedan.
Vilken sommar det blev, med en massa roliga saker.

   

Jag vet att jag borde. Men jag kommer helt enkelt inte för mig.. Eller "borde" kanske man inte heller ska kalla det. Jag har faktiskt ingen aning om vad man ska kalla det. Enough.
Mamma kom hem ovanligt tidigt (kändes det som), men den här dagen (och några andra dagar) är just en sådan dag som jag förstår henne. För jag tänker likadant. Det här är en sådan dag då man mest går runt och tänker på vad som kunde ha varit. Det som kunde ha funnits. Det man kunde ha gjort. En sådan dag. Förstår du vad jag menar? Det som är så pass speciellt med den här dagen är att det är den 27 september. Den 27 september. Idag hade det varit din 17-års dag. Eller nej förresten, det är din 17-års dag.

Grattis på födelsedagen, Kristin!

Och återigen, jag vet att jag borde.
Jag vet att jag borde följt med mamma till kyrkogården idag.
Jag vet att hon inte ville åka dit själv.
Och jag vet att jag inte kommer vilja gå dit själv.
Men, jag kunde helt enkelt inte.
Ibland kan man, men ibland inte.


oaxen
Vi i "värsta Grekland" (Oaxen) för fem-sex år sedan. Those were the good times.

Jag älskar dig, Kristin Ida Sofia Aasa
Vi ses i Nangijala.

Looking back

    

Kom igår att tänka på kvällen hos Moa den 3 juni.. Jag saknar den kvällen.. Allt var bra och alla var på topp. Vi var på topp. Trodde jag. Men tydligen inte. Hur som helst. Vi måste fixa en ny kväll snart, Darling. En puddingkväll var länge sen. Alltför länge sen. Och likaså en filmkväll. Och Valvet. Och bio. Och allt vi brukade göra som alltid var så roligt. Saker och ting börjar ordna upp sig, och jag är så glad att vi lyckats hitta tillbaka till varandra. Det är konstigt att det ens kunde bli som det blev. Vi är underliga filurer, du och jag. Men ack så bra vi är tillsammans :) Hihi.



Hmm, imorgon får jag min löööön. Weeee. Då måste jag shoppa, och Moa är då mitt smakråd :) (fast jag tror hon kommer hitta mer än jag kommer göra). Men vi måste iallafall avsätta en dag åt detta :) Det jag hittills har tänkt på som jag vill köpa är:

+ En ny jacka (om jag inte hittar min gamla som dock inte är så gammal)
+ Ett par stövlar.
+ Ett par svarta, söta skor.
+ En höstig klänning.
+ Tights.
+ Ett halsband eller två.
+ Örhängen.
+ Ett par byxor.
+ Några tröjor.

Det jag dock har kommit fram till är att mina pengar ej kommer räcka :( Nicht gut. Very nicht gut.

Men men, det får väl bli som det blir iallafall. Nu måste jag fortsätta plugga för vi har naturkunskapsprov på torsdag. Och dessutom engelskaprov imorgon men det är en annan historia (som visserligen kommer gå sämst, och förresten så kommer naturkunskapen också göra det, fan också).


And everybody hurts, sometime

...och ja jag saknar dig. Alot.

Yesterday, all my troubles seemed so far away

Yes, gårdagen var trevlig. Till en början så gjorde jag ingenting, sen gjorde jag ingenting, och sen, sen gjorde jag heller ingnting. Förutom klockan 5 (17) då jag började pallra mig till tåget för att träffa Micke och Martin eftersom vi skulle till Heron och gå på bio :) Så, vi åkte dit, fixade biljetter (till Thank you for smoking) och åkte sen uppåt för att äta lite :) Kinamat blev det för min och Martins del, och gamla hederliga donken för Micke :) haha.. Efter det så gick vi till arkadhallen och spelade lite (eller inte jag för jag kollade bara på, förutom air-hockeyn som jag fullständigt krossade på ;) kan vi ju hoppas iallafall). Sen gick vi ut och tog lite luft innan vi gick till Willys för att handla lite godis till bion. Micke började hålla på lite och skulle visa sina gulliga skills, vilket ledde till att en tjej hade god lust att sparka honom i häcken, men hon vågade inte riktigt. Micke märkte dock inte detta utan var nära att sparka henne i ansiktet i stället, haha! Ojoj, vilken uppvisning. Jag och Martin skrattade halvt ihjäl oss och drog med Micke till andra sidan av godiset. Moahaha! Hade varit värt att filma, men inte tänkte jag på det just då. Hur som helst, sen pallrade vi oss uppåt mot bion och satte oss tillrätta på rad 12. Vi satt tysta och snälla hela filmen (och lite till efteråt när alla andra hade gått) innan vi gick ut till bussen för att åka hem. Martin och Micke fick nåt ryck i hissen på väg ner och sen vägrade dörrarna att öppna sig. Men vi kom så småningom ut iallafall. Bussen kom efter ett tag, och en tjej som "druckit tre martini så jag är heeelt körd" (som hon själv uttryckte det) ramlade. Roligt roligt. Hmm, sen då? Vi åkte buss. Och åkte buss. Och helt plötsligt hade vi inte en aning om vart vi skulle gå av. Så vi kollade lite snabbt, och hade sedan turen att busshållsplatsen vi skulle av på var den som kom precis efter :) Vadå timing? Hade vi kollat en minut senare så hade vi ju missat att gå av och då också missat tåget hem. Men vi hann, och tåget var relativt proppfyllt. Synd för oss som fick stå, men som tur var skulle vi ju (åtminstone jag) bara åka 4 stationer. Sen kom jag då hem, var uppe ett tag, och gick sen och la mig..

Idag har jag tränat ett tag, sen tog jag mig hemåt och nu ska jag lägga mig på studsmattan och sooooola och plugga :)

Have a nice day folks!

Yesterday, all my troubles seemed so far away, now it looks as though they're here to stay,
Oh, I believe in yesterday.
Suddenly, I'm not half the man I used to be, there's a shadow hanging over me,
Oh, yesterday came suddenly.
Why she had to go I don't know, she wouldn't say.
I said, something wrong, now I long for yesterday.
Yesterday, love was such an easy game to play, now I need a place to hide away,
Oh, I believe in yesterday.

Töönt

Yes, jag är numera officiellt en råtönt.. Vet ni vad jag gjort hela dagen? Jo, istället för att ha varit i skolan (jag är förvisso sjuk, men ändå) så har jag suttit och spelar roller coaster tycoon från 8-13.30.. Haha.. Damn.. Men det är faktiskt roligt, jag klarade två banor innan jag tröttnade :P Haha.. Efter det så kollade jag lite på vänner, sen sjunde himlen, och sen gjorde jag ingenting ett tag innan jag gick tillbaka till tvn och kollade på sabrina, cityakuten, that 70's show och återigen vänner. Som grädde på moset som piggade upp mig en aning så visade Moa mig en jättefin lägenhet. Snart kanske spanandet  börjar på riktigt, den tanken slog mig faktiskt idag. Och faktum är att jag inte längre log då, jag blev livrädd. Liksom, en egen lägenhet. Ens eget ansvar. Hjälp. Hyran måste betalas varje månad, golven måste dammsugas, disken måste diskas, maten måste handlas (vilket förvisso är roligt men ändå). Allt detta kräver alltså att man har ett bra jobb som man kan tjäna tillräckligt mycket pengar på (och trivs med) för att överhuvudtaget kunna köpa lägenheten och maten från första början. Och jag vill inte jobba. Om jag inte hittar något riktigt riktigt jätteroligt det vill säga, som man verkligen, verkligen trivs med. Förtillfället så hoppas jag bara på att våran superbraiga UF-idé ska fungera som vi hoppas och att vi tjänar bra med pengar på det i slutändan ;) Haha.. Men UF är riktigt roligt, så pengarna spelar väl egentligen ingen roll, det är ju upplevelsen och erfarenheterna man får som betyder något. Anyway.


Vet ni förresten hur många göteborgare det bor i Tyskland?
- Gööörmany. [Germany] -

Fan vad sämst jag är...

Ett ögonblick, jag räknar myggbett

Trettiofem.... Trettiosex.... Trettiosju.... Trettioåtta.... Trettionio.... FÖRTIO myggbett! (Som jag hittills har hittat!) Det är helt sanslöst. Jag som trodde att alla myggen hade gått och lagt sig, men tydligen inte :) Var på middag hos min farmor och farfar, och hade för skojs skull planerat ett sista dopp här i Mälaren.. Dock var det inte så varmt i vattnet och det såg allmänt läskigt ut, så jag får spara mitt sista dopp till, ja, när kan det bli, maj? :P Men hur som helst... Ett litet tips till er alla där ute; använd inte shorts kvällstid! Åtminstone inte nowadays, haha! Hmm, om man nu bortser från alla myggor (som har kretsat runt mig hela dagen i och med att det kliar så förbannat mycket överallt) så har dagen inte varit så bra den heller :P Eller egentligen var den väl helt okej, men att gå i skolan till 17:10 är inte direkt någon favorit. Hade bild sista timmen, och min målning var rent ut sagt sämst. Alltså ingen bra avslutning på dagen... Sen gick jag hem och påbörjade dagens matlagning. Kyckling med ris blev det idag, med lite 'hemliga' ingredienser såsom ägg och ingefära :P Haha.. Efter det har jag ingen aning om vad jag gjorde.. Eller jo just det, jag anmälde mig till högskoleprovet idag. Kan ju kanske vara bra med lite övning. Men nu är det nog dags att sova :) Det är ju trots allt en dag imorgon också.. Have a good night's sleep :)
Ciao!