Sista januari

Jag var faktiskt förbaskat duktig igår. Inte nog med att jag städade, jag städade dessutom ordentligt. Plockade undan massa saker, bäddade rent i sängen, dammsög, dammtorkade... You name it. Utöver det så lagade jag mat, kollade på nyaste One Tree Hill-avsnittet med lillebror, kollade på Room Service, hämtade ut ett paket, köpte godis, hämtade Kalle vid badet, skjutsade Viktor till stationen, plockade upp mamma och kollade på American History X för andra gången. Försökte mig på det där med att somna i soffan, jag låg ju trots allt så himla bekvämt med huvudet i Kalles knä, men icke... Kroppen var helt slut, ögonen ville inget annat än att stängas, men förövrigt var jag hur pigg som helst. Hur går det ihop?

Städning: Del 2

Städningen gick som befarat i söndags. Efter att jag plockat in rena kläder i garderoben fastnade jag med skolkatalogerna som ligger i en hög på golvet bredvid mig. Detta innebär att det nu är dags för nya tag, eftersom jag väntar finbesök framåt kvällen =)

Förövrigt så är det inte ens tre veckor kvar nu. Hjälp.

Låt mig vara frisk nån gång

Tog imorse mod till mig och ringde till TelgeAkuten och fick en tid vid halv 11. Besöket var snabbt avklarat och mina misstankar var sanna - urinvägsinfektion. Woho. Så nu är det en veckas penicillin-kur som gäller. Å vad jag älskar att gå till doktorn.

Projekt: Städning

Eftersom mitt rum är en totalkatastrof har jag nu, efter tre filmer, bestämt mig för att det får vara nog. Alla rena kläder är instoppade i garderoben (som någon dag nu framöver ska rensas - och då menar jag inte ifrån kläder, utan från prylar), och jag ska nu lägga alla smutsiga i tvätten och börja plocka undan småsaker. Jag och städning är dock inte världens bästa kombination, utan jag kommer allt som oftast istället på nya idéer för rummets utseende och andra saker som ska göras, om jag nu inte har turen att fastna halvvägs med att gå igenom någon nostalgigrej som jag helt enkelt inte kan göra mig av med.

Jag måste fixa en lampa till ena fönstret, det får bli projekt två (eftersom städningen är projekt ett) och mitt mål för Ikeatrippen. (Jul)stjärnan hänger nämligen fortfarande kvar på sin plats, däremot har jag kompromissat och inte tänt den på 1-2 veckor, så den syns inte så mycket. Men det jag nu kommit på är att jag ändå vill ha kvar den på något sätt, och inte bara lägga undan den någonstans och glömma bort den till nästa jul. Så nu har jag planer på att hänga in den i garderoben, haha. Det vore faktiskt ganska mysigt. Tycker jag. Men eftersom jag har på tok för mycket prylar i garderoben så går det inte att genomföra förtillfället. Det blir alltså projekt tre.

Återgå.

No no no

Fan, jag tror jag åkt på en urinvägsinfektion.......... Fan, fan fan.... Jag som hatar att gå till doktorn.... Får väl ta och bädda ner mig i sängen igen med tredje filmen för dagen.... Eller om man kanske skulle spara det tills ikväll... Hmm...... Beslutsångest......

Buddy Holly

image116

Heartbeats

För första gången någonsin har jag varit på Ikea två dagar i rad. De har väldigt många nya saker som är väldigt roliga att titta på (vill ha vill ha vill ha), så ytterligare ett besök är inplanerat i början av veckan som kommer då Kalleponken ska kolla på en fåtölj =) I torsdags var jag där med en som jag ska hjälpa med lite inredningsförslag, och vi kom nog en bit på vägen faktiskt. Lite segt var det dock att bara gå runt och titta utan att ha något speciellt mål. I fredags däremot åkte jag dit med mamma istället och då var det handla som stod på schemat. Päronen håller på att göra om i sitt sovrum och jag får bestämma så mycket jag vill =) Så vi hittade massa grejer som passar finfint in. Roligt!

Igår blev det Olearys och halva stan var väl där ungefär. I och med att jag körde eftersom det annars skulle ta så galet lång tid att komma ner så blev det alkoholfritt, och därför har jag nu utlovat två löften om att jag inte ska köra nästa gång... Viktor har sagt att han står för drinkarna den gången, men det krävs nog endel påminnelser för den saken.

Somnade sen bredvid världens mest underbara och drömde en jättemysig dröm =) imorse badade vi, och mor och far tyckte att vi lät som när mina småkusiner badade med tanke på alla skratt och plask, och självklart var även Blurp med =D

Senare idag vankas det kalas, inte bara på ett utan på två håll. Men ska nog se till att hinna med båda =)



Jag älskar dig.


Back to normal

Förlåt, jag ljög. Jag har faktiskt fem uppdrag =) Råkade glömma bort ett av dem, det som ligger närmast i tid tillochmed - nämligen på torsdag. Ikea, here I come!

Ska försöka övertala mamma att fixa mitt hår nu i veckan. Vill ha tillbaka mitt gamla blonda nu faktiskt. Eller det har jag egentligen velat ett tag men mor och far tyckte jag kunde ha brunt ett tag till, eftersom jag trots allt färgade det två gånger.

A fire inside

Mitt brinnande intresse för att inreda bränner mer än vanligt just nu, och självklart för att jag måste göra något "viktigare" - dvs plugga matte. Men jag har iallafall fyra stycken inredningsuppdrag "inbokade", så snart får min kreativa sida komma fram igen =D

Så var det måndag igen

Har varit en ganska skön helg. Kanske något långtråkig till en början på fredagen, då jag inte hade något särskilt att göra. Men jag och brorsorna samlades i Davids rum och spelade sönder SMK, haha. Jag dansade tillochmed, jättefint om jag får säga det själv vilket jag kanske inte får, och David filmade. Grymt. Sen bröt jag min jättenyttiga vecka (jag har varken ätit kolhydrater eller socker och som ett plus i kanten har jag tränat iallafall tre gånger - ja, det har gett resultat) och "firade" med lite lite chips och cola. Så gott.

Sen blev det lördag, och bowling stod på schemat frampå eftermiddagen. Innan dess kom
Anna förbi och vi jobbade med vår marknadsundersökningsrapport, som faktiskt blev i princip helt klar. När klockan väl blev tillräckligt mycket åkte jag och hämtade bowlingsällskapet. Efter en timme och 3-4 serier hade jag vunnit. Stort. Haha. Kul var det iallafall, även om Kalle kanske blev lite tjurig =)

Efter att jag varit hemma och ätit åkte jag till Jocke och kollade på film med bowlingsällskapet. Jag och Kalle åkte sen hem till mig och kollade på NileCity tills vi somnade.

Söndag, och jag och Kalle tog en riktig långpromenad i solskenet =) vi hoppade sönder isen på varenda "vattenpöl" under hela vägen, så det gick inte så fort, men vad spelar det för roll när man har roligt? Senare på eftermiddagen efter världens bästa lunch (dock ingen nyttig sådan) var vi på Täljerevyn.

Måndag igen, och jag har återupptagit min nyttighet. Ny vecka - nya tag.


Jag ska bli vild och galen inatt

Jag älskar mitt schema. Jag kan helt enkelt inte göra annat.
Fram tills nu har jag sen jag vaknade tittat på film, ätit frukost, umgåtts med lillelillebror, duschat, målat naglarna, noppat ögonbrynen, sminkat mig, bytt kläder två gånger, ätit lunch, kollat runt bland massa bloggar... Allt som jag aldrig någonsin skulle hinna en "vanlig" morgon. Men idag är det fredag, och min första lektion har inte ens börjat än trots att klockan är efter halv ett. Och än är det ett tag kvar tills den första (och dagens enda) lektion börjar. Tänk vad man hinner med saker, haha!

Igår när vi var och tränade sa lillebror något liknande med "det känns inte som att man känner dig längre!"... Jag blev väldigt väldigt paff, men så blir det väl när man inte träffas så mycket (vilket är konstigt eftersom vi trots allt bor i samma hus, går i samma skola och tränar tillsammans)... Hur som helst så ska vi göra något åt det, frågan är bara vad.

Hit the road Lollo

Life is a highway
I wanna ride it all night long
If you're going my way
I wanna drive it all night long


Ikväll känner jag för att bara sätta mig i bilen...
Bara köra. Fort, långt och länge...
Jag orkar inte längre...
Jag flyter bort...
Långt bort...

Ett år av saknad.....

image115

Ragnhildpower

Stod framför spegeln nyss och frågade då mig själv varför jag ens bryr mig om att sminka mig och sätta på mig hyffsade kläder för att gå till skolan. Skulle ju lika gärna kunna gå dit i mjukisbyxor och provonsdagsmorgon-tröjan, dvs Ragnhildtröjan, för det är precis så mycket jag bryr mig om hur jag framställs i andras ögon i skolan. Alltså inte alls. Men, samtidigt så gör jag det ändå. Jag ägnar de där minutrarna framför spegeln vareviga morgon och går igenom hela påklädningsprocessen som är så svår (och som alltid slutar med att varenda kvadratdecimeter av mitt rum är täckt med kläder, medan jag står och tjurar för att jag inte har något att ha på mig). Och allt detta bara för att skippa skitsnacket som redan är så hett. Visst, skitsnack bakom ryggen som verkligen ÄR bakom ryggen på en och som man alltså inte märker något av, DET kan jag väl kanske vara "okej" med, men inte det där TYDLIGA pekandet tätt följt av skrattet, det fixar jag inte. Hur kan man ens vara så förbannat jävla taskig att man pekar och garvar åt någon I SKOLAN som man inte har någon som helst uppfattning av?

Julstjärna

Nu är rummet städat och i resten av huset har det börjats plocka undan julgrejer. På mitt rum finns inget mer än en stjärna i fönstret, men den är diskret och ojulig och jag tycker jättemycket om den så jag kanske ska smuggla den förbi jullådorna och låta den hänga kvar. Men samtidigt är den ju ändå lite jul, så den kanske måste bort ändå...

VT-08

Klockan är nu snart tre och jag har börjat förbereda lite inför en vårtermin i skolan. Alla borttappade böcker har kommit tillrätta, anteckningar och papper från ämnen vi inte kommer ha nu i vår är slängda och min "pärm" är rensad och uppdaterad. Känns ju inte direkt sådär jättekul att börja igen, men under våren finns ändå endel ljusglimtar =)

¤ Nån gång nu i januari eller februari blir det en resa till Helsingborg och Malmö.
¤ I februari åker jag till Hawaii.
¤ I maj har vi våran studentskiva.
¤ I maj är det också ytterligare en kryssning preliminärt inbokad.
¤ I juni tar jag studenten.

Nu ska jag plocka undan lite på mitt rum. Trots att jag "städade" igår så är det en hel massa saker framme, och jag tänkte hinna få undan det mesta innan kvällen.


En söndag

Eftersom gårdagens planer kraschade så blev det ännu en tråkig hemmakväll. Lite släkt kom på middag och det var väl ungefär allt som hände under hela dagen förutom att jag hängde med päronen till färgaffären för att välja ut färg till deras sovrum. Utöver detta så verkar inte min huvudvärk vilja gå över, även om jag nu haft den i en vecka. Börjar bli något jobbigt...

Somnade framför American Pie igårkväll före elva, och vaknade åtta imorse... Åkte till badet och tränade ett tag, men vad jag nu ska hitta på resten av dagen har jag absolut ingen aning om... Trååååååååkigt.....

Årlig synundersökning

I torsdags fikade jag och kollade runt lite på stan med Anna, och eftersom mina linser har tagit slut så var jag också förbi på Blic för att beställa nya. Fick då en väldigt negativ överraskning: det var dags för en årlig synundersökning.

Jag: Måste jag verkligen?
*Kassörskan ler*
Jag: Happ.... Aja....
Kassörskan: Vi har en tid idag klockan två.
Jag: Hmm....
Anna: Äh komigen ta klockan två så får du det ju överstökat.
Jag: Men.......
Anna: Det blir bra.

Fördrev tiden fram till klockan två genom att följa med Anna till stationen där hon skulle övningsköra. Lagom till att Anna sa hejdå kom Kalle och höll mig sällskap. Och där stod jag och tyckte synd om mig själv eftersom jag var tvungen att gå på synundersökning och funderade samtidigt på vilken av de olika optikerna som skulle kolla synen på mig. Kom då fram till att jag på Blic har träffat på tre helt olika optiker.

Optiker nr. 1: Läskig "gubbe" i 40-års åldern som jag absolut inte tycker om. Vet inte riktigt vad det är med honom som skrämmer mig, men det är väl typ allt...
Optiker nr. 2: En något förvirrad och långsam man, också han i 40-års åldern som aldrig kan titta en i ögonen. Hallå, du är ju optiker ?
Optiker nr. 3 (som även är den som jag tycker om mest): En hyffsat ung tjej som är relativt rak på sak, vet vad hon håller på med och inte fördriver någon tid med att springa och leta efter saker. Mycket trevlig är hon dessutom.

Hur som helst. Tillbaka hos optikern (nr. 2) fick jag trots allt även en positiv överraskning. För första gången någonsin hade inte min syn blivit sämre under året som gått. Woho. Men för att försöka hålla det kvar så och kanske tillochmed förbättra synen lite (knappast möjligt) så ska jag tydligen börja ha läsglasögon i skolan så att inte ögonen anstränger sig helt galet mycket när jag växlar mellan tavlan och blocket. Haha. Jag och brillor? Näe....

Jag är inte alls lättlurad !

image113

Nice 22-29 dec


Julafton - en solig dag i Monaco.



Juldagen - en solig och vit dag uppe vid Isola 2000.


Annandagen - Nice.


Torsdag - Cagnes och Antibes.


Fredag - Nice (Gamla Stan).


Lördag - Hemfärd.