Bullbakarn

Ja, som jag skrev igår så sov jag hos Kalle inatt. Vaknade vid 6 när han gick till jobbet och somnade (i vanlig ordning) om igen kort därefter. Gick upp halv 10, tog 10-tåget hem och har i princip inte gjort nånting sen dess. Spelade Guitar Hero ett tag, och när mamma kom hem åkte jag med henne och handlade och nu har hon lyckats övertala mig att baka bullar "eftersom mina blir så himla goda" vilket jag håller på med nu. Är man snäll eller vad?!

Oh happy day, part II

Nu har jag tröttat ut lillebror för dagen, så nu kommer han nog somna gott. Han och jag var nere vid båten och hjälpte pappa en stund, och på vägen dit ner hoppade jag runt som en tok och hade så mycket spring i benen och var så lycklig för allt och han trodde väl att jag var dum i huvudet ungefär, men efter en liten stund blev han avundsjuk för att inte han kunde hoppa på samma sätt. Gick hem och fortsatte flummerierna i köket. Tänkte skriva vad vi gjorde men det var nog inte kul alls egentligen så jag skippar det.

Nu sitter jag här och dricket en Redbull-kopia så snart är jag väl precis lika flummig som jag var för en timme sen igen. Håller på att måla naglarna och ska senare ikväll hem till KB där natten ska spenderas. Blir nog ett bra avslut på en bra dag skulle jag tro. Hoppas på det. Hörs!

Oh happy day

Tentan avklarad! Kändes faktiskt riktigt riktigt bra. Blev dock riktigt ordentligt stressad innan, då jag kom till skolan och Åsa frågade mig om jag hade med mig studentkortet, vilket jag inte hade. Fick låna hennes bil och körde hem smått olagligt för att hämta kortet och kom sen tillbaka till tentasalen i god tid innan tentan började, men så stressad att jag knappt kunde koncentrera mig på att det var prov vi skulle skriva och inget annat. Lugnade dock ner mig efter ett tag och måste ha skrivit ett ganska bra resultat. Måste. Det skulle göra allting värt besväret. Och mig överlycklig.

Nu ska jag packa ihop väskan, slänga lite sopor som jag inte gjorde igår och trycka i mig en hamburgare innan jag kilar bort till tåget. Hörs igen när jag är i Södertälje!

Tips


Sommarvår

Det är mycket jag behöver göra idag, även om jag faktiskt har hunnit med endel redan.
Jag gav mig (som sagt) ut på en promenad förut, helt galet skönt ute. Riktig sommarvärme. Gick cirkus milen i shorts och linne och frös inte en endaste sekund. Snarare var det varmt, galet varmt. Galet härligt. Underbart. Och det är inte ens soligt ute.

Apropå de här sakerna som jag behöver göra så hänger det på när jag bestämmer mig för att åka hem. Ja, hem som i till Södertälje. Från början var det tänkt att jag skulle åka på onsdag, men när mamma frågade igår om jag åker efter tentan imorgon eller senare så började jag fundera på det där. Det kanske vore skönt att åka imorgon ändå. Har ändå inget vettigt kvar att göra i Gävle till på onsdag, om man bortser från de här sakerna jag isåfall behöver ta tag i idag. Nu.

Det här är det som behöver göras:
¤
Plocka undan smågrejer
¤ Hänga in alla kläder som ligger framme i garderoben
¤ D a m m s u g a  ( ! )

¤ Gå ut med sopor
¤ Slänga all reklam som ligger som ett berg precis innanför dörren
¤ Packa en väska med kläder m.m. som jag behöver ha med hem
¤ Rengöra spisen


Och ja, lära mig allt jag behöver kunna inför tentan vore ju också en bra idé...



Uppdatering: Ja pappa, självklart går tentan före :) jag tror på det här!

En dag kvar

Aaaaaaaaaa. Imorgon är det tenta, och jag har verkligen ingen aning om hur det kommer gå! Visst, när jag kollar på gamla tentor och sådär så känner jag att jag fixar det här, men det kommer ju vara annorlunda frågor på tentan som vi får imorgon...

Hursomhelst. Eftersom jag inte var ute nånting igår (shame on me) så får det bli en ordentlig långpromenad idag. Imorse låg jag och tänkte på det här med att jag förmodligen kommer flytta hem igen, och blev genom de tankarna väldigt motiverad till att börja träna igen. På Nautilus. Finns ju bara det problemet då att jag inte kommer ha en endaste krona att lägga på träning, speciellt inte 2 500-3 700 kr... Men det kanske det är värt?

Ericsson Globe Arenas



Snart är det dags igen
Metallica, Globen 4 maj 2009

Ja må han leva

För en timme sen fick jag vara med och fira Simons födelsedag (han fyllde 19 igår, grattis grattis!) med stora delar av släkten - över skype med webkamera. Riktigt roligt faktiskt och de såg ut att njuta ordentligt då de satt ute i solskenet och åt tårta. Själv har jag suttit vid köksbordet hela dagen och pluggat, vilket jag strax ska fortsätta mer innan det blir tv för hela slanten resten av kvällen.

Igårkväll cyklade jag bort till stationen och väntade in Mulles tåg som skulle passera. Igår åkte hon nämligen tillbaka till Norge och vi planerade in att ses på stationen när hon var här i Gävle. Hann prata med henne några minuter innan tåget rullade vidare. Med sig fick hon en påse bullar, haha.

Två dagar kvar

Dags att slå upp böckerna och börja råplugga inför tentan. Som "tur" är så ska det vara molnigt idag så jag kanske kan sitta inne hela dagen, men nånting måste jag väl förmodligen komma ut så det får bli en promenad lite senare.

Nu; frukost och byggteknik.

Jag och Jaguaren



Plugg och sol går inte ihop

Well. Efter en dag på balkongen och alldeles för lite pluggande för att ha tenta på tisdag så sitter jag nu här. Varför blir det alltid fint väder när det för en gångs skull är något jag måste göra som kräver full koncentration inomhus? Nåja, dagen är inte slut igen, men "tyvärr" ska det ju vara sånt här superhärligt väder imorgon också. Måste komma på nån bra lösning på detta "problem".

When it goes bad

Jag var och klippte mig igår, och nu är jag så sjukt missnöjd och ångrar mig så mycket att jag kan börja grina vilken sekund som helst, vilket jag nu också gjorde... Fan också, fan...

Ansiktsmask



Så här snygg är jag just nu...
HAHAHA!

@ msn


Det eviga velandet

Efter att ha pratat lite med mamma i telefon om huruvida jag ska jobba eller plugga i höst och hon sagt att om jag jobbar och bor hemma så får jag överta Simons rum i källaren så är jag plötsligt väldigt motiverad till att flytta hem. Så fort hon sa det fick jag kanske 3 482 idéer om hur man kan möblera där nere, vilket jag tidigare har haft svårt för i och med att rummet är relativt svårmöblerat. Kan dock inte riktigt bestämma mig om hemflytt är något att hurra för eller inte efter att ha bott själv i ett år, men just nu känns det faktiskt bra. Just nu.

Annapanna

Har ägnat morgonen åt att städa inför Annapannas ankomst om en halvtimme, och ska alltså strax släpa ut cykeln ur förrådet och rulla bort till stationen och möta henne. Innan det hade jag egentligen behövt dammsuga för att inte göra henne alltför avskräckt när hon stiger innanför dörren, men jag får ta det sen.

Knäckebrödsdansen


Dead By April - Losing You


Now who's the badguy?!



Mammas klängväxt i fönstret försöker strypa trägiraffen till döds.
Elaking.

Bland lillebrors kommentarer


Tentaplugg

Hemma igen. Blev en kort dag p.g.a fel i schemat, men inte mig emot.
Nu ska jag fixa ihop lite lunch och därefter slå mig ner med Husets ABC och sätta igång med tentapluggandet.

Monday morning

Så var det måndag igen och jag sitter som vanligt med en skål havregrynsgröt framför mig. Det var riktigt jobbigt att gå upp idag, kände verkligen inte för det men here I am. Alldeles strax kommer Åsa hit, så ska vi kolla igenom arbetet några gånger innan vi kilar bort till skolan för lite lektioner. Have a nice day!

Oh happy day

Har skjutit på allt jag behöver göra hela dagen, och då har jag ändå varit vaken sen åtta imorse. Smet iväg till IKEA en sväng på förmiddagen utan att spendera en endaste krona, cred till mig. När jag kom hem igen kom jag fram till att det var dags att slänga ut alla sopor, sagt och gjort. Nu måste jag alltså verkligen sätta fart och rita rent detaljritningarna till projektet innan jag får slå mig ner framför tvn med ostbågar och cola. Crap.

Familjen är bäst

Taget från Lillebrors blogg:

"Jag har pratat med Lollo hur mycket som helst, tolitalatola, musik och allt möjligt.
Är det något som är fel eller något som är roligt. Då pratar jag med Lollo. Jag har sagt det förrut och jag säger det igen. Lollo är världens bästa storasyster.  Ta det här som exempel:


[Telefonen ringer när jag står och jobbar under Scania Cup]
Hej!
- Hej Lillebror! Jag kommer och hämtar dig klockan sex. Då åker vi ut till Maxi och köper lite god mat till oss och två rejäla påskägg.


När vi kom hem så åt vi våran exklusiva middag. En färdiglagad kyckling, vitlöksbröd, pärltomater och kroketter. Vi skrattar åt att kycklingen ser så äcklig ut efter att vi har dissikerat den. Sen sätter vi oss i soffan och jammar'. Vi sitter där med gitarrerna och spelar nothing else matters och knocking on heavens door. När vi spelat den andra låten ett tag så kom solot. Vi kunde inte spela det. Så vi sjöng det istället. Vi spelade takten med gitarrerna och bara skrek ut solot."


<3<3<3<3<3<3<3<3

Ur reklamhögen



"Däcket som behåller greppet genom hela sin livslängd"

Ja, för om väggreppet försvann så skulle ju livslängden vara slut,
det är ju det som är själva grejen?

Långpromenad

Lördag morgon, och eftersom det är soligt och fint idag med så stannar jag inte inne och skurar badrummet. Istället ger jag mig ut på en milslång promenad. Mors.

Sick and tired of people telling me what to do

Det här inlägget är lösenordsskyddat.


Peaceandlove


22-27 juni 2009

Cleaningladyday

Dags att kicka igång min cleaningladyday. För er som tycker att jag inte gör annat än att städa kan jag bara säga att nej, jag gör det inte för att det är kul, utan för att det otroligt fort blir stökigt och smutsigt så det går liksom inte att vänta för länge, vilket jag dock har gjort nu. Urk!

PS. Självklart är det ju soligt för första gången på hela veckan när jag väl sätter igång.......

The bored-look

 


Hawaii -08




Drömtårta

Jag behövde inte bossa idag, allting flöt på riktigt bra och han var hur schysst som helst. Kanoners. Nu håller jag på att baka en drömtårta (Lollos special) för att fylla ut min mage ordentligt ikväll. Mmm mmm mmm!

Bara för att jag kan

Nu ska jag sätta mig i köket och dricka te/chailatte och läsa Veckorevyn bara för att jag har varit överdrivet pluggduktig de senaste dagarna, och för att vila upp mig inför helgens extrema städning och tvättning. Så det så.

Just what I've been looking for


Dock känns ju inte 895 kr som något jag har råd med just nu =(
Inte ens på IKEA......

Hard work work

Efter en skön dusch sitter jag nu här med en skål havregrynsgröt framför mig. Jag som aldrig i hela mitt liv skulle äta havregrynsgröt äter det nu i princip varje dag. Weird. Om två timmar är det tänkt att jag ska möta upp min och Åsas tredje gruppmedlem - som vi inte har någon som helst aning om vem det är - för att göra klart arbetet. Eftersom jag och Åsa har sparat två delar av projektet till honom måste jag vara lite bossig idag och se till att han faktiskt gör dessa delar, pronto, annars ligger vi lite risigt till. Drömde om den här dagen inatt, men då hade Åsa varit bussig och kommit hem lagom tills vi skulle börja och jag slapp alltså sitta där som ett fån med någon jag aldrig hört talas om. Tyvärr blir det ju inte så idag...

Nu ska jag börja fixa iordning mig så att jag hinner göra klart takstolsplanen innan det är dags att bege sig. Ciao!

If I could go back






Nice 22-29 december -07

I need to call mrs cleaninglady

Alltså blä, jag är hemma på lunch och har under dessa ca 20 minuter jag varit hemma kommit på ungefär 100 grejer som behöver göras snarast. Har varken ork eller lust. Kanske känns allt lite lättare efter att köket har fått sig en omgång, men där vågar jag mig knappt in. Blä.

A month back in time



Waiting for M... Me... Metallica......
And soon we'll meet again.

Årets första dopp



Här sitter jag just nu, ensam i mörkret.
Har varit en ganska lugn och skön helg hemma i Södertälje,
men ändå relativt händelserik.

I lördags gick färden ut till Malmköping där jag och Kalle passade på
att ta årets första dopp i det femgradiga vattnet och låg därefter och sov i solen
ett tag då det nästan var 22 grader i skuggan.

I söndags vankades hemfärd, lunch på kolgrillen och besök hos farfar Eriksson
innan jag dumpade av mig själv hemma hos Mia för en tjejkväll med henne och Linnea.
And that's kind of it.

Idag, tillbaka i Gävle
blev det en förmiddagspromenad i
solskenet innan jag drog mig hemåt och pluggade.

På vägen hem genom Boulognern var det vårigt och livat och såg ut såhär:




Well, eftersom jag har skola tidigt imorgon att gå till så tänkte jag stänga ner datorn nu och istället lägga mig i sängen och kolla på tv. Hoppas på att resten av veckan blir bra och ska väl försöka komma med lite vettigare uppdatering i dagarna. Night!


Extraknäck

Jahapp, då har man hunnit med att jobba lite ikväll iallafall. Var dock inte så jobbigt som jag trodde utan gled bara runt lite och smälte in i mängden. Ganska skönt, lite bättre än att bara sitta hemma och dega andra kvällen i rad, fick ju iallafall vara med lillebror. Nu sitter vi och kollar lite på tv, ska dock snart gå och lägga mig. Night.

Långfredagen

Det är fredag och jag är hemma i ett soligt Sötälje :) Får väl helt enkelt ta och uppdatera lite om de senaste dagarna nu när jag ändå inte har något särskilt för mig.

Som jag skrev i onsdags var tanken att det skulle bli grillning och därefter fest på Lilla Vall, men efter mat och förfest kände jag mig väldigt trött och gick istället hem och somnade framför tvn vilket med all säkerhet behövdes efter två hetsiga skolveckor. Tog tåget hem igår med sällskap av Söder och kom hem till ett tomt hus eftersom tre femtedelar av familjen (dvs alla utom jag och Simon) jobbar på Scania Cup.

Idag har jag och Martin suttit på bryggan vid maren i flera timmar och uppdaterat varann om allt och ingenting och pratat om den gamla goda tiden, haha. Träffade sen på Mia, Kalle och lite annat folk.

Ikväll ska jag och David fixa massa god mat och påskgodis att gotta oss i. Pappa ringde dock för en stund sen och sa att dem kanske behöver förare ikväll så om allt går som jag inte vill så måste jag ställa upp... Hoppas inte.

Onsdag 8 april

Föreläsning igen. Sista för den här veckan och sen är det långledigt som gäller :) jag och Åsa tog det lugnt igår efter att ha suttit med grupparbetet några timmar. Om två timmar är det lunch och därefter ska vi fortsätta med arbetet ett tag innan vi beger oss hem och förbereder oss för grillning på brännströms följt av rockkväll på Lilla Vall. Imorgon är det hemfärd som gäller.

I skolan

Sitter på föreläsning nu. Både jag och Åsa är hur trötta som helst och skulle verkligen ha behövt en dag i soffan framför massa filmer. Är inte alls på humör för att sitta i skolan fram tills klockan 4. Blä.

Blogg på bättringsväg

Nyss hemkommen från Heron där det blev bio med Linnéa :) efter en stentuff skolvecka med 11 timmars plugg per dag går jag nu på överskottsenergi, men känner mig ändå inte överdrivet trött, åtminstone inte lika trött som jag var på föreläsningen imorse. Suck. Men nu är det åtminstone helg och jag ska både vila upp mig och slita ner mig inför ytterligare en intensiv skolvecka, som dock kommer bli en dag kortare än denna tack vara påsken, hurra! Fast förvisso innebär inte det mindre arbete, men det gör mig inget eftersom jag faktiskt gillar ämnet och känner mig väldigt motiverad att läsa detta. Kommer nog bli väldigt bra tillslut. Dessutom kommer mitt och Åsas arbete (som vi redan kommit längre än de flesta med) att äga. Så det så.

Well, eftersom jag gick upp halv sju imorse så börjar det bli dags att dumpa den överblivna colan från bion och krypa ner i sängen istället. Godnatt!